The secret escape, een spannende online escape room

Zaterdagavond, de kinderen zijn op bed en mijn laptop staat open en aan. Ik heb een lekker glaasje drinken en wat lekkers te eten. Beetje make-up op en een leuke trui aan. Mijn broek ziet toch niemand dus dat is mijn super comfortabele yoga pants. Want… we hebben weer een digitaal team-uitje! Dit keer gaan we met team Mamascrapelle The secret escape uittesten. Gehuld in mysterie, een speeltijd van 1 tot 3 uur en minimale info. Het blogteam van Mamascrapelle is ingelogd en klaar om die hersens te laten kraken.

The secret escape

The secret escape

The Secret of the missing girl gaat over Beau die op donderdagochtend, 14 januari, plots verdwenen is. De politie lijkt maar niet verder te komen met haar vermissing. Haar moeder, Silvia, is onwijs ongerust en vraagt jullie hulp. Ga samen op zoek naar aanwijzingen, los puzzels en raadsels op en wie weet ontrafelen jullie het mysterie!

Hoe werkt het?

Je betaalt voor een hele groep €32,50 en daarmee start je dit avontuur van The secret escape. Bij aankoop van het spel ontvang je een bevestigingsmail. Daar staat alle informatie in die noodzakelijk is om te starten. Er zit een unieke code bij die je de hele dag kan gebruiken. Het kan 1 tot 3 uur duren, en de aangeraden grote van een team is 2 tot 5 personen. Wil je met meer spelen? Reserveer dan voor twee of meer teams en strijd tegen elkaar! Het spel wordt digitaal gespeeld en kan dus op afstand. Iedereen kan het op een eigen laptop openen. Wel moet je samenwerken om Beau te vinden, dus samen communiceren naast het spel via Skype, Zoom, Teams etc. wordt aangeraden!

Dat was het, ga niet zoeken naar meer informatie en laat je verrassen door deze mysterieuze zaak. In onze reviews hieronder vind je geen spoilers. Let op The secret escape is vanaf 16+!

Reserveer snel!

Ervaringen team

Op zaterdagavond hebben wij gesplitst in 2 teams The secret escape gespeeld! Ernaast hebben wij per team contact gehouden via Teams en aan het einde kwamen beide teams weer bij elkaar in 1 gesprek.

The secret escape

Tanja over The secret escape

Het is een spannende escape room The secret escape, over het vermiste meisje Beau. De leeftijdsaanduiding van 16 jaar en ouder zou ik niet in de wind slaan. Niet alleen vanwege het verhaal, want er zitten spannende stukjes in, maar ook vanwege de moeilijkheid van de puzzels. De puzzels zelf zaten goed in elkaar en omdat er geen tijdslot aan zit hangt dat ook niet als een zwaard van Damocles boven je hoofd.

Het enige nadeel vond ik dat je doorlopend terug moest klikken en codes in moest vullen. Hierdoor raakte ik een paar keer ‘de weg kwijt’. Dat gezegd hebbende snap ik ook wel dat als je een gevarieerd aanbod van puzzels wil hebben en het zoveel mogelijk wil laten lijken op een echte escape room je dan als het ware verschillende ‘zones’ moet maken. Daar zijn ze in geslaagd. Want wij zijn met onze groep benieuwd naar het tweede, eveneens spannende deel, van het verhaal van Beau.

Chantal

The secret escape is de derde escape room alweer die ik met het team van MamaScrapelle mag testen. Drinken en een nootje staan klaar; I’m in the winning mode! Samen met mijn team beginnen we vol enthousiasme aan de opdrachten. Wat opvalt is dat we veel door moeten klikken en dat kan soms even verwarrend zijn, vooral als je terug moet voor bijvoorbeeld een hint en daarna weer door moet klikken naar waar je gebleven was. De puzzels zijn echt onwijs leuk en uitdagend!

Bij iedere stap waren er hints beschikbaar; fijn als je even een aanknopingspunt nodig hebt. Kom je er echt niet uit dan krijg je uiteindelijk bij de hints het wachtwoord wat je nodig hebt om door te gaan. Gelukkig hebben mijn team en ik dit niet nodig gehad! Filmpjes waren duidelijk en snel waardoor je meteen verder kunt.
Zonder te veel te verklappen van het verhaal; het greep mij en daardoor wilde ik echt weten hoe het zat. Het einde is open; op naar het vervolg! Het was super leuk om te doen en doordat er geen tijdslimiet is van bijvoorbeeld een uur voel je niet de extra druk om binnen de tijd te eindigen. Uiteindelijk hebben wij een mooie tijd neergezet!

Kelly over The secret escape

Zeker in deze tijden nu de avondklok nog verlengd is, is het leuk om op de avonden eens een keer af te spreken met vrienden of kennissen. Voor mij en mijn medebloggers was dit inmiddels de vierde escape room die we samen hebben mogen spelen. En we hadden er weer heel veel zin in! Het verhaal van The Secret Escape zit goed in elkaar. Dit verhaal zit door de hele escape room heen en je hebt het idee dat je steeds een beetje dichter bij de oplossing komt.

De puzzels zijn superleuk en heel afwisselend. Zo zijn er logische puzzels, cijfercodes, een doolhof en een puzzel met een kaart en routebeschrijving. Hierbij is het belangrijk goed samen te werken, want je hebt elkaars kwaliteiten echt nodig. Uiteindelijk hebben we met ons team een hele goede tijd kunnen neerzetten (stiekem een beetje trots ). En we zijn super nieuwsgierig naar het vervolg van deze escape room!

Selena

Ik had heel erg veel zin in The secret escape. De uitstraling is mysterieus en verraad niet veel. Verder ben ik gek op escape rooms en heb ik inmiddels de smaak te pakken door dit online te spelen. Ik maak er echt een gezellig “uitje” van. So far is dit mijn favoriete online escape room. Je bent vrij om te starten wanneer je wilt en er hangt geen tijdsdruk, daardoor ben ik net wat relaxter en kan ik meer in de game duiken. Ook vind ik de speelkaders redelijk duidelijk in dit spel. Het is echt mooi gemaakt en soms zoeken naar hoe of wat. Maar daar is de kracht van een team weer, en samen kom je verder. Zo niet dan kan je hints inzetten.

Ik heb me echt even slim gevoeld met bepaalde puzzels en dat voelt goed. Soms was ook ik de draad even kwijt met het heen en weer klikken tussen de ruimtes. Maar je hebt altijd je startlinkjes waarmee je opnieuw kan beginnen. Tip: schrijf je wachtwoorden op die je al gevonden hebt. De afwisseling tussen diverse soorten puzzels en raadsels is prima en laat je niet afleiden door de nephints. Een groot nadeel.. het einde schreeuwt om doorspelen. Dus kom maar op met het vervolg!

Esther over The secret escape

Dit was weer een leuke avond met een goed in elkaar gezette escape room. The secret escape bevat moeilijke puzzels en opdrachten. En wat voor mij altijd een struikelblok is; iets met routes en een kaart. Na het einde wil je eigenlijk gelijk door naar deel 2. Goede beelden en leuke interactieve foto’s maken het compleet. Zeer geslaagd op naar de volgende 👍

Joyce

Een escape room zonder directe interactie van buitenaf. Is dat wel leuk? En krijg je genoeg hints om verder te komen? Daar kan ik heel duidelijk over zijn. Ja, dit is ook geweldig om te doen. Ik heb geen seconde de interactie gemist met iemand van de escape room. Via zoom hou je contact via je team, inloggen op de site en spelen. Ons team is erg goed op elkaar ingespeeld. We weten nu al wie wat goed kan. Dat speelt echt fijn. Het fijne van deze online escape room is dat je de hints per opdracht altijd bij de hand hebt. Druk op het vraagteken en je ziet de hints. Niet allemaal tegelijkertijd, maar de eerste hint is binnen. Erg fijn. Je hoeft dus niet te wachten tot iemand je een hint doorstuurt of een volgende opdracht geeft.

De puzzels en opdrachten zijn afwisselend in The secret escape waardoor iedereen wel iets op kan lossen en je het dus echt samen doet. Daarnaast kan je er elk moment voor kiezen om even te stoppen. Niemand zit op je te wachten dus je kan elk moment weer beginnen met het spel. Niet dat ik dat zou doen, maar de optie is er. Het verhaal zit goed in elkaar en daar hou ik van. Ik wil een escape room met een verhaal. Dat geeft mij voldoening ofzo. Dat ik het verhaal goed heb kunnen oplossen. Die voldoening kreeg ik helemaal toen we merkten dat we weer hadden gewonnen van het andere team. Heerlijk! Ik kan niet wachten tot het vervolg er is!

Delicia

De uitnodiging om de verdwenen dochter Beau te zoeken, sprak mij aan: natuurlijk wil je daarmee helpen! Spannend hoor, om met het politiedossier aan de slag te gaan. Het leek net echt door een bepaald filmpje. Daarna was het even zoeken hoe we in de escape room in een bepaalde ruimte konden komen. Maar al gauw hadden we de eerste puzzels daar gevonden om codes te kunnen kraken en wachtwoorden te achterhalen. Zelf moest ik ondertussen even googlen wat iets precies was voordat ik er überhaupt iets mee kon. Maar gelukkig wisten mijn teammaatjes er wel meteen raad mee. Handig om via Teams met elkaar te communiceren wie wat doet en de wachtwoorden snel door te geven. Al hoorde ik vooral steeds ene ‘Mario’ aan het woord (familieleden die op de achtergrond aan het Ninendo-en waren). Zal team 2 de boel hebben gesaboteerd? Die waren wel érg snel klaar in ieder geval. 😉

Zelf kon ik door omstandigheden niet langer dan een uur meedoen. Ik vond The secret escape een hele leuke escape room. Als tip wil ik meegeven om alles in nieuwe tabbladen te openen. Dit omdat je ineens ‘uit’ de escape room kan zijn. En je moet dan vanaf het begin alle verschillende wachtwoorden invullen tot je weer op de plek komt waar je gebleven was.

Ellen

Alweer de vierde escape room die we met het team mogen doen. Helaas weer niet compleet, maar dat kon de pret niet drukken. De voorpret wordt steeds serieuzer sinds we in vaste teams tegen elkaar strijden en met 5 vrouwen verloren we van 3 vrouwen. We willen dus zeker weer revanche.

Een digitaal uitje maakt dat je echt een verbonden gevoel hebt met elkaar. En dan maakt het in het geval van mijn blogteam niet uit dat we overal in het land wonen. Via Teams zijn we toch dichtbij en sinds de escape rooms is het contact alleen maar intensiever geworden.

Ook ik vond deze escape room tot nu toe de beste. Het verhaal zit heel goed in elkaar, en de puzzels zijn goed op te lossen met goed teamwork. Een van mijn lievelingspuzzels zat er bij en die heeft flink wat tijd nodig om op te lossen. DIt was dan ook de eerste escape room waarbij ik 4 kladjes heb gebruikt om dingen uit te rekenen en op te lossen. De teaser voor het vervolg heeft ons allemaal gegrepen. We willen verder , we willen door. Waarbij het ene team nu ook eens wil winnen uiteraard.

Speel jij wel eens escape rooms? Wat is jouw favoriet?

Footer6
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.