Een kleuren puzzel van klein naar groot met eieren voor Pasen.

Deze DIY kleuren puzzel van klein naar groot spel is erg leuk om te maken en om mee te werken. Het kost je even wat grote vellen karton en wat knutselwerk. Maar als je alles netjes lamineert kun je hier een hele lange tijd mee vooruit! Leuk om af en toe er weer eens bij te pakken. Zeker in deze periode van lente en Pasen.

DIY kleuren puzzel en van klein naar groot

kleuren puzzel

Nodig:

  • Kladjes om mallen te maken
  • Grote vellen karton* per kleur 2 keer. Ik heb roze, geel, oranje en blauw gebruikt
  • Klittenband*
  • Schaar en pen

In elkaar zetten kleuren puzzel van groot naar klein:

Op vellen A4 maakte ik mallen van eivormige vormen. Uiteraard is het ook nog leuk om verschillende vormen te gebruiken zodat ze ook de vormen goed kunnen leren. In dit geval heb ik mij bewust gehouden aan kleiner en groter. Van bovenaf lijkt het net een duimafdruk. Nu over naar de kleuren van de kleuren puzzel.

kleuren puzzel met paaseieren

Vervolgens tekende ik dit over op gekleurde vellen karton. Je moet dan wel goed opletten dat je dezelfde maten op dezelfde kleuren overtekent natuurlijk! En dat de maten per kleur ook een beetje duidelijk verschillen voor de kleine kinderoogjes!

Vervolgens heb ik kleine stukjes klittenband uitgeknipt en deze opgeplakt zodat de kinderen het kunnen opplakken als ze met de kleuren puzzel aan de slag gaan.

Nu kun je een stapel maken met alle vormen en de kinderen een voor een alles op de juiste plek laten zetten. Of je verstopt ze door de woonkamer en maakt er ook nog eens een speurtocht van. Extra plezier!

Speurtocht door de klas of woonkamer

Erg leuk ook om te zien is het verschil in leeftijden en snappen van wat de bedoeling is. De 2 jarige deed wel de vormen op de juiste maat plakken, maar niet op de juiste kleur. De 3 jarige deed de juiste kleur en de juiste maat en de 4 jarige wilde perse haar eigen kleur hebben en het alleenrecht om alles van die kleur te mogen zoeken plakken. Een kleuren puzzel voor peuters en kleuters is simpel maar leerzaam!

kleuren puzzel

Ontwikkeling van kinderen is toch het mooiste om van dichtbij mee te maken en te volgen! Mega interessant!

Kijk hier voor een goed lamineerapparaat en lamineervellen*.

Kijk ook deze creatieve paasblogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.