Skip to Content

Paaseieren versieren – Een blog met 9 manieren van gekookt ei tot schuim!

De meeste mensen hebben van vroeger uit al geleerd om met Pasen eieren te versieren. Meestal gebeurt dit met de welbekende eierverfmolen op gekookte eieren. Paaseieren versieren kan op zoveel manieren dat ik een paar verschillende ideeën heb uitgewerkt of foto’s van heb opgezocht. Beetje out of the box denken met Pasen is erg leuk om nieuwe tradities te maken. Wat dacht je van een blog om op een andere manier eieren te maken deze paasdagen?

Knutselen paaseieren versieren op 9 verschillende manieren! knutselen met peuters en kleuters voor Pasen met paaseieren. Paasei knutsel

Knutselen paaseieren met hout

Wibra houten paaseieren

Bij de Kruidvat kocht ik deze leuke houten paaseieren om te versieren. Je kunt ze natuurlijk verven of met stickers versieren. Heel toevallig had mijn moeder deze eieren en de stickers ook gekocht en was toen dochterlief daar logeerde al mee aan de slag gegaan. Ze zijn wel wat zwaarder dan de plastic eieren voor in de paastakken, maar je kunt ze natuurlijk overal in huis ophangen.

paaseieren versieren met hout
houten paasei

Ook vond ik nog deze houten* paaseieren om te versieren die ongeveer 7 cm groot zijn in mijn paashobbyspullen.

Piepschuim paaseieren versieren:

Ik kocht de paaseieren bij de Wibra en de kinderen hebben het nog steeds trots over hun versierde eieren. Het voordeel van piepschuim is dat het niet kapot kan vallen en ook niet snel breekt. De kinderen hebben ze geverfd en de baby’s heb ik hun handen geverfd en het ei in hun hand gedrukt. Door de maat passen ze prachtig in de paaseierentoren en kun je er dus mooi iemand mee foppen 😉

Kijk hier voor een overzicht van piepschuim eieren*

Plastic paaseieren versieren met foamklei:

foamklei Knutselen paaseieren versieren op 9 verschillende manieren! knutselen met peuters en kleuters voor Pasen met paaseieren. Paasei knutsel
foameieren Action

Deze plastic paaseieren met foamklei* kocht ik bij de Action en was een waar genot om de kinderen mee aan de slag te zien. Ik dacht altijd dat foamklei pas geschikt was voor kinderen ouder dan 4 jaar, maar niks is minder waar. Knutselen paaseieren met foamklei is geweldig!

DIY paaseieren versieren foam

De 2,5 en 3 jarige peuters hebben genoten. Ok de paaseieren van de kindjes van bijna 4 en 3 zijn misschien wat mooier omdat de klei wat meer verdeeld was, maar he in hun eigen ogen was het prachtig en wie zijn wij om te bepalen wat mooi is of hoe iets hoort!

Knutselen paaseieren versieren op 9 verschillende manieren! knutselen met peuters en kleuters voor Pasen met paaseieren. Paasei knutsel foamklei

Het plakte, het trok slierten van slijm en het was grappig om mee te werken. Een leuke sensorische activiteit in de lente om zeker een half uur mee zoet te zijn.

paaseieren versieren met foamklei

Papieren paaseieren:

In de vorige paasblog liet ik al wat leuke paaskaarten zien die de kinderen op verschillende manieren hadden gemaakt met ander papier.

Verven met scheerschuim
Verven met scheerschuim

Maar er zijn nog meer mogelijkheden om paaseieren te versieren. Wat denk je van scheerschuim met verf. Je krijgt een prachtige patroon wat van marmer lijkt. Verzamel vrolijke kleuren verf, scheerschuim, een beetje knutsellijm, houten stokjes om mee te ’toveren’ en knip uit A4 papier een groot paasei. Zorg voor een bak met opstaande randen* en maak een vrolijk dessin waar de kinderen mee aan de slag kunnen.

Sensopathisch scheerschuim

Wacht niet te lang met het papier op de schitterende kunst drukken. Hoe langer je wacht hoe minder kleuren je terug zult zien.

knutselen paaseieren verf
scheerschuim

Druk het papier zachtjes op het scheerschuim en leg ergens te drogen. Na een half uur haal je met een stevig kartonnetje het overige scheerschuim eraf en heb je prachtige resultaten.

paaseieren versieren met scheerschuim

Hierna laat je de kinderen natuurlijk nog lekker door ‘modderen’. Een heerlijke sensopathische activiteit waar een flinke bak met sop en washandjes voor nodig is om schoon te maken na afloop maar waar ze lang mee zoet zijn geweest! Paaseieren versieren met verf en scheerschuim is heerlijk voor deze kinderhanden.

Sensopathisch scheerschuim

Uiteindelijk heb ik deze activiteit met paaseieren versieren in het weekend gedaan toen de kinderen van vrienden bleven logeren. Misschien doe ik hem nog wel een keer met de kindjes de komende weken want ze vonden het erg leuk om te toveren!

Plakfolie knutselen paaseieren:

plakfolie vliegerpapier Knutselen paaseieren versieren op 9 verschillende manieren! knutselen met peuters en kleuters voor Pasen met paaseieren. Paasei knutsel
plakfolie vliegerpapier Knutselen paaseieren versieren op 9 verschillende manieren! knutselen met peuters en kleuters voor Pasen met paaseieren. Paasei knutsel

Op Pinterest kwam ik dit idee tegen en het leek mij prachtig om uit te voeren met de kindjes. In de herfst had ik al een soortgelijk project gedaan met herfstbladeren en dat was een groot succes. Knip van te voren een ei uit A4 papier en knip de plakfolie op maat. Maak kleine stukjes vliegerpapier* om te kunnen plakken. Pas als je de activiteit gaat beginnen plak je de folie aan het ei vast en blijft er een groot gat om te versieren in de vorm van een ei. Zelfs de allerkleinsten kunnen op deze manier knutselen paaseieren al is het wel een gek gevoel als hun vinger blijft plakken op de plakfolie*. 🙂

paaseieren versieren met plakfolie

4 bekende manieren paaseieren versieren

Sja de drie meest bekende manieren om paaseieren te versieren zijn toch wel de bekende verfmolen*, de stiften, de stickers en de eierwikkels op gekookte eieren. Tegen de tijd dat het bijna Pasen is zit er tegenwoordig bij de grote dozen eieren vaak al wat stickers en wikkels erbij om direct mee aan de slag te gaan. Samen met een verfmolen kun je hier flink mee vooruit en duur is het ook niet.

paasstickers en paaswikkels

Met een eiertoren kun je ze allemaal mooi neerzetten en daarna lekker oppeuzelen. Samen met de geknutselde eieren die je tussen de echte eieren kunt zetten wordt dat een mooi bont geheel! Hoeveel knutselen paaseieren doe jij dit jaar?

Knutselen paaseieren versieren op 9 verschillende manieren! knutselen met peuters en kleuters voor Pasen met paaseieren. Paasei knutsel
knutselen paaseieren

Kijk ook deze creatieve paasblogs

knutselen voor Pasen
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eline

Wednesday 16th of March 2016

Wow wat een creatieve mama ben jij! Superleuk!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.