Skip to Content

Knutselen Pasen peuters en kleuters – een overzicht met paasknutsels

Ik vind het altijd heerlijk om te knutselen voor Pasen. Met een baby, een dreumes, een peuter een kleuter of een ouder kind. Het maakt mij niet uit. Eieren versieren op allerlei manieren of eiermandjes of hele andere dingen. Met de vrolijke kleuren en de zon die door je raamt schijnt word je blij van alles! Van verven tot kleuren met potloden en stiften en natuurlijk ook nog stempelen en stickeren. Ben jij al helemaal klaar met kinderversiering in huis?

Knutselen Pasen peuters en kleuters - een overzicht met paasknutsels. Van Paashaas tot paasei, makkelijk paas knutselen en activiteiten

Knutselen voor Pasen

Ben jij nog op zoek naar tips om te gaan knutselen voor Pasen dan kun je in deze blog genoeg inspiratie vinden! En anders zijn er nog genoeg blogs over Pasen te vinden op mijn site!  En natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op mijn Pinterest bord waar nog veel meer te vinden is over Pasen en Lente.

knutselen voor pasen krimpie dimpie

Krimpie dinkie paasei

Knutselen Pasen peuters en kleuters - een overzicht met paasknutsels. Van Paashaas tot paasei, makkelijk paas knutselen en activiteiten
knutselen pasen met Krimpie Dimpie

Krimpie Dinkie* het is jeugdsentiment zo veel heb ik er mee geknutseld. Zelfs oorbellenhangers geweldig!! Toen ik het zag liggen twijfelde ik dan ook geen moment en nam het mee. Ik knipte grote eieren voor de kinderen uit en deze versierden ze met speciale krimpie dimpie stiften*. Daarna doet de oven het werk. Sta wel in de buurt met een spatel om ze plat te drukken op de bakplaat met bakpapier.

De grotere kinderen kleurden een paashaas in en van de baby’s deed ik de hand omtrekken. Natuurlijk wordt dat wel veel kleiner maar dat geeft niet.

knutselen voor pasen paashaas met handen en voeten verven

Paashaas knutselen voor Pasen

handen voeten verven Knutselen Pasen peuters en kleuters - een overzicht met paasknutsels. Van Paashaas tot paasei, makkelijk paas knutselen en activiteiten

Ja die handen en voeten verven vonden de gastkinderen altijd prachtig. Ook baby’s werd gekieteld met de verfkwast* en vonden het eigenlijk wel prima!

Van de baby’s maakte ik de paashaas als voorbeeld. Daarna mochten de grotere kinderen zelf een paashaas maken met de hobbyverf. *

Stuk voor stuk zagen ze er in hun beleving zo uit haha geweldig! De ogen werden of boven aan of op de oren getekend. En de neus altijd in het midden. Laat jij je kind zelf plakken of ben jij iemand die het altijd voor de kinderen doet? Laat het los! Kinderen vinden die autonomie prachtig!

paashazen knutselen peuters
paashazen knutselen peuters

Chantal knutselde deze schattige paashazen. Laat de kinderen zelf via lijntjes en streepjes de paashazen versieren. Kijk bijvoorbeeld op bol voor leuke pompons. *

Magisch tekenen Knutselen Pasen peuters en kleuters - een overzicht met paasknutsels. Van Paashaas tot paasei, makkelijk paas knutselen en activiteiten

Krassen op papier

Een magisch krasblok*. Vroeger maakte je het met ecoline en zwarte verf, volgens mij. Tegenwoordig koop je het gewoon zo in de winkel. Zelfs in ei-vorm! maar vraag mij niet waar ik het heb gevonden want ik heb zoveel winkels afgestruind de afgelopen jaren en heb niks onthouden. Grote kans dat het bij de Action vandaan kwam.

Paasei hanger van de Lidl

paasei hanger lidl
paasei hanger lidl

De Lidl had een paar jaar geleden een hele grote uitdaging voor kinderen. Met name voor de kleintjes was het een enorm project. 4 enorme eieren om in te kleuren met veel kleine details. Zelf heb ik vrolijk mee gekleurd. Sommige kinderen krassen en andere proberen echt al stuk voor stuk alles in te kleuren. Uren zijn ze hier zoet mee geweest. Maar het resultaat is ook wel heel gezellig!

Deze grote eieren zijn ook makkelijk om zelf te maken. Zorg dat je 2 grote eieren uitknipt en knip van het ene ei tot halverwege aan de bovenkant in en bij het andere ei tot halverwege aan de onderkant inknippen. 4 gaatjes bovenin maken, touwtje erdoor en hij kan hangen. Maar natuurlijk niet voordat de kinderen het ei mooi hebben versierd!

Stiften, potloden, stickers, glitterlijm*, bling bling, verf waar mogen ze uit kiezen? Hoeveel vrijheid krijgen ze?

Paasmandjes maken:

Afgelopen vrijdag en vandaag hebben de kinderen een kleurplaat getekend met potlood en krijt en dochterlief wilde het inkleuren met waterverf. Een makkelijke activiteit om te knutselen voor Pasen.

Zelf had ik wat simpele mandjes gevouwen en geplakt en daar de kippen opgeplakt. Daar gaat nog een pijpenrager aan vast om het mandje vast te kunnen houden en daar worden deze week de eieren in verzameld.

Uiteraard vind je nog veel ideëen op Pinterest. En hier vind je ook een leuke instructie voor een cadeaudoosje vouwen.

Paaseieren zoeken

hema eieren om spullen in te stoppen
hema eieren om spullen in te stoppen

Paaseieren zoeken. Elk jaar verheug ik mij erop om het moeilijker te maken dan het jaar ervoor. Dit jaar gaan we voor het eerst niet meer de grote eieren verstoppen, maar juist de maat kleinere chocolade-eitjes. Kijk ook zeker bij de plaatselijke kinderboerderij waar je ook vaak paaseieren kunt zoeken. Of werk samen met een groep ouders en verstop ze in de speeltuin in de wijk!
Wat ook leuk is om in plaats van chocolade of snoep iets anders in een kunststof surprise ei* te doen!

Gekookte eieren versieren

Zoals traditie is met knutselen voor Pasen, is natuurlijk ook eieren versieren. Er zal wel enorm gehamsterd worden op witte eieren de komende tijd, dus haal op tijd je witte eieren bij de supermarkt. Dat schildert toch echt het mooiste! Een eierverfmolen* haal je bijvoorbeeld bij de Zeeman, Hema of bestel je bij Bol. Je kunt ook losse verftabletten kopen natuurlijk.

knutselen voor pasen raamschildering

Raamtekening voor Pasen

Pasen is natuurlijk uitermate geschikt om een toffe raamtekening Pasen en/of lente voor te maken.

Je kunt kiezen voor een raamtekening of een raamschildering. Het verschil zit hem erin dat je voor een raamtekening, raamstiften* gebruikt en voor een raamschildering acrylverf op waterbasis. Deze verf kun je dan makkelijk verwijderen met een krabbertje of een sopje. De raamstiften zijn ook makkelijk te verwijderen en zijn vooral handig als je met dunne lijntjes wil werken.

knutselen voor pasen stempels

Knutselen voor Pasen met stempels

Ik geloof bij de Action had ik leuke paasstempels gevonden waar de kinderen op een klein wit eitje mochten stempelen. Dit plakte ik daarna op een kaart die ze vol hebben geplakt met stickers.

De papieren eieren kun je natuurlijk zo groot en zo klein knutselen voor Pasen, als je zelf wilt. Misschien ook wel leuk om een paar exemplaren in het raam te zetten voor de ei speurtocht.

Kijk hier voor leuke paasstempels*!

Waterverf

Knutselen Pasen peuters en kleuters - een overzicht met paasknutsels. Van Paashaas tot paasei, makkelijk paas knutselen en activiteiten
waterverf

En natuurlijk gingen we ook nog aan de slag met waterverf! Zo schattig om te zien hoe ze met tongen uit de mond knutselen voor Pasen!

Voor waterverf raad ik wel iets dikker papier aan dan de A4 blaadjes die in de printer gaan. Zeker jonge kinderen willen nog wel eens meer water dan verf gebruiken.

Kijk hier voor leuke waterverf* pasen producten!

Eieren verven van piepschuim

Je kunt natuurlijk traditioneel eieren verven, maar hoe leuk is het om piepschuim eieren te verven en te verwerken in een leuk stukje wat lang kan blijven staan zonder dat je huis gaat stinken naar rotte eieren.

Kijk hier voor handige piepschuim eieren*. Met een satéprikker* zorg je ervoor dat de kinderen ze goed kunnen vasthouden en kunnen versieren met verf. Daarna kun je er natuurlijk nog stickers op plakken om ze nog mooier te maken.

DIY Eiermandje knutselen

Die leuke eieren moeten natuurlijk wel ergens in!

Ik knipte een grote eierplateau in vieren en deze mochten de kinderen versieren. De veren*, het stro en kun je ook bij tuincentra vinden. Je kunt natuurlijk het eiermandje ook nog laten verven dan heb je een activiteit voor 2 keer.

Het staat erg gezellig!

knutselen voor pasen met papier

Knutselen voor Pasen met peuters

Maak eens met de kinderen heel veel kaarten om te versturen/geven aan ouders en oma’s en opa’s. Met verschillende materialen en moeilijkheidsgraad kunnen kinderen uren zoet knutselen voor Pasen. Super leuk om ook in deze tijd van het jaar mensen te laten weten dat je aan ze denkt! Dit is echt een leuke activiteit om te doen voor Pasen met peuters en kleuters. Denk vooral ook in patronen, kleuren en vormen om er een educatief tintje aan te geven.

  • Met stroken papier knutselden de kinderen een mal van een ei die ik vervolgens weer op een gekleurd papier plakte.
  • Niet heel duidelijk te zien, maar ik tekende rondjes en vierkantjes op een ei en dochterlief legde daar de papiertjes in. De jongere kinderen mochten zelf naar hartenlust plakken wat ze wilde. Je kunt van alles laten plakken op de kaarten. Knopen*, stickers, papier, stroken en noem maar op. Een leuke activiteit die snel resultaat heeft.

Knutselen voor Pasen een kuiken met veren

Ik zag deze ergens voorbij komen met wasknijpers in plaats van ijslollystokjes en vond hem zo schattig. De veren had ik bij de Wibra al gekocht dus deze activiteit was snel voorbereid.

Met een bord van Ikea maakte ik een cirkel. Ik vroeg vervolgens de kinderen welke kleur en vorm het was. Elk kind kreeg 6 veren om te plakken en twee ogen. De voetjes plakte ik zelf op. Tussendoor werd er heerlijk gekriebeld omdat ik de veren ook in mijn kriebelkoffer heb zitten.

kuikens met peulvruchten eieren knutselen voor pasen Knutselen Pasen peuters en kleuters - een overzicht met paasknutsels. Van Paashaas tot paasei, makkelijk paas knutselen en activiteiten

Knutselen voor Pasen met peulvruchten

Van de sensopatische knutselactiviteiten tijdens de herfst had ik nog veel peulvruchten over, vogelzaad had ik nog over van het kinderliedje Visje Visje . Ik kocht nog wat gedroogde mais bij om geel ook goed vertegenwoordigd te laten zijn bij deze knutselen voor Pasen opdracht. Al snap ik dat spelen met eten nog altijd gek is, en dat je niet zomaar voedsel moet gebruiken om te knutselen. Er moet natuurlijk wel een balans zijn. Met deze peulvruchten is er uren mee gespeeld alvorens ze een vaste plek kregen op een knutselwerkje.

Voor deze activiteit heb je veel lijm nodig en stevig kartonpapier omdat het behoorlijk zwaar wordt.

In het begin pakte dochterlief zaadje/vruchtje per stuk en plakte dit heel geduldig op. Toen ze na 1 kuiken doorhad dat mama het wat sneller deed ging het met handen tegelijk en lag de hele vloer onder. Ze is met de activiteit ruim een half uur zoet geweest en vond het prachtig om de verschillende structuren en vormen en kleuren te voelen. Een echte Sensopathische activiteit voor oudere peuters en kleuters.

Knutselen voor de Pasen met glitters

Knutselwerkjes voor Pasen

Hieronder nog een paar knutselwerkjes voor Pasen om je te inspireren!

paaskuikens van fimoklei Knutselen Pasen peuters en kleuters - een overzicht met paasknutsels. Van Paashaas tot paasei, makkelijk paas knutselen en activiteiten
paaskuikens van fimoklei

Met prachtige bling bling steentjes van glitterbaas* kun je niet alleen een canvas versieren maar ook leuke bloempotten maken!

Met piepschuimeieren* en foamklei* maak je schattige paaskuikens die doen het goed in de paastakken!

En met strijkkralen* maak je leuke decoratie voor de ontbijttafel of voor in de paastakken. Prachtige knutselwerkjes voor Pasen die niet mochten ontbreken in deze blog.

Ik hoop dat je met deze knutselen voor Pasen activiteiten genoeg tips hebt om heerlijk aan de slag te gaan de komende tijd voor Pasen.

Uiteraard kun je mij ook volgen op Pinterest waar ik regelmatig van alles pin om inspiratie op te doen.

Knutselen Pasen peuters en kleuters - een overzicht met paasknutsels. Van Paashaas tot paasei, makkelijk paas knutselen en activiteiten

Veel knutselplezier alvast als je gaat knutselen voor Pasen! Vond je dit een handige blog, wil je mijn Pin hierboven dan pinnen op Pinterest? Dank je wel!

Kijk hier voor meer activiteiten met Pasen

Knutselen voor Pasen, maak jij elk jaar hetzelfde of steeds wat anders??

Nog wat handige producten om te knutselen voor pasen:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eierdopjes knutselen voor Pasen - tipsvoorjou.com

Monday 5th of February 2024

[…] drie vrolijke eierdopjes maak jij van je Paastafel een echte eyecatcher. Natuurlijk kun je ook gaan knutselen voor Pasen met peuters. Ga jij eierdopjes knutselen voor […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.