Skip to Content

Brunch recepten lekker en simpel – een lijst met paasbrunch ideeen

Pasen! I love it! Dit is mijn favoriete feestdag. Waarom? De lente komt eraan, de natuur kleurt fris en vrolijk, babydieren worden geboren en geen zorgen meer om een verwarmd huis. Pasen is voor mij een feest van licht. De dagen worden langer, we komen weer buiten en de zon verwarmt ons meer. Daarnaast ben ik gek op brunchen, ei en chocola. Lang aan tafel met lekkere hapjes, niet te vroeg en niet te laat. Ik kan beter vragen wat er niet leuk aan Pasen is, niks wat mij betreft. Ik heb een aantal brunch recepten lekker en simpel verzameld zodat ook jullie paasbrunch een feestje zal zijn.

Brunch recepten lekker en simpel

Drinken tijdens je paasbrunch

Een brunch valt tussen ontbijt en lunch in. Laat in de ochtend, of vroeg in de middag. Het is een grensgebied en alcohol kan maar hoeft niet. Ik kan best genieten van een lekker alcoholisch drankje op dit tijdstip. Het voelt voor mij extra feestelijk omdat het niet wat vroeg is, maar het toch “kan”. Uiteraard kan het het ook prima zonder. Hieronder wat tips voor je brunch recepten lekker en simpel qua drinken.

Met alcohol

  • Mimosa: (verse) jus met prosecco of champagne. Ik doe 2/3 jus en 1/3 bubbel
  • Bubbels met aardbeien: kies je flesje bubbels en voeg verse aardbeien toe
  • Snelle scroppino: doe in een blender wat citroensorbetijs en roomijs en bubbels
  • Bubbels zijn altijd lekker. Prosecco is Italiaans en champagne Frans
  • Een goede wijn is ook lekker, vraag bij een wijnzaak naar wat past bij je menu
  • Gin & tonic: superpopulair nu, kies jouw mix. Ik hou van wat lange komkommerplakken erbij en een peperkorrel
  • Gin & bitterlemon: heerlijke combinatie

Zonder alcohol voor je paasbrunch

  • Virgin mimosa: (verse) jus met Spa rood
  • Bubbels met aardbeien: Kies een Spa rood en voeg wat verse aardbeien toe
  • Snelle virgin scroppino: ipv bubbels voeg je weer bubbelwater toe
  • Tegenwoordig zijn er veel lekkere bubbelwaters met smaakjes
  • Verse sappen
  • Splitje: verse jus met melk
  • Watermeloensap met kokoswater (de drinkvariant). Watermeloen pureren en pitten zeven en dat mixen met drinkkokoswater
champagne met aardbei voor je paasbrunch
champagne met aardbei

Home made salades in brunch recepten lekker en simpel

Tijdens een brunch is de hoofdmaaltijd toch wel brood. Of crackers, toast, matzes, brioche, paasstol, croissantjes etc. Dit kan wit, bruin, volkoren, meerzaden, desem, glutenvrij of wat dan ook. Zoveel keuze tegenwoordig! Maar voor mij is een belangrijke basis wel dat het een broodmaaltijd is. Een tafel vol met diverse soorten brood, beleg en ander lekkers. Zoals home made salades. Één waarschuwing, wanneer je begint met zelf je salades maken wil je niet meer de kant-en-klare bakjes. Ik deel hieronder twee soorten eiersalades en een tonijnsalade. Ik heb er nu al trek in.

Ben jij op zoek naar een Vegan Paasbrunch dan heeft Yvonne goede tips voor jou zonder eieren!

1. Basisrecept eiersalade – paasbrunch

  • 1 a 2 eieren per persoon
  • Mayonaise en/of kwark
  • Verse bieslook en peterselie
  • Peper en zout
  • Eventueel: mosterd, pijnboompitjes

Kook je eieren hard maar niet zwart. Pel ze en laat goed afkoelen voordat je doorgaat, anders wordt je salade waterig. Ik maak mijn eiersalade in een tupperware bakje* wat ik kan afsluiten, zo kan ik het gekoeld bewaren en eruit scheppen wat ik nodig heb. In een tupperware bakje doe ik de gepelde eieren en ik prak deze fijn. Als ze afgekoeld zijn voeg ik 50/50 mayo en kwark toe. Van elk telkens een flinke eetlepel. Net zolang totdat het een voor jou fijne structuur heeft. Breng op smaak met peper en zout, knip* wat verse bieslook en peterselie erdoor en klaar is je home made eiersalade voor bij je brunch recepten en ook nog lekker en simpel.

Tip: wil je gezond? Voeg dan alleen kwark toe. Het wordt dan wel minder romig. Voeg eventueel wat mosterd toe voor wat pit. Wat Aromat of eikruiden zijn ook erg lekker erdoorheen. Wat geroosterde pijnboompitjes zijn ook een lekkere match!

kerrie eiersalade brunch recepten lekker en simpel, een blog met ideeen om een paasbrunch zelf te maken. Ga jij aan de slag met deze brunch recepten Pasen?

2. Variatie eiersalade: kerrie

Heb je zin in meer pit bij je lekkere brunch recepten? Dan is deze variatie zo lekker en snel en simpel. Vaak maar ik beide varianten. Ik hou het recept van de basis eiersalade aan en dan schep ik de helft in een andere bak. Daar doe ik dan Hindoestaanse masala kruiden naar smaak toe. Of wat kerriepoeder. Een klein beetje knoflookpoeder, peper en zout. Je kan wat verse kruiden zoals bieslook en koriander fijn knippen. Top af met gefrituurde uitjes (die in een bakje) en klaar is je smaakvolle variatie! Vaak kies ik wel voor meer mayonaise dan kwark hierin, dat vind ik lekkerder. Maar jouw smaakfeestje. Voeg telkens wat toe en proef!

3. Tonijnsalade

  • 1 blikje tonijn
  • Rode ui gesnipperd
  • Mayonaise en / of kwark
  • Citroensap
  • Mosterd en ketchup
  • Dille, knoflookpoeder, peper en zout
  • Eventueel: pijnboompitjes, lente ui, bieslook, komkommer, augurk
  • Luxe: gekookte boontjes, gekookt ui, sla, krieltjes

Oelala je eigen tonijnsalade maken voor je paasbrunch! Ook hierin heb ik een simpele basis en kan je uitbreiden naar smaak. Ik gebruik als basis tonijn op waterbasis. Maar op olie kan ook. Laat goed uitlekken in een vergiet*. Ik versnipper een rode ui, normale ui kan ook. In een kom doe ik als basis vier eetlepels mayo en/of kwark. Kwark is gezond en zurig, mayo is ongezond en romig. Maar in totaal 4 eetlepels. Dan ongeveer een eetlepel ketchup (zoete smaak) en iets minder mosterd (scherp). Ik voeg wat gedroogde dille, gedroogd knoflookpoeder, peper en zout toe. Dit mix ik met de gesnipperde ui en ik proef vast. Voeg je uitgelekte tonijn toe en in principe is dit je tonijnsalade voor dit brunch recept lekker en simpel dus!

Uiteraard proef je nog en kan je meer dingen toevoegen. Ik voeg naar smaak nog wat vers citroensap toe. Let wel op dat je begint met niet teveel mayo/kwark, je kan altijd meer toevoegen. De truc is om telkens te proeven. Ik heb altijd een extra blikje tonijn in huis voor het geval dat ik te enthousiast was met de saus. Maar je kan dit recept ook prima verdubbelen. Ik maak het weer in een tupperwarebak*en schep dan in een leuk bakje wat eruit voor op de paastafel. Extra luxe maken? Voeg dan wat (afgekoelde) gekookte boontjes toe, sla en zelfs wat (afgekoelde) krieltjes toe. Top af met partjes gekookte ei, wat lente ui en bieslook en pijnboompitten. Jouw smaakfeestje ook weer dit heerlijke onderdeel van brunch recepten lekker en simpel.

tonijn op wrap voor paasbrunch

Brunch recepten lekker en simpel met ei

Recepten met ei zijn niet te missen! Ook als je vegan bent zijn er tegenwoordig veel alternatieven. In deze blog van snelle paasbrunchrecepten richt ik me niet op vegan recepten. Maar ik weet wel dat er bijvoorbeeld mengsels zijn waarmee je roerei of een omelet kan maken! Hieronder deel ik wat variatie wat je met eieren kan maken.

Eirecepten – paasbrunch zelf maken

  • Roerei: kluts je ei in een kom met wat peper, zout en melk. Dit giet je weer in een pan en je blijft roeren totdat het voor jou naar smaak is. Voeg eventueel toe: kaas, ui, lente ui, bieslook, knoflookpoeder, ham, salami, gesneden knakworstjes etc.
  • Omelet: breek een ei in de pan. Maak het eigeel kapot dan heb je een omelet die aan beide kanten kan bakken. Hou het eigeel heel en je hebt een ‘sunny side up’ ei. Lekker om je brood in het eigeel te dippen op je bord. Lekker op je omelet: ui, tomaat (haal nat eruit), ham, kaas, salami, champignons, peper, zout en verse kruiden.
  • Gekookt ei: dit kan hard of zacht. Bij een zacht ei kan je broodsoldaatjes maken. Dit zijn boterhammen in rechte stukke gesneden en met wat olijfolie en kruiden naar keuze in de oven getoast. Die getoaste soldaatjes kan je gebruiken om te dippen in het zachte eigeel. Ik doe altijd mijn eieren al in de pan met water. Als het kookt dan hou ik 3 a 4 minuten aan voor zacht gekookt en langer voor hard.
  • Boerenomelet: Dit is weer je ei klutsen in een kom vooraf en dan kan je van alles toevoegen. Spinazie, zalm, champignons, ui, tomaat, ham, kaas en wat je maar wil. Breng op smaak met kruiden en peper en zoet en schenk dit in een pan. Gaar met deksel op laag vuur en keer eenmaal. Het leuke van dit recept is dat je het in punten kan aansnijden en dat staat leuk tussen je snelle paasbrunchrecepten op tafel.
brunch recepten lekker en simpel worstjes witte bonen in tomatensaus en eimuffins
Worstjes, witte bonen in tomatensaus en eimuffins

Nog meer ei-recepten

Bij ei-recepten is het bijvoorbeeld heerlijk om witte bonen in tomatensaus te serveren. Of wat worstjes, een typisch English breakfast. Maar ook spekjes uitbakken erbij zijn een feestje als je een paasbrunch zelf gaat maken. Je kan voor spekblokjes gaan en deze in een pan uitbakken. Maar denk ook eens aan bacon, katenspek of pancetta mijn favoriet. Deze bak ik af in de oven. Heerlijk! Hieronder nog een laatste feestelijke tip voor brunch recepten lekker en simpel met ei.

Let op: voor geslaagde eimuffins tijdens je snelle paasbrunchrecepten test je dit eerst even uit. Elke oven is weer anders namelijk. Voeg ook niet teveel toe, je wilt niet dat het waterig wordt. Let op met tomaat dat je het waterige binnendeel niet gebruikt. Alleen het vruchtvlees van een tomaat. Je kan dit natuurlijk ook zonder spek maken.

Extra recepten met ei – paasbrunch zelf maken

  • Eimuffin: neem een muffinvormpje* of een bakblik met 6 muffinvormpjes. Ik vet ze wat in. Dan leg ik een plak spek er in. Ondertussen heb ik in een bak wat eieren geklutst met peper, zout en eventueel wat extra toevoegingen zoals bieslook, tomaat, ui en ham. In een muffin vorm schenk ik wat van dit mengsel. Dan bak ik het af in een oven van 180 in ongeveer 15 minuten. Dit wisselt per oven.
  • Eimuffin 2: je kan ook een eitje boven het vormpje breken in plaats van een mengsel eerst maken. Dan plak ik weer wat bacon rondom in het vormpje. Vervolgens breek ik een eitje erboven en top ik dit af met wat lente ui en kaas. Het ligt een beetje aan hoe groot de eieren zijn.
paasbrunch recepten

Paasbrunch zelf maken met eieren

  • Shakshuka: fruit een fijngesneden uit en knoflook in een pan met wat olie. Voeg een blik tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en kruiden naar jouw smaak. Breek dan op dit mengsel eieren en laat garen met de deksel erop. De bedoeling is dat je de pan op tafel zit en dat je met brood in de pan gaat dippen. Uiteraard kan je dit brunch recept lekker en simpel geheel naar smaak maken. Denk aan groente, vlees, olijven door je tomatensaus. Of spinazie en zalm en wat meer een roomsaus. Het kan allemaal!
  • Gevulde eieren: kook je eieren hard. Als ze afgekoeld zijn pel je ze en halveer je het ei. Hou de witte helften heel en verzamel het eigeel. Doe wat mayonaise en/kwakt door het eigeel en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder. Voeg eventueel wat kerriepoeder toe. Doe de vulling terug in de witte helften met een lepel of spuitzak. Top eventueel af met verse kruiden, gerookte zalm, spekjes of wat dan ook.

Wraps in brunch recepten lekker en simpel

Een smaakvol en goed idee voor brunch recepten lekker en simpel zijn ook wraps! Deze pannenkoekjes vul je lekker met iets naar keuze, rol het op en snij. Dit kan in dunne plakjes of snij grotere stukken of zelfs doormidden. Je kan een wrap met diverse dingen beleggen. Hieronder weer wat lekkere inspiratie!

  • Doe de bovengenoemde eiersalade of tonijnsalade erop!
  • Roomkaas en gerookte zalm
  • Mayonaise met kerriepoeder en kipfilet broodbeleg plakjes
  • Pesto, mozzarella en pijnboompitjes
  • Tapenade en kaas
  • Gerookte kip mousse: gerookte kip, citroensap, peper, zout, knoflookpoeder en roomkaas tot mousse maken. Eventueel een chilipeper voor wat pit
  • Salami en tzatziki

Kies je eigen smaak. Bovenstaande is wat smaak inspiratie maar eigenlijk kan je van alles mix and matchen. Truc is wel om het simpel te houden qua smaken, kies er twee of drie. En beleg niet te vol anders komt alles eruit tijdens het rollen en snijden.

wrap brunch recepten lekker en simpel, een blog met ideeen om een paasbrunch zelf te maken. Ga jij aan de slag met deze brunch recepten Pasen?

Zijn er ook zoete brunch recepten lekker en simpel?

Ja natuurlijk zijn er ook zoete lekkere brunch recepten lekker en simpel. Bak bijvoorbeeld een lekkere cake en zet deze op je paastafel. Of maak kleine cupcakes. Persoonlijk ben ik gek op scones en dit is zo simpel om te maken. Deze snij je vervolgens open en eet je met boter, jam en eventueel wat clotted cream. Dat is de fase voordat iets slagroom wordt. Opgeklopte room met een klein beetje vanille suiker maar niet teveel! Ik deel graag mijn scone recept!

Ingrediënten scones – paasbrunch zelf maken

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml kwark (en iets extra eventueel)
  • 30 gram (vloeibare plantaardige) boter
  • 2 zakjes vanille suiker/ 18 gram suiker
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • Theelepel bakpoeder

Doe eerst alle droge ingrediënten in een kom. Dat zijn je bakmeel, bakpoeder, suiker, zout. Doe hier vervolgens de boter bij. Ik knijp dit met de hand tot een vlokkig geheel. Daarna kluts ik het ei in een klein bakje. Dat giet ik bijna helemaal bij dat vlokkige geheel. Het kleine restje geklutst ei bewaar ik om straks de bovenkant van de scone te bestrijken. De kwark schep ik erbij en dan meng-knijp ik het tot een egale bal. Deze mag uit de kom en op een aanrecht of tafel druk ik het deeg steeds wat aan. Ik bestrijk nog wat extra kwark erop en kneed het weer door. Net zolang totdat ik een mooi deeg heb.

Ik rol het deeg uit en steek rondjes uit. Ik heb een glas gebruikt. Hoe dikker de rondjes hoe hoger de simpele scones worden. Rol het beslag elke keer opnieuw en steek net zolang uit totdat alles gebruikt is. Verwarm een oven op 210 graden. Zorg dat de oven op temperatuur is. Ik heb 10 rondjes kunnen uitsteken en deze bestrijk ik met het restje geklutste ei. Afbakken doe je in ongeveer 20 minuten. Als het bruin kleurt en rijst is het goed. Bij mij vaak al na 15 minuten. Ligt een beetje aan de oven. Lekker laten afkoelen en genieten maar met boter en jam. Een heerlijke zoete toevoeging aan je brunch recepten lekker en simpel!

Nog wat handige tips

En zit er wat bij tussen deze brunch recepten lekker en simpel? Ik heb nog wat laatste handige tips! Kies wat lekkere kaasjes uit en leg deze gezellig op een bord of plank. Leg er wat walnoten en pecannoten bij, druiven en vijgenbrood. Mmmm. Of vul wat kleine bakjes met diverse jamsmaakjes. Die zijn lekker op je scones, brood maar ook kaasjes. Dit werkt ook met een plank vol diverse vleessoorten. Het staat leuk en voor elke smaak is er wel wat. Een bord met groentjes is ook smaakvol en feestelijk. Snij wortel, komkommer, paprika en bleekselderij in lange stengels en maak een simpele dip met kwark, beetje water, peper, zout en knoflookpoeder. Eventueel wat verse kruiden.

Ik heb nu al zin in alle brunch recepten lekker en simpel. Ik hou ervan! Oh en vergeet niet nog iets van chocola. Chocomelk, hagelslag, een smaakvolle reep in stukjes of paaseitjes. Nog een gezellig tafelkleed of diverse placemats, leuke servetten en wat leuke bloemen of paastakken. Ik denk dat je brunchtafel compleet is. Tot slot deel ik hieronder nog wat handige linkjes van producten die behulpzaam kunnen zijn voor je snelle paasbrunchrecepten. Fijn pasen!

Nog wat inspiratie voor bij je brunch recepten lekker en simpel:

brunchrecepten paasbrunch recepten voor Pasen (2)

Linkjes brunch recepten lekker en simpel

Hieronder volgen nog een paar klikbare foto’s naar bol. Zet je je ad-blocker uit?

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.