Skip to Content

In een groen groen knollenland – een kinderliedje voor de lente

De afgelopen weken hebben de kinderen weer kinderliedjes geknutseld voor hun kinderliedjesboek. Uiteraard met thema Pasen en Lente want daar zitten we nu volop in met de knutsel voorbereidingen. Ik heb zoveel inspiratie en knutselgrage kindjes dat dat geen enkel probleem is. Deze week in een groen groen knollenland. Een van mijn favoriete liedjes dit seizoen.

In een groen groen knollenland

Een van de liedjes die hier vaak wordt gezongen is in een groen groen knollenland. Gelukkig hebben de kindjes niet door dat het eigenlijk niet zo heel erg leuk liedjes is voor de haasjes.. Maar het hoort er toch echt een beetje bij bij de lente en thema Pasen vind ik dit liedje.

Benodigdheden:

Werkwijze In een groen groen knollenland:

Schets van te voren zelf een oor, een middenstuk voor het oor, een neus, een haas lichaam en een struik en teken dit over op de juiste kleuren papier.

De oudere kinderen kun je de oren en neuzen laten uitknippen, of laten uitprikken. Voor de dreumes knip je zelf de rest uit. Tussendoor zing je natuurlijk wel het kinderliedje in een groen groen knollenland .

Ik liet een voorbeeld zien aan de kinderen en aan de hand hiervan plakten ze het zelf op. Zo krijg je soms hazen die bruin en wit zijn of die de oren op hun buik hebben zitten of verstoppertje doen achter het knollenland. Als het oudere kinderen zijn hoef je het voorbeeld natuurlijk niet te laten zien.

Voor de Pasen knutselden wij het kinderliedje in een groen groen knollenland een erg leuke knutsel om te doen met de kinderen. Liedje voor Pasen
Liedje voor Pasen

In een groen groen knollenland Tekst

Al in een groen, groen knollen-knollenland,
Daar zaten twee haasjes heel parmant,
De één die blies de fluite-fluite-fluit
En d’ander sloeg de trommel.

Toen kwam opeens een jager-jagerman,
Die heeft er één geschoten
En dat heeft, naar men denken, denken kan,
Den ander zeer verdroten.

Tekst uitprinten

Van te voren heb ik alle kinderliedjes die ik deze weken heb behandeld afgedrukt. Soms plak ik ze op, en soms laat ik dit ook door de kinderen doen. Ze doen dan vaak net of ze kunnen lezen, want de liedjes oefenen we natuurlijk heel vaak waardoor ze deze uit hun hoofd kunnen. Zo ook in een groen groen knollenland!

Voor de Pasen knutselden wij het kinderliedje in een groen groen knollenland een erg leuke knutsel om te doen met de kinderen .

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals In een groen groen knollenland? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

Ga jij aan de slag met In een groen groen knollenland?

Nog meer paasknutsels

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.