DIY Kerst met verf 0-4 jaar

De kinderen hebben afgelopen flink door geknutseld voor de kerst. Zelfs de baby’s hebben een handje en voetjes geholpen! Deze leuke kerst knusels met verf zijn leuk voor jong en oud. Leuk om te maken en om te krijgen natuurlijk.

 

Kerstbal met handtekening

Deze knutsel is door een paar ouders al met veel plezier in ontvangst genomen. Toen dochterlief een baby was hebben wij voor het eerst een bal versierd met haar handafdruk erop en kado gedaan aan opa’s en oma’s. Dit jaar herhalen wij dit weer natuurlijk en leek het mij leuk om voor alle kinderen zo een bal te maken. Of eigenlijk met de kinderen voor de ouders 😉

DIY kerst verf

  • Zorg dat je een haakje aan de bal hebt zitten en dat je ergens in de buurt wat hebt om deze aan op te hangen om goed op te kunnen drogen.
  • Verf het handje wit en biedt de kerstbal aan. Jonge kinderen hebben een grijpreflex waardoor het handje er direct omheen grijpt. Probeer te zorgen dat vingers niet gaan glijden en haal de bal direct weg. Oudere kinderen vanaf zo’n 2,5 – 3 jaar moet je even helpen om de vingers om de bal heen te knijpen want die hebben dit reflex niet meer zo sterk.

DIY kerst verf

  • Leg een warme washand of doek over het geverfde handje en hang de kerstbal te drogen op.

DIY kerst verf DIY kerst verf

  • Daarna natuurlijk goed het handje schoonmaken.

Mistletoes

Ik zag deze op Pinterest voorbij komen en wist direct dat ik ze ook wilde maken. Het idee was om ze vlak voor kerst uit te delen, maar manlief vond ze zo leuk dat ik ze deze week al meegeef zodat ouders ze al thuis kunnen ophangen en van kunnen genieten.

Je hebt nodig Groene verf en een rode stift en natuurlijk je teiltje met warm water en doekjes. Jonge kinderen zet ik in de Ikea stoel en dan kietelen maar! De oudere kinderen trekken als ze zien wat ik ga doen altijd spontaan zelf hun sokken uit en leggen hun voeten op tafel klaar om gekieteld te worden. Heerlijk!

Mistletoes

Zorg voor een stevige ondergrond ( groot boek) zodat je het voetje stevig aan kunt drukken.

Kling Klokje Klingeling

Voor het in het kinderliedjesboek maakten wij natuurlijk nog een kerstknutsel. Teken een klok en teken deze over op een stevig papier. Nu lekker kliederen met gele verf of krijt of potlood of stiften. Net wat je wilt. Extra leuk om als alles droog is wat lijm erop te doen en glitters aan te bieden. Zo krijg je nog meer kerstsfeer.

kerstknutsel peuter  kerstknutsel peuter

Kerstbal van papier

Zo kun je natuurlijk ook een kerstbal verven. Teken er een en teken die over op bijvoorbeeld een rood papier. Met vingerverf lekker versieren en daarna glitters erop. Maar je kunt bijvoorbeeld ook propjes van crêpepapier (laten) maken en er op plakken, of vrolijke glitter papiertjes. Of je tekent wat vormen op de bal en laat bijpassende papiertjes op de vormen plakken. Zoveel mogelijkheden!

kerstknutsel peuterkerstknutsel peuter

Samen met het waxinelicht potje, de zelfgemaakte kerstkaart, de mistletoes en de verfbal met handafdruk hebben de kinderen zo een mooi pakketje geknutseld voor hun ouders.

Mistletoes

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.