Skip to Content

Badzout maken kinderfeestje – een geurig feestje

Een hele leuke bezigheid met kinderen is om je eigen badkaviaar te maken. Oftewel badzout maken tijdens een kinderfeestje! Het is wel een redelijke korte bezigheid dus combineer het vooral met bijvoorbeeld je eigen lippenbalsem maken of zeepkettingen. Dat zijn twee activiteiten waar je ook aan de slag gaat met cosmetische geur en kleurstof.

Ingrediënten Badzout maken kinderfeestje

Badzout maken kinderfeestje – de benodigdheden

Voor het maken van badzout tijdens een kinderfeestje heb je een aantal spullen nodig. Daarnaast is een weegschaal fijn om de natriumbicarbonaat te wegen.

  • badkaviaar
  • natriumbicarbonaat ( baking soda)
  • kokers
  • cosmetische geurolie
  • cosmetische kleurstof
  • eventueel cosmetische glitters
  • mengbekers of bakjes om in te mengen
  • etiketten

Badkaviaar hoort bij een soort van badolie , de kleine bolletjes bevatten olie die de huid zijdezacht maakt. Je hebt geurloze badkaviaar nodig voor een kilo betaal je dan ongeveer 5,50 bij online-zeepwinkel bijvoorbeeld. Hier vind je ook de andere benodigdheden voor het badzout maken kinderfeestje!

Natriumbicarbonaat is ook wel bekend als baking soda. In bad zorgt het voor een zachte huid. Wil je een bruisend effect in het badzout dan heb je ook citroenzuurpoeder* nodig. Je hebt hier echt maar weinig voor nodig, je kan het gewoon in de supermarkt kopen.

Zorg ervoor dat je daadwerkelijk cosmetische geurstof, kleurstof en glitters aanschaft, omdat deze huidvriendelijk zijn. Let echter goed op dat kinderen tijdens de bereiding de materialen niet in hun ogen krijgen. Mocht er toch oogcontact zijn, spoel dan onmiddellijk gedurende 15 minuten met water en raadpleeg een arts als de irritatie aanhoudt. Veiligheid staat altijd voorop!

Hoe maak je je eigen badzout?

Voor het maken van badzout tijdens het kinderfeestje is het handig om van tevoren de kokers al te vullen met het badkaviaar. Met 1 kg badkaviaar kun je ongeveer 20 kokers vullen. Let erop dat je de kokers niet helemaal tot de rand vult, omdat er nog 12 gram natriumbicarbonaat per koker aan toegevoegd wordt. Mijn kokers zaten zelfs iets te vol, waardoor ik nu een zakje met kleurrijke en geurige restjes over heb. Dat belooft een bijzondere badervaring te worden, haha!

Doe 12 gram natriumbicarbonaat in een mengbeker. Voeg vervolgens 3 druppels cosmetische kleurstof toe. De kinderen kunnen het mengsel met hun vingers roeren of je kunt een wegwerplepel gebruiken. Als alles goed gemengd is, kun je het mengsel in de koker voor de badkaviaar gieten en 10 druppels cosmetische geurstof toevoegen. Optioneel kun je ook nog cosmetische glitters eraan toevoegen.

Een geur en kleurfeestje

Badzout maken tijdens een kinderfeestje wordt een feest van geuren en kleuren wanneer kinderen hun zelfgemaakte badzout met elkaar delen. Bijvoorbeeld door hun badzout te ruilen met één of twee andere kinderen. Als de kinderen dezelfde geur hebben gekozen, kan dit misschien prettiger ruiken, maar het plezier staat voorop en de verschillende lagen zien er erg gezellig uit.

Zodra de kokers weer gevuld zijn doe je aan de kant waar de losse deksel zit even een plakbandje zodat ze niet open kunnen schieten.

Als extra laat je kinderen een etiket* mooi schrijven / inkleuren / versieren of kun je een mooie glazen potje laten versieren om het badzout in te bewaren. Ik zelf koos ervoor om het badzout in de koker terug te doen.

Badzout maken kinderfeestje

De hele activiteit duurt ongeveer 15 minuten.

We hebben de buisjes met badzout gemaakt als bedankje voor het kinderfeestje van mijn dochter. Echter, ik heb er nog zeven apart gelegd voor het geval dat er tijd over is. Zo kunnen we ze snel tevoorschijn halen voor een extra activiteit.

Badzout is dus leuk om te maken tijdens het kinderfeestje of om als bedankje te geven na een beauty of slaapfeestje!

badzout maken kinderfeestje

Een paar handige linkjes badzout maken kinderfeestje

Zoals ik al aangaf kun je het beste de ingrediënten kopen bij een website als online zeepwinkel, er bestaan meerdere sites. Kijk vooral goed rond.

Waschbaer.nl
Naturalheroes.nl
Joyofmatcha.com

Lees ook deze blogs met creatieve kinderfeestjes

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.