Badzout maken kinderfeestje – een geurig feestje

Een hele leuke bezigheid met kinderen is om je eigen badkaviaar te maken. Oftewel badzout maken tijdens een kinderfeestje! Het is wel een redelijke korte bezigheid dus combineer het vooral met bijvoorbeeld je eigen lippenbalsem maken of zeepkettingen. Dat zijn twee activiteiten waar je ook aan de slag gaat met cosmetische geur en kleurstof.

Ingrediënten Badzout maken kinderfeestje

Badzout maken kinderfeestje – de benodigdheden

Voor het maken van badzout tijdens een kinderfeestje heb je een aantal spullen nodig. Daarnaast is een weegschaal fijn om de natriumbicarbonaat te wegen.

  • badkaviaar
  • natriumbicarbonaat ( baking soda)
  • kokers
  • cosmetische geurolie
  • cosmetische kleurstof
  • eventueel cosmetische glitters
  • mengbekers of bakjes om in te mengen
  • etiketten

Badkaviaar hoort bij een soort van badolie , de kleine bolletjes bevatten olie die de huid zijdezacht maakt. Je hebt geurloze badkaviaar nodig voor een kilo betaal je dan ongeveer 5,50 bij online-zeepwinkel bijvoorbeeld. Hier vind je ook de andere benodigdheden voor het badzout maken kinderfeestje!

Natriumbicarbonaat is ook wel bekend als baking soda. In bad zorgt het voor een zachte huid. Wil je een bruisend effect in het badzout dan heb je ook citroenzuurpoeder* nodig. Je hebt hier echt maar weinig voor nodig, je kan het gewoon in de supermarkt kopen.

Let hierbij op dat je echt cosmetische geurstof, kleurstof en glitters koopt. Dit is namelijk vriendelijk voor de huid. Let echter wel op dat kinderen nooit de materialen in hun ogen krijgen tijdens de bereiding. Bij oogcontact moet er onmiddellijk gespoeld worden gedurende 15 minuten en bij blijvende irritatie moet er contact opgenomen worden met een arts.

Hoe maak je je eigen badzout?

Voor het maken van badzout tijdens het kinderfeestje is het handig als je van te voren de kokers al vult met het badkaviaar. Met 1kg badkaviaar kun je 20 kokers vullen. Let op dat je de kokers niet helemaal vol doet, want er komt per koker nog 12 gram natriumbicarbonaat bij. Mijn kokers zaten zelfs al iets te vol waardoor ik nu een zakje met resten in bonte kleuren en geuren heb. Dat wordt een bijzondere badsessie haha

In een mengbeker doe je 12 gram natriumbicarbonaat. Hierna voeg je 3 druppels cosmetische kleurstof toe. De kinderen kunnen mengen met hun vingers of je gebruikt een wegwerp lepel. Als het goed gemengd is kan de koker met badkaviaar geleegd worden en voeg je 10 druppels cosmetische geurstof toe. Eventueel kun je er nog cosmetische glitters aan toevoegen.

Een geur en kleurfeestje

Badzout maken met een kinderfeestje wordt een geur en kleurpret als kinderen samen gaan doen met hun gemaakte badzout. Bijvoorbeeld door hun gemaakte badzout met 1 of 2 andere kinderen te delen. Als de kinderen hebben gekozen voor dezelfde geur is dat misschien voor de neus wat fijner, maar ach lang leve de lol en de laagjes zien er wel heel gezellig uit.

Zodra de kokers weer gevuld zijn doe je aan de kant waar de losse deksel zit even een plakbandje zodat ze niet open kunnen schieten.

Als extra laat je kinderen een etiket* mooi schrijven / inkleuren / versieren of kun je een mooie glazen potje laten versieren om het badzout in te bewaren. Ik zelf koos ervoor om het badzout in de koker terug te doen.

Badzout maken kinderfeestje

De hele activiteit duurt ongeveer 15 minuten.

Wij maakten de kokers met badzout als bedankje voor het kinderfeestje van mijn dochter. Maar ik heb er wel 7 achter de hand gehouden mocht er tijd over zijn kan je het er snel bijpakken om nog als extra activiteit te doen.

Badzout is dus leuk om te maken tijdens het kinderfeestje of om als bedankje te geven na een beauty of slaapfeestje!

badzout maken kinderfeestje

Een paar handige linkjes badzout maken kinderfeestje

Zoals ik al aangaf kun je het beste de ingrediënten kopen bij een website als online zeepwinkel, er bestaan meerdere sites. Kijk vooral goed rond. Hieronder een paar klikbare foto’s van Bol.

Lees ook deze blogs met creatieve kinderfeestjes

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.