Grote wasjes draaien met een nieuwe wasmachine

De laatste tijd hangt er continue was aan het droogrek. Ik gebruik de droger alleen maar voor handdoeken, beddengoed, ondergoed en sokken. De kleding hangen standaard te drogen op het droogrek. Maar in de schuur wordt het steeds kouder, dus de was duurt ook langer om te drogen. Peinzend kijk ik naar de wasmachine die overuren maakt. Hoe anders was dat toen ik nog maar alleen was met mijn man. Zonder kind en gastkinderen. Ondanks het A+ label ging ik toch eens op zoek of ik een andere wasmachine nodig zou hebben om grote wasjes te kunnen draaien. 

Grote wasjes draaien

Op de site van Knibble kun je allerlei soorten huishoudelijke producten vergelijken via een superhandige keuzehulp. Ik was hier al eens eerder op geweest toen ik op zoek was naar een kleine vaatwasser voor 1 persoon. Ik was zo tevreden over het gemak van de site dat ik nu ook voor de wasmachine vergelijken voor Knibble koos.

Keuzehulp

Als eerste vinkte ik de optie voorlader aan, want de droger hebben wij erboven staan.

Daarna koos ik het toerental. 1400 – 1500 zodat de was al flink goed uitgewrongen is en sneller droog. Onze huidige wasmachine gaat tot 1200 toeren dus dit scheelde al wat!

De energieklasse moest natuurlijk nog zuiniger kunnen. Dus van A+ nu naar A+++.

Toen bleven er nog steeds 282 wasmachines over! Wow De optie 9 en 10 kilo wasgoed brachten mij naar bracht dit naar beneden tot 58 wasmachines. Grote wasjes draaien wordt serieus toekomstmuziek! Ik had bewust nog niet gekeken naar de prijs trouwens..

Programma’s

Als mama van een opgroeiende dochter heb ik al de nodige wasprogramma’s nodig gehad. Met name de plasongelukjes bij het zindelijk worden zorgden voor vele korte kleine wasjes. Manlief wil zijn overhemden graag kreukvrij gewassen hebben. Omdat ik gastouder ben vind ik het ook erg fijn als er een kinderbeveiliging op zit. Want die kleine kinderhandjes drukken erg graag op knopjes en het is me al 2 keer gebeurd in 5 jaar gastouder zijn dat de wasmachine spontaan leeg ging draaien. Hilarisch wel hoor als je zo’n verbaasd kindergezicht ziet die iets aan de praat heeft gekregen.

Daarnaast vind ik het altijd fijn om met een uitgestelde start te werken. Zo kan ik in het daltarief de was laten draaien dat hij klaar is als ik ‘s morgens op sta. Dan kan ik mooi voor dat de kinderen komen nog snel een wasje ophangen. De 50/60 graden wasjes draai ik altijd in het weekend dan kan de droger daarna draaien.

Na deze was en droog functies bleven er nog maar 4 wasmachines over.

Siemens Beko of Whirlpool

grote wasjes

De merken Siemens, Beko en Whirlpool kwamen bij Knibble als beste uit de test om grote wasjes te kunnen draaien met de functies die ik belangrijk vindt. Tijd om de prijzen te vergelijken en wat ze nog meer kunnen!

Beko 10 kg 1400 tpm €445 in 9 shops te vinden

Beko 11kg 1400 tpm €509 in 9 shops te vinden

Whirlpool 9kg 1400 tpm €499 in 5 shops te vinden

Siemens 9kg 1400 tpm 639 in 2 shops te vinden

Mijn keuze:

grote wasjes

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de wasmachine van Beko met 11 kilo vulgewicht. Ideaal voor de grote wasjes, want dochterlief haar kleren worden alleen maar groter.

Naast de 11 kilo vulgewicht kan hij ook semi ingebouwd worden wat hij nu ook is.

De sites waar hij te koop is, bijna overal voor €509 euro, zijn Wehkamp, Bol, AO, BCC, Expert, Mediamarkt, Blokker, Alternate €549 en Otto €549. Alleen bij AO kun je gratis retourneren. Bij Mediamarkt moet je maar liefst 5 dagen wachten en Alternate heeft geen thuiswinkel Waarborg.

Fijne site

Zo je maar weer wat een informatie je wel niet allemaal kunt vinden op de site van Knibble. Ik zet nu snel de beknibbel wekker aan en wacht rustig tot de wasmachine van mijn keuze in de aanbieding is bij een van de leveranciers! De beknibbel wekker is ideaal! Zo betaal je echt niet teveel voor je huishoudelijke producten.

Eerst zoek je dus je favoriete huishoudelijke product uit, vergelijkt de leveranciers en daarna wacht je tot het product in de aanbieding is. Je ontvangt vanzelf een mailtje!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. O, dit is een handige site, knibble.nl
    Ga ik vast gebruik van maken, moet waarschijnlijk binnenkort een nieuwe vaatwasser.
    Bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.