Gele Zweetvlekken in kleding – een blog met hulp tips

Je vrolijke witte zomer shirt, je witte flared jeans, of je nette witte blouse; bij voornamelijk witte items kan dit echt een hardnekkig probleem zijn: gele zweetvlekken in kleding. Hoe komt het en wat kan je er aan doen? Ik laat je verschillende opties zien en dan kan je zelf kiezen wat jouw manier gaat zijn.

Oorzaak Gele Zweetvlekken In Kleding

De oorzaak is heel simpel en als je die weet kan je het voorkomen of behandelen. In de meeste deodorant zit aluminium, en dat zorgt weer ervoor dat je zweetklieren afgesloten worden. Heel fijn want we houden nou eenmaal niet van zweten. Aan de andere kant zweten we niet voor niks. Het is afkoeling en afvalstoffen lozing.

Vers zweet stinkt ook niet. Het gaat pas ruiken als het ouder wordt. Als jij jezelf goed wast, verzorgd en schone kleding draagt dan zou er eigenlijk niks aan de hand zijn. Mijn eigen ervaring is dat ik veel minder ben gaan zweten sinds ik natuurlijke deo ben gaan gebruiken. Eerst deed ik alles eraan om het zweten te stoppen met als resultaat geïrriteerde okselhuid, zweetuitbraken en gele zweetvlekken in kleding.

Welke keuze jij maakt laat ik open. Het is alleen goed om de oorzaak te weten. Als je die wegneemt, deodorant met aluminium, dan voorkom je al dat er gele zweetvlekken in kleding komen. Natuurlijke deo is er tegenwoordig in veel vormen en maten. Vaak op basis van baking soda, maar zonder kan zeker ook zonder. Merken die fijn zijn: Lekker Company, Loveli, We Love The Planet, Salt Of The Earth en er is nog meer.

Het kan een zoektocht zijn en je oksels moeten even ontwennen maar voor mij is de overstap waard geweest. Zowel voor de gezondheid, als voor minder zweten, geen gele zweetvlekken in kleding meer en geen geïrriteerde oksels.

Gele Zweetvlekken In Kleding

Behandelen Gele Zweetvlekken In Kleding

Kies je toch voor deo met aluminium of heb je gele zweetvlekken in kleding dan kan het zeker behandeld worden. Garantie is er niet, soms is het te laat. Maar er zijn verschillende manieren en ik deel ze met je.

Verse vlek

Hoe verser de gele zweetvlekken in je kleding zijn hoe makkelijker het te behandelen is!

 1. Doe het kledingstuk in koud of lauw water en maak goed door en door nat
 2. Meng een vloeibaar middel: afwasmiddel, witte azijn, wodka of glansspoelmiddel van de vaatwasser met water. Doe dit 1 op 1 in een emmer die groot genoeg is zodat het kledingstuk er goed ondergedompeld in past
 3. Geduld totdat de gele zweetvlekken in je kleding wegtrekken. Soms is het al na een paar uur en soms is er zeker wel een nachtje voor nodig
 4. Zijn de vlekken bijna weg? Dan wassen in de wasmachine op de temperatuur die in het label staat van je kledingstuk.
deodorant

Oude vlek

 1. Doe het kledingstuk in koud of lauw water en maak goed door en door nat
 2. Maak een papje van baking soda of Vanish Oxi Action. Dit is in de verhouding 3 op 1 met koud water. Is de vlek echt heftig voeg dan een scheutje azijn nog toe. Dit kan een toffe reactie geven, niet schrikken dat hoort.
 3. Breng het papje aan op de okselvlek, bijvoorbeeld met een afwasborstel of tandenborstel en schrob dit in de vlek.
 4. Laat de pasta een uur intrekken en was het kledingstuk vervolgens op de temperatuur die in de label staat.
vanish gold

Gele Zweetvlekken In Kleding Voorkomen

Het makkelijkste antwoord is dus deo zonder aluminium gebruiken. En ook uitkijken met zonnebrandcrème! Wil je dit echt niet dan kan je een paar dingen nog doen:

 • Draag een ouder shirt onder je shirt wat je mooi wilt houden
 • Er bestaan okselpads, een soort van maandverbandjes voor je oksels. Die vangen je zweet op. Of doe een stukje wc of keukenpapier onder je oksel
 • Behandel verse gele zweetvlekken in kleding zo snel mogelijk. Deze zijn het makkelijkst te behandelen met hoogste slagingskans.
weg met Gele Zweetvlekken In Kleding

Wat kies jij voor deo en heb jij wel eens last van gele zweetvlekken in kleding?

Lees ook deze blogs

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.