Skip to Content

Mama haar vluchtplekjes, een eerlijke blog met een knipoog

Welkom bij “Mama’s Vluchtplekjes” – een eerlijke blog waar we een glimp werpen in het dagelijkse leven van moeders. Hier gaat het niet om perfectie, maar om de kunst van het jongleren, het vinden van balans, en soms, heel eerlijk, om ontsnappen. Want laten we eerlijk zijn, zelfs de meest liefhebbende mama’s hebben af en toe een geheime ontsnappingsroute nodig.

In deze ruimte zullen we zonder schroom delen over de hilarische chaos, de uitdagingen van ouderschap en, natuurlijk, de onbetaalbare momenten van tederheid. Mama zijn is een avontuur en soms hebben we een beetje humor en een knipoog nodig om ons door de dag te loodsen.

Dus, duik in onze verhalen, lach met ons mee over de momenten van totale overgave aan de chaos, en ontdek samen met ons die stiekeme, kleine hoekjes waar moeders even kunnen ontsnappen. Dit is een blog over moederschap met liefde, waarheid en een gezonde dosis zelfspot. Want laten we eerlijk zijn, soms is een knipoog het beste antwoord op de gekte van het moederschap.

Mama haar vluchtplekjes

mama haar vluchtplekjes

Deze tips zijn geen garantie want die kleine slimmeriken ruiken je al van ver. En die goedbedoelde acties van de papa zijn vaak ondoordacht en daardoor niet altijd in te calculeren. Het begint wel met goede communicatie naar de gezinsleden toe. Geef aan dat je soms even rust nodig hebt omdat je anders gek wordt. Op zeldzame momenten is er begrip en ruimte voor gehoor aan deze noodkreet. Maar als dan de verkeerde beker gepakt wordt, de pindakaas onvindbaar is en een teen gestoten wordt, dan zijn die afspraken weer als rook opgegaan. Hieronder mama haar vluchtplekjes.

Plekken in huis

  • De WC; Risicovol omdat ze je altijd weten te vinden hier, ongeacht de boodschap die je hier doet. Maar soms als het je lukt om als een ninja weg te sluipen heb je echt wel kans op een paar rustige minuten op deze plek. Ik heb zelfs wel eens 10 minuten in rust kunnen zitten.
  • De tuin; Ik ben zo dankbaar voor mijn tuin. En vaak laat ik de kinderen hier lekker uitrazen en aarden. Maar soms wil ik even uitrazen en aarden. En dan opeens zijn er heel veel spinnen en wespen en is het voor de kinderen beter om binnen te blijven en is dit de ruimte voor mama haar vluchtplekjes. Vaak ook als de zon schijnt. Typisch.
  • Was wegwerken; The never ending story in een huishouden met kinderen. Na het eten ben ik vaak helemaal op. Dit is mijn moment om boven de schone was weg te werken. Dit doe ik ook, alles netjes in de kledingkasten. Maar tegelijk geniet ik van de stilte en rust. Dit moment rek ik vaak wat langer. Heerlijk even op bed en niks hoeven doen. Dit is 1 van mama haar favo vluchtplekjes.
  • Badkamer; Let op, niet douchen of badderen, dat trekt publiek aan. Nee stil op de grond in het donker in de badkamer werkt het beste. De deur op een kier zodat je wat licht hebt en het minder opvalt dat jij jezelf opsluit. Ik heb ook een fijne verwarming waar ik tegen aan kan zitten en sinds kort een extra zacht badmatje.

Plekken uit huis

  • Brieven posten; Even eruit is zeldzaam voor ons en alleen voor boodschappen. Maar een brief posten is perfect. Je kan mensen ontwijken, het is in de buurt en je bent even weg. Nadeel is wel dat je post moet gaan maken. Maar dat momentje er even uit is heerlijk.
  • Schuur opruimen; En dan is iedereen opeens weg bij zulke klusjes. Je bent wel bezig hiermee maar de rust telt ook. En als het eenmaal is opgeruimd in de schuur heb je er een ruimte bij wat past bij mama haar vluchtplekjes. Er is ook plek om een geheime chocolade voorraad hier te verstoppen!

Rust voor mama met mama haar vluchtplekjes

mama haar vluchtplekjes

Creativiteit, een vleugje strategie en soms een kleine investering kunnen je helpen om die perfecte mama-vluchtplekjes te creëren. Niet alleen om aan je kinderen te ontsnappen, maar soms ook even aan je partner. Elke thuissituatie is uniek, en ik prijs me gelukkig met een tuin en een schuur. Heb jij in jouw huis andere plekjes die perfect zouden passen in dit lijstje?

mama haar vluchtplekjes

LET OP: laat onder GEEN beding deze blog thuis lezen door partner en kinderen. Anders zijn mama haar vluchtplekjes niet meer veilig.

Lees ook deze blogs

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tanja

Wednesday 8th of April 2020

Humoristisch stukje dat volgens mij wel herkenbaar is.

Selena

Wednesday 9th of December 2020

Dankjewel Tanja ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.