Mama haar Vluchtplekjes, een eerlijke blog met een knipoog

Oké.. eerlijk is eerlijk. Het is fijn meer tijd samen te kunnen doorbrengen. Buiten de zorgen om die spelen natuurlijk, maar daar gaat deze blog niet over nu. We zitten in week 3 van de coronacrisis, en soms wordt je als mama toch even gillend gek? Had je voorheen al nooit meer de rustige wc-momentjes, zo heb je nu ook een man die de douche even binnenkomt terwijl je net even in stilte lekker aan het scrubben bent. Tijd voor een blog met mama haar vluchtplekjes.

Mama haar vluchtplekjes

mama haar vluchtplekjes

Deze tips zijn geen garantie want die kleine slimmeriken ruiken je al van ver. En die goedbedoelde acties van de papa zijn vaak ondoordacht en daardoor niet altijd in te calculeren. Het begint wel met goede communicatie naar de gezinsleden toe. Geef aan dat je soms even rust nodig hebt omdat je anders gek wordt. Op zeldzame momenten is er begrip en ruimte voor gehoor aan deze noodkreet. Maar als dan de verkeerde beker gepakt wordt, de pindakaas onvindbaar is en een teen gestoten wordt, dan zijn die afspraken weer als rook opgegaan. Hieronder mama haar vluchtplekjes.

Plekken in huis

  • De WC; Risicovol omdat ze je altijd weten te vinden hier, ongeacht de boodschap die je hier doet. Maar soms als het je lukt om als een ninja weg te sluipen heb je echt wel kans op een paar rustige minuten op deze plek. Ik heb zelfs wel eens 10 minuten in rust kunnen zitten.
  • De Tuin; Ik ben zo dankbaar voor mijn tuin. En vaak laat ik de kinderen hier lekker uitrazen en aarden. Maar soms wil ik even uitrazen en aarden. En dan opeens zijn er heel veel spinnen en wespen en is het voor de kinderen beter om binnen te blijven en is dit de ruimte voor mama haar vluchtplekjes. Vaak ook als de zon schijnt. Typisch.
  • Was wegwerken; The never ending story in een huishouden met kinderen. Na het eten ben ik vaak helemaal op. Dit is mijn moment om boven de schone was weg te werken. Dit doe ik ook, alles netjes in de kledingkasten. Maar tegelijk geniet ik van de stilte en rust. Dit moment rek ik vaak wat langer. Heerlijk even op bed en niks hoeven doen. Dit is 1 van mama haar favo vluchtplekjes.
  • Badkamer; Let op, niet douchen of badderen, dat trekt publiek aan. Nee stil op de grond in het donker in de badkamer werkt het beste. De deur op een kier zodat je wat licht hebt en het minder opvalt dat jij jezelf opsluit. Ik heb ook een fijne verwarming waar ik tegen aan kan zitten en sinds kort een extra zacht badmatje.

Plekken uit huis

  • Brieven posten; Even eruit is zeldzaam voor ons en alleen voor boodschappen. Maar een brief posten is perfect. Je kan mensen ontwijken, het is in de buurt en je bent even weg. Nadeel is wel dat je post moet gaan maken. Maar dat momentje er even uit is heerlijk.
  • Schuur opruimen; En dan is iedereen opeens weg bij zulke klusjes. Je bent wel bezig hiermee maar de rust telt ook. En als het eenmaal is opgeruimd in de schuur heb je er een ruimte bij wat past bij mama haar vluchtplekjes. Er is ook plek om een geheime chocolade voorraad hier te verstoppen!

Rust voor mama met mama haar vluchtplekjes

mama haar vluchtplekjes

Je moet dus creatief zijn, berekenend en soms wat investeren maar dan kan je ook echt wel wat mama vluchtplekjes vinden en maken. Niet alleen van je kinderen vandaan maar ook van je partner. Iedere thuis situatie is weer anders en ik heb geluk met een tuin en schuur. Heb jij in jouw huis andere plekjes die hier prima in het rijtje zouden passen?

mama haar vluchtplekjes

LET OP: laat onder GEEN beding deze blog thuis lezen door partner en kinderen. Anders zijn mama haar vluchtplekjes niet meer veilig.

Heb je nog tips nodig voor thuiswerken dan heeft Mirjam die voor je!

Lees ook deze blog over een winteroutfit voor mama

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.