Verwarming aan of uit tijdens de zomer?

Zomer 2021, we begonnen met een korte hittegolf. Althans in het zuiden van het land. Daarna hebben we veelal herfstig zomerweer gehad. Met veel water tot grote overstromingen als gevolg. Onze zomer loopt in het water dit jaar. Normaal gesproken is de zomer een periode zonder verwarming. Maar met het klimaat wat veranderd en dit gekke weer is de vraag: verwarming aan of uit tijdens de zomer?

Verwarming aan of uit tijdens de zomer?

Verwarming aan of uit tijdens de zomer?

Je kan om verschillende redenen de verwarming aan of uit doen tijdens de zomer. Wat mij betreft het liefst niet, dit bespaard geld en energie. Maar met al dat vocht is het voor mij met mijn reuma soms echt niet fijn in huis. De warmte kan dan mooi het vocht verdrijven waardoor er minder “botjeskou/vocht” is. Ook heb ik bewust geen wasdroger in huis. Waarom? Brandgevaar, kosten en duurzaamheid. Daarbij heb ik ruimte om wasjes binnen of buiten te drogen. Maar dit jaar merk ik voor het eerst dat dit soms heel lastig droogt met het vochtige klimaat.

Ook is het ergens een principekwestie, Verwarming aan of uit tijdens de zomer? Uit natuurlijk! Het is zomer en zo koud wordt het echt niet in Nederland. We zijn tegenwoordig verwend met onze goede huizen en klimaten. Even een trui en sokken aandoen als het frisser is, is zo gebeurd. Veel simpeler, duurzamer en beter voor je portemonnee.

Slim inzetten

Toch is het niet gek om ja te antwoorden op de vraag van verwarming aan of uit tijdens de zomer. De kamertemperatuur is al wat hoger en wil je net even dat vocht uit huis, of een graadje meer warmte, dan is dit zo gebeurd. Tegenwoordig hebben veel mensen een slimme meter en deze kan je ook handig instellen zodat je niet onnodig lang en veel stookt.

Ook kan je eens kijken naar het soort verwarming wat je hebt. Handdoeken drogen bijvoorbeeld vaak langzaam in vochtig weer. Ideaal is dan een handdoekrek met verwarming. Zo droogt dat vocht in de badkamer zonder heel je huis te hoeven warm stoken. Thermrad is een kindvriendelijk radiator merk. Zo heeft dat merk verwarming bijvoorbeeld afgeronde hoeken! Ideaal, zeker als je wel eens een valpartij hebt gezien of meegemaakt met zo’n scherpe radiator hoek.

Verwarming aan of uit tijdens de zomer?

Op de vraag Verwarming aan of uit tijdens de zomer?, heb ik dus niet echt een antwoord. Voorheen zou ik volmondig “Uit” hebben gezegd. Maar met deze natte zomer van 2021 doe ik het zelf soms aan. Het helpt me tegen de pijn in mijn gewrichten en haalt het vocht uit huis. Wel zou het voor mij interessant zijn om eens te kijken naar andere radiatoren zoals voor handdoeken.

Wat is jouw antwoord op deze vraag?

Footer3
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.