De perfecte Zonnebrandcrème voor de zomer

Met de zomer in aantocht, dien je jezelf uiteraard zo goed mogelijk tegen het warme weer en de brandende zonnestralen te beschermen. Regelmatig de schaduw opzoeken en voldoende vers water drinken is en blijft een onmisbare boodschap. Echter is het minstens even belangrijk om je lichaam regelmatig even in te smeren met een kwalitatieve zonnebrand of zonnebrandcrème, al dan niet met een hoge SPF factor. Op die manier kun je de kans op verbranden vermijden alsook het risico op huidkanker naar de toekomst toe. Op zijn minst de moeite waard om de aanschaf van een degelijke zonnebrand in overweging te nemen, vind je niet?

Zonnebrandcrème

De zomer komt eraan, wat nu?

De schoolperiode is teneinde en de zomervakantie staat in vele landen voor de deur. Met de warme zomerdagen in het vooruitschiet is het dan ook belangrijk om je daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Je wilt niet hebben dat je met een zonnesteek in een donkere woonkamer komt te liggen, of te maken hebt met een hevige opflakkering van zonne-allergie. Juist daarom is het een goed idee om je aan het begin van de zomer zo goed mogelijk voor te bereiden.

Uiteraard kent iedereen wel de basis beginselen waarbij het regelmatig opzoeken van de schaduw “warm” wordt aanbevolen. Daarnaast is het minstens even belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven. Kies bij voorkeur voor vers, niet te koud, mineraalwater aangezien alcoholische dranken en frisdranken de dorst helemaal niet zullen lessen. En last but not least dien je op zoek te gaan naar de geschikte zonnebrandcrème of zonnecrème en dit kan voor iedereen anders zijn.

Bij het bepalen van de zonnebrandcrème dien je aandachtig te zijn voor je huidtype en de mate waarin je verbrandt. Personen met een bijzonder bleke huid en lichte haren lijken de neiging te hebben om sneller te verbranden dan personen met een donker huidtype en donkere haren. Dat betekent dat in het eerste geval een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor wel degelijk aangeraden wordt terwijl je in het tweede geval misschien net iets meer speling hebt. Echter dienen ook personen met een donker huidtype zich voldoende te bescherming om zo de kans op eventuele snelle huidveroudering en kanker te verminderen.

Wat is de meest geschikte zonnebrandcrème?

Dat het belangrijk is om je lichaam regelmatig in te smeren wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan de zon, hoeft alvast niet te verwonderen. Wat minder makkelijk te beschrijven is, is het type zonnebrandcrème dat het meest geschikt is aangezien dit voor elke persoon weer anders kan zijn. Zo blijkt de keuze voor een bepaald type zonnecrème in eerste instantie afhankelijk van je huidtype en de haarkleur. Mensen met een donker huidtype zullen van nature minder snel verbranden dan personen met een vrij bleke huid en fijn blond haar. Wat niet wegneemt dat eender welk huidtype deze vorm van bescherming in acht dient te nemen.

Op die manier kun je verschillende soorten zonnebrandcrèmes spotten gaande van de exemplaren met een hoge of lage SPF factor tot de crèmes die worden aangeboden in spray of gelvorm. Wist je dat er zelfs zonnebrandcrèmes bestaan die speciaal bedoeld zijn voor het gezicht en andere crèmes dan weer voorzien zijn van een bepaalde bruiningsfactor?

tips relaxte zomervakantie strand

Wat is de SPF factor

Naast aandacht voor je huidtype dien je uiteraard ook aandachtig te zijn voor de SPF factor die op het flesje zonnebrandcrème standaard vermeld staat. SPF is de afkorting voor “Sun Protection Factor” en geeft weer in welke mate een bepaald type zonnecrème je lichaam beschermt tegen de zogenaamde uv B-straling, die instaan voor het creëren van een verbrande opperhuid tot het eventuele risico op huidkanker.

Hoe hoger de SPF, hoe beter de zonnebrandcrème in staat is om bescherming te bieden tegen de eerder vernoemde uv B-straling. Op een doordeweekse dag in Nederland wordt aangeraden om een crème met SPF 15 te gebruiken. Wanneer het echt zomer wordt, dan is een SPF van 30 het meest voor de hand liggend. Kindjes en mensen die de neiging hebben om snel te verbranden, kiezen toch liever voor een zonnebrandcrème met SPF 50. En wil je graag een kleurtje krijgen zonder het risico op huidkanker of verbranding, dan kun je ook nog altijd opteren voor één van onze zelfbruiners vermeld op de volgende website https://perfectespiegel.nl/ .

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.