Zwitsal zonnebrandcrème – voor een kinderhuidje

Het was ineens voorjaar. De zon scheen flink en wij zaten met de hele familie in een huisje. Of eigenlijk zaten we vooral in de tuin die bij het huisje hoorde. De kinderen speelden buiten en de grote mensen zaten met koffie de kinderen aan te moedigen en ervoor te zorgen dat de chocolade paaseitjes nog in vorm bleven. Tussendoor was ik bezig met de kinderen met Zwitsal zonnebrandcrème in te smeren.

Bescherming tegen de zon

baby zon strand

In het voorjaar kijk ik, sinds ik kinderen heb, wat de laatste adviezen zijn op het gebied van zonbescherming. Er zijn veel websites die ongetwijfeld goede adviezen geven, maar zelf kijk ik graag op thuisarts.nl, deze website (en app voor op je telefoon) is een initiatief van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Wat raadt zij mij aan, een samenvatting:

  • Baby’s houd je uit de zon. Leg ze in de schaduw, bijvoorbeeld onder een parasol en doe ze een zonnehoedje op;
  • Draag kleding met lange mouwen zet een petje of hoedje op met een brede rand;
  • Smeer in met een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 als je een lichte huid hebt;
  • Ga tussen 12.00u en 15.00u, als de zon op haar sterkst is, in de schaduw.

Zo gezegd zo gedaan met Zwitsal zonnebrandcrème

zwitsal zonnebrandcrème

In de hitte is het soms lastig om je kinderen shirts met lange mouwen aan te trekken, maar petjes, hoedjes en zonnebrillen gaan prima. Smeren trouwens ook. Er zijn veel goede middelen voor zonbescherming beschikbaar, maar Ik had een tube Zwitsal zonnebrandcrème SPF (Sun Protection Factor) 50+ meegenomen. Mijn kinderen hebben een nogal lichte huid en aan het begin van het voorjaar zijn ze ook nog niet veel zon gewend. Ik heb er goed mee gesmeerd om verbranden te voorkomen. Dat zou namelijk een aardige streep in de rekening zijn van de plannen van het kroost. Er moest worden gevoetbald, gewandeld en gezwommen. Ook dan houdt de zonnebrandcrème wel, maar uiteraard moet je wel regelmatig opnieuw smeren. Zwitsal raadt om de twee uur aan. Dat (en andere tips) staat op de tube zelf. Dat is handig.

Mild geurtje Zwitsal zonnebrandcrème

De Zwitsal zonnebrandcrème lijn heeft meerdere producten die je voor je kinderen of jezelf kunt gebruiken. Ik heb gekozen voor een geparfumeerde zonnebrandcrème, maar er bestaan ook ongeparfumeerde producten. De geur is een mild, vertrouwd zwitsalgeurtje dat niet overheersend is. Het is hypoallergene zonnebrandcrème. Ik heb inderdaad geen klachten van de kinderen gehoord dat de crème vervelend aanvoelde, hoogstens dat ze het vervelend vonden dat ze uit hun spel moest worden gehaald omdat mama ze zo nodig in moest smeren. Gelukkig waren ze zo klaar want het smeert goed door en trekt zo in.

Op de kleintjes letten

Zwitsal is een A-merk en heeft een goede reputatie op het gebied van verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen. Dat zie je terug in de prijs. Een tube van 150 ml Zwitsal zonnebrandcrème kost al gauw  €13,19 (bij bol.com) en een vergelijkbaar product van een Hollandse Eenheidsmaatschappij ben je al snel een paar euro goedkoper uit. Maar daar zit dan weer niet dat vertrouwde zwitsalgeurtje in.

Footer4 nieuw
Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.