Kleurkeuze tester van Flexa – een nieuwe kleur voor je muren

Wij zijn in verbouwing. Dat kun je opvatten als een waarschuwing, want de spullen liggen overal. Let vooral wel op de rommel want anders breek je je benen. Dat verhaal. Ondertussen worden er keuzes gemaakt met betrekking tot de keukenapparatuur, kleur tegels, aanrechtbladen, keukenkastjes en verf op de muur. Daar hebben wij de kleurkeuze tester van Flexa voor gebruikt.

Wat voor Verf?

Een grote keuze die we moeten maken is welke verf we gebruiken voor de muur. De grotere merken hebben lak, muurverf of soms in een schoolbordverf-achtige verf die verkrijgbaar zijn van mat tot hoogglans. Tot zover al genoeg keuze(stress). Dan hebben het nog niet over het kiezen van een kleurtje. Of liever: De Kleur. De kleur die alle tinten in een ruimte met elkaar verbindt. Die het gewenste ruimtelijke effect geeft of juist de kleurrijke onderbreking in een verder smetteloos witte kamer geeft. Of in mijn geval: een kleur die een donkere keuken wat lichter maakt. Omdat ik dit graag rustig aanpak heb ik alvast één kleurvlak met een kleurkeuze tester van Flexa op de muur geverfd zodat je kunt zien hoe het licht erop valt. Hierbij heb ik me laten leiden door het feit dat het een lichte tint moest zijn en toegegeven, de naam. 

Kleurkeuze tester van Flexa ‘Shimmering Love’

Het meest geestige aan het kiezen van een kleur vind ik altijd de namen die aan een tint worden toegekend. Zo wilde ik in de badkamer graag lavendel, maar de verffabrikant had een heel ander idee over hoe lavendel eruitzag dan ik. Hetzelfde geldt voor ‘jade’ en hoe Flexa erbij komt dat grijstinten wel bij de ‘Couleur Locale’ van Ierland hoort, mogen ze me onder het genot van een glas Guinness komen uitleggen. Desalniettemin, ik vind een naam nog altijd gemakkelijker te onthouden dan een Ral nummer, dus op zich werkt deze (marketing)methode prima. 

De kleurkeuze tester van Flexa met de naam ‘Shimmering Love’, ‘Glinsterende Liefde’ leek me wel toepasselijk. Aangezien ik altijd heel veel liefde van mijn kinderen voel als ik met iets lekkers voor ze uit de keuken kom. De liefde gaat tenslotte door de maag. Het is een kleur die Flexa promoot en die hoort bij de kleurenlijn van 2019, waarbij ‘Spiced Honey’, een goudbruine tint als dé kleur van 2019 wordt gepromoot. ‘Shimmering Love’ blijkt een niet-glinsterende wittint die prima is, maar die ik niet heel bijzonder vind. 

Kleurtester

kleurkeuze tester van Flexa

Zelf was ik al bekend met de kleurkeuze tester van Flexa vanaf het moment dat mijn jongste dochter bedacht dat ze roze op de muren wilde en daar niet meer vanaf was te brengen. Om haar tegemoet te komen hebben we één muur roze beschilderd. We hebben in de uitprobeerfase gebruik gemaakt van een kleurtester (Sweet Desire) en die kleur werd goedgekeurd. Zelf geef ik vaak de voorkeur aan een tester in plaats van een staalkaart, maar dat is persoonlijk.

Hoe werkt nou zo’n kleurkeuze tester van Flexa? De verf zit in een kleine, handige tube waaraan een soort rollertje aan bevestigd is. Zoals gezegd heb ik deze kleur in de keuken gebruikt. Zonder knoeien breng je vrij eenvoudig de verf op de muur. Ze zijn voor €2,49 te koop bij de doe-het-zelf-zaken en dan heb je 30 ml verf. Dat is goed voor 0,3m2. Kleine tip, mocht je ooit iets gaan doen met kleine kleurvlakken is zo’n tester misschien ook een optie in plaats van een grote pot. Wel een apart kwastje gebruiken, want het rollertje is niet berekend op netjes verven. Dat is overigens geen kritiek, het is duidelijk een tester, bedoeld voor mensen die nog een keuze moeten maken. Ik weet niet of “ShimmeredLove’ de eindstreep haalt, maar zo’n kleurkeuze tester van Flexa is absoluut een uitkomst in tijden van keuzestress.

De verftesters zijn niet alleen bij de bekende bouwmarkten te verkrijgen voor slechts €2,49 de stuk. Er zijn nog veel meer kleuren hoor!

Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

1 reactie

  1. Heel handig, om eerst een kleurtester toe te passen! Wij willen ook met Flexa verf aan de gang, maar zal inderdaad eerst even een tester gebruiken om te zien hoe het matcht bij onze meubels en inrichting. Handig dat je ze online kunt bestellen. Dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.