Pokémon Trading Card Game Sun & Moon Unbroken Bonds

We gingen speciaal naar Hilversum ter ere van de nieuwe uitbreiding van de Pokémon Trading Card Game SUn & Moon Unbroken Bonds. Daar konden we één van de drie Nederlandse Pokémon professoren ontmoeten. Toen we aankwamen mochten we vragen stellen aan de Pokémon professor. We hebben o.a. gevraagd wat de evoluties van Eevee zijn: Umbreon (duister) Sylveon (fee) Vaporeon (water) Flareon (vuur) Jolteon (electrisch) Glaceon (ijs) Leafeon (gras) en Espeon (psychisch), Wat de bekendste Pokémon van de wereld is: Pikachu natuurlijk! En wat de meest legendarische Pokémon is: Arceus, de godspokémon.

pokémon trading card game sun en moon

Tijdens het evenement kregen we wat te drinken en te snoepen. Alles kwam uit Japan, dat was wel grappig.

Pokémon Trading Card Game Sun & Moon Unbroken Bonds

Daarna gingen we beginnen met een Pokémon kaarten gevecht met het nieuwe Pokémon Trading Card Game Sun & Moon Unbroken Bonds. We wisten nog niet hoe dat werkte. Maar de Pokémon professor kon het goed uitleggen. Het is (natuurlijk) te bedoeling om te winnen. Er zijn twee manieren om dat te doen: als al jou prijzenkaarten op zijn heb je gewonnen, ook als de tegenstander geen basic kaarten meer op de deck heeft heb je gewonnen.

Ik vind het erg leuk om te spelen omdat het een lekker rustig spel is en je er heel lang mee door kunt gaan. Ik denk dat anderen kinderen en volwassenen dit spel willen spelen omdat het makkelijker is te begrijpen dan het oude kaartspel. In het oude spel zijn er niet echt spelregels. In dit nieuwe spel wel. Dat maakt het makkelijker.

Mewtwo en Zeroara

pokémon trading card game sun en moon

Pokémon Trading Card Game Sun & Moon Unbroken Bonds wordt gespeeld met  twee soorten kaarten, Mewtwo en Zeroara. Tijdens het spel speel je met je eigen kaartenset. Ik speelde met het Mewtwo pak en Janik met het Zeroara pak. Janik won door alle prijzenkaarten te winnen. Maar dat bedierf mijn lol niet. Na het partijtje behoud je alle kaarten, dus je verliest niets.

Wat de illustraties betreft vind ik de nieuwe kaarten ook mooier. Nu ik het spel Pokémon Trading Card Game beter begrijp ga ik het ook zeker thuis weer vaker spelen.   

Janik (10) en Elias (11)
Voor deze recensie heb ik mijn vriend Janik (10) uitgenodigd, omdat hij ook erg veel van Pokémon houdt en zijn onderzoek voor school over de bedenker van Pokémon gaat.

Mama mag meespelen

Ik was nieuwsgierig geworden, toen ik erbij was tijdens de presentatie. Elias vroeg of ik het spel ook een keertje wilde spelen en dat heb ik gedaan. Ik was positief verrast. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een bordspel. Wel is het handig om al een beetje Pokémon te kennen. Ik heb af en toe de serie met de kinderen meegekeken, dus ik begreep wel al de evoluties. Als je het een beetje onder de knie hebt is het dus ook leuk om als volwassene met je kind het spel te spelen. En dat vinden kinderen toch ook nog wel leuk (tot een bepaald leeftijd).
Elles

Pokémon Trading Card Game, Sun & Moon Unbroken Bonds

De nieuwste uitbreiding voor de Pokémon Trading Card Game, Sun & Moon Unbroken Bonds, is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar in boosterpakketten, themadecks en speciale verzamelingen. In Sun & Moon—Unbroken Bonds staat de kracht van teamwork centraal. Er komen zeven nieuwe TAG TEAM Pokémon-GX-kaarten bij met opgewaardeerde Pokémon-gevechtsteams, waaronder Lucario & Melmetal-GX, Marshadow & Machamp-GX, Reshiram & Charizard-GX en Gardevoir & Sylveon-GX.
 
De uitbreiding bevat:
Zeven nieuwe TAG TEAM Pokémon-GX
Zeven extra Pokémon-GX
Meer dan 25 Trainer-kaarten en een nieuwe Special Energy-kaart
 
De uitbreiding Sun & Moon—Unbroken Bonds wordt ondersteund in de Pokémon TCG Card Dex-app. Hiermee kun je eenvoudig browsen en kaarten uit de Pokémon TCG-serie Sun & Moon ontdekken.

Kijk ook deze blogs:

Footer4 nieuw
Elias
Delen is enorm lief

Elias

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.