Skip to Content

Pokémon Battle Styles – een stoere uitbreiding van Sword & Shield

Op 19 maart 2021 is de uitbreiding Battle Styles uitgebracht in de serie Sword & Shield. Een paar maanden geleden alweer mochten we thuis de vorige uitbreiding testen. En dat had best wat voeten in de aarde. Want we hebben aardig wat kaarten verzameld, maar hoe je het spel nou precies speelt? Dat moesten we nog even uitzoeken. En dan staat dus alle informatie op de kaarten in het Engels. En de Pokémon hebben ook nog eens de meest exotische namen. Waar je als buitenstaander (=ouder) dus niet al te veel van begrijpt. Maar met een nieuwe uitbreiding zijn de jongens in ons huishouden in ieder geval heel blij. We kregen twee boosterpacks van Pokémon Battle Styles. En ook de Blastoise V Battle Deck.

Heel cool, maar wat houden de Battle Styles en Battle Deck precies in? En wat kunnen we met het nieuwe spelmechanisme? We zijn heel benieuwd. Dus op onderzoek uit en aan de slag!

Pokemon Battle Styles kaarten

Pokémon Traiding Cart game

In onze vorige blog hebben we de beginselen van het spel uitgezocht. Waaronder het speelveld, de verschillende kaarten en de evoluerende Pokémon. De serie Sword & Shield is één van de uitbreidingen. Dit zijn oorspronkelijk videospellen; Pokémon Sword en Pokémon Shield voor de Nintendo. Hierin is het doel om de 8 gyms te verslaan en vervolgens het op te nemen in de Pokémon League. Zo kun je de Champion, de beste Pokémon trainer, worden van de regio. Dit doe je door Pokémon te vangen, trainen en te evolueren.

Het kaartspel draait om het tactisch inzetten van je verschillende Pokémon en elkaar aanvallen. Er worden regelmatig nieuwe sets uitgebracht waardoor het spel eindeloos veel mogelijkheden heeft. En zo ook de Pokémon Battle Styles waarmee je de aanvallen in het spel kunt versterken. Heel blij waren wij met de Battle Deck. Een compleet pakketje van kaarten, een speelveld en vooral heel handig: de spelhandleiding!

Pokémon Battle Deck

De Blastoise V Battle Deck bestaat uit 60 kaarten en wordt geleid door de dappere Blastoise. Een deck bevat alles wat je nodig hebt om gelijk te kunnen beginnen met spelen:

 • 1 speelklaar deck bestaande uit 60 kaarten
 • 3 referentie kaarten
 • Spelhandleiding
 • 1-speler speelmat
 • Damage counters
 • 1 metallic coin
 • 1 deck box
 • Snelgids met strategieën
 • Codekaart voor de online TCG game

Zo lezen wij in de handleiding echt een hele goede uitleg. En blijkt het spel heel uitdagend én uitgebreid. De boosterpack van de Battle Styles is een aanvulling op het Pokémon kaartspel. Hiermee maak je namelijk de aanvallen van de verschillende Pokémon gevarieerder en sterker.

Pokémon Battle Styles; Single strike en Rapid strike

Echt eenvoudig om te begrijpen is het nog steeds niet. Wel knap hoe ze steeds weer nieuwe varianten ontwerpen, en hoe stoer en mooi de kaarten zijn. Wat betreft de Pokémon met hun Battle Styles zijn er twee soorten aanvallen:

 • Single Strike Style: dat lanceert krachtige en keiharde aanvallen waarmee een tegenstander met één klap uitgeschakeld kan worden.
 • Rapid Strike Style: dat maakt gebruik van uitgekookte en technische aanvallen waarmee een tegenstander aangevallen kan worden wanneer hij dat het minst verwacht.

Hierbij zijn Single Strike-kaarten verfraaid met een vleugje rood en Rapid Strike-kaarten met een vleugje blauw. Zo hebben we bijvoorbeeld de Mankey Pokémon in ons pakket met de Single Strike. En Mienfoo met de Rapid Strike.

De aantrekkingskracht van Pokémon

Recent kwam het nieuwsbericht over het recordbedrag van 265.000 euro voor een Pokémonkaart. Dus deze kaart is net zoveel waard als een huis! Volgens sommigen wint het verzamelen van kaarten weer aan populariteit. En daar heeft de pandemie een handje bij geholpen. Iedereen was veel vaker thuis, en ook vaker online. Mensen ontdekten de financiële waarde van hun Pokémonkaarten, en zo kan er dus ineens een hype ontstaan. Vaak ook door de invloed van YouTube sterren die in vlogs pakjes openen. Bijzonder wat een aantrekkingskracht dit heeft op kinderen. En met nieuwe uitbreidingen zoals Pokémon Battle Styles blijft het vernieuwen.

Maar het spel is dus al jarenlang enorm populair. En verzamelaars zijn gek op bijzondere kaarten. De kans om een hele unieke kaart tegen te komen, is vaak genoeg om mensen geboeid te houden. Wij gaan in ieder geval op zoek bij opa en oma naar de oude collectie van 1 van hun kinderen. Wie weet!

Bij kinderen vanaf een jaar of 8 neemt de interesse in de Pokémon kaarten vaak toe. Alhoewel ze dan nog te jong zijn natuurlijk om de speltactieken echt te begrijpen. Maar iets verzamelen is altijd leuk. En er is ontzettend veel keuze in pakketten, en dat maakt het ook leuk als verjaardagscadeau. Ook de boosterpacks van Pokémon Battle Styles zullen bij de echte fans zeker in goede aarde vallen! Check deze blog voor meer cadeau-tips!

Pokemon Battle Styles gevecht

De uitbreiding Pokémon Sword & Shield Battle Styles is op 19 maart 2021 wereldwijd uitgebracht. Het is verkrijgbaar in booster packs, Elite Trainer Boxes en speciale collecties.

Footer4
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.