Skip to Content

IK Skin Perfection, zonnebrandcrème met mineraal

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het dan toch zomer! Mijn favoriete seizoen, hoe heter hoe beter. En juist met deze zonovergoten dagen, mag ik een nieuw zonnebrandproduct uitproberen: IK Skin Perfection, Mineral Sun SPF 30. Dat is voor mij best een uitdaging, want ik ben nogal trouw als het op zonneproducten aankomt. Ik heb namelijk altijd hetzelfde merk en dezelfde beschermingsfactor. Waarom dan nu toch eens iets anders proberen? Het was de prachtige verpakking, en de pakkende beschrijving van het product die mij nieuwsgierig maakte. Daarnaast zijn de producten VEGAN, dierproefvrij en is de verpakking van duurzaam plastic. Zo zie je maar wat een goede marketing met een product kan doen.

IK Skin Perfection is een nieuw huidverzorgingsproduct met 100% minerale zonnefilter. Dermatologisch getest en zeer huidvriendelijk. SPF 30 vegan zonnebrandcreme
IK Skin Perfection, face mineral sun SPF 30 in luxe verpakking

IK Skin Perfection geeft een eerlijke en duidelijke belofte

‘’Geniet deze zomer van de nieuwe generatie zonbescherming van IK Skin Perfection’’
Heerlijk genieten van de zon in elk seizoen, dat is wat we willen. Met IK Skin Perfection kies je heel bewust voor veilige en gezonde zonbeschermingsproducten, zodat je je huid optimaal kunt voorbereiden op de zon en kunt beschermen. Dat het insmeren van je gezicht met een goede zonnebrand een must is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Een goede SPF voorkomt zonneschade, een verbrande huid en vermindert de kans op huidkanker.
Met deze nieuwe innovatie MINERAL SPF 30 en MINERAL SPF 50 ervaar je een 100% minerale zonnefilter. Deze 100% watervrije formule heeft een prebiotisch effect en laat geen witte waas achter.’’

Dat is nogal een belofte! Wellicht is het handig om eerst eens goed uit te leggen wat een SPF filter nu precies is en wat het voor de huid doet.

IK Skin Perfection is een nieuw huidverzorgingsproduct met 100% minerale zonnefilter. Dermatologisch getest en zeer huidvriendelijk. SPF 30 vegan zonnebrandcreme
UVA-UVB-filter

SPF-filter, wat betekent dat nu precies?

Ik heb een klein stukje wetenschap voor jullie samengevat om te begrijpen wat er nu precies in je product zit, en wat het voor je huid doet.
De zon geeft niet alleen warmte en licht maar ook Uv-stralen. Deze Ultra Violet stralen zorgen ervoor dat het lichaam vitamine aanmaakt maar geven de huid ook een bruinere tint. Echter wanneer je te veel blootgesteld wordt aan Uv-stralen kan je huid verbranden. Om dit tegen te gaan kun je je huid insmeren met een zonnebrandcrème, met SPF filter. Zoals bijvoorbeeld met de IK Skin Perfection, SPF 30.

Bescherming tegen huidverbranding

SPF, staat voor Sun Protection Factor, en is een bescherming die toegevoegd wordt aan een zonnebrandcrème. Deze SPF heeft verschillende hoogtes, bijvoorbeeld SPF 30 of SPF 50. Dit, in combinatie met je huidtype, de stand van de zon en de hoeveelheid die je aanbrengt zou een goede bescherming moeten zijn tegen huidverbranding door de Uv-stralen van de zon.

Wat is het verschil tussen al die SPF-factoren?

Vaak wordt gedacht dat hoe hoger de SPF factor in een zonnebrandcrème hoe minder bruin je wordt. Het tegenovergestelde is echter waar. Hoe beter beschermt, hoe kleiner de kans op verbranding van de huid. Hierdoor word je geleidelijke en mooier bruin. Een SPF 15 biedt ongeveer 93% bescherming tegen de schadelijke Uv-stralen. Een SPF 30 doet dat voor 96% en een SPF factor 50 doet dat voor 98%. Geen enkel product geeft honderd procent bescherming. Maar met de nieuwe innovatie Mineral SPF 30 van IK Skin Perfection kom je wel heel dichtbij de perfecte bescherming voor je huid.

Weetje: je kunt SPF factoren niet bij elkaar optellen. Dus een SPF 20 + SPF 30 geeft geen SFP 50

Chemische en fysische filters

Naast de SPF-filter zitten er ook nog andere stoffen in een zonnebrandcrème, namelijk chemische en/of fysische. Chemische stoffen trekken in de huid, en houden daar de Uv-stralen tegen. Fysische filters, ook wel minerale genoemd, blijven op de huid liggen. Deze minerale vormen zo een laagje dat het Uv-licht terugkaatst. Chemische stoffen kunnen huidirritatie opwekken. Bij minerale/fysische filters is dat niet het geval.  Vaak worden de chemische en fysische filters gecombineerd in een zonnebrandcrème. Zo kunnen ze er het mooiste en meest optimale resultaat mee behalen. Maar IK Skin Perfection crème doet dat niet, die gaat alleen voor datgene wat het beste voor de huid is: 100% minerale zonnefilter.

IK Skin Perfection is een nieuw huidverzorgingsproduct met 100% minerale zonnefilter. Dermatologisch getest en zeer huidvriendelijk. SPF 30 vegan zonnebrandcreme
100% micro-plasticvrij

IK Skin Perfection gebruikt alleen natuurlijke beschermers, minerale.

Het mooie aan het product van IK Skin Perfection is dat ze een crème ontwikkeld hebben die alleen een natuurlijke bescherming bevat, namelijk een mineraal. Dit mineraal geeft echter wel het optimale resultaat, qua bescherming en natuurlijke bruining. Bovendien is het dermatologisch getest, en is de crème ook geschikt voor de baby- en kinderhuid. Tevens mag de IK Skin Perfection crème direct gebruikt worden na een intensieve (kuur) behandeling.

IK Skin Perfection testen!

Voor zover mijn technische kennis, nu komen we bij het leukste stukje namelijk het TESTEN! De Image Factory is een bedrijf met diverse merken, waaronder BaByliss, Vasco en nu dus ook een nieuwe huidverzorgingslijn van IK Skin Perfection. Van deze lijn mag ik de 50 ml Mineral Sun SPF 30 testen. Het openen van de doos was al een feestje. De zwarte doos was vanbinnen bekleed met zwart vloeipapier en een lief, handgeschreven kaartje. Het voelde bijna als een cadeautje. Maar ik ben niet omkoopbaar dus ga eerlijk aan de slag.

IK Skin Perfection heeft veel pluspunten

Wat me als eerste opvalt is de prachtige crèmekleurige tube met zwarte (sta)dop. Een tube die rechtop kan staan heeft sowieso altijd meteen al mijn voorkeur. Je krijgt de tube zo veel makkelijker goed en in zijn geheel leeg. Het lettertype en de het logo zijn door hun simpelheid mooi en functioneel. Geen poespas of andere afleidingen, gewoon vertellen om welk product het gaat. Op de achterzijde staan de ingrediënten en een uitleg voor gebruik. In zijn geheel heeft de IK Skin Perfection serie, naar mijn mening, een luxe uitstraling.

vegan zonnebrandcreme spf 30
Duidelijke gebruiksaanwijzing op de achterzijde van de tube

Het open en dicht draaien van de dop gaat makkelijk. Het vergt maar een klein beetje druk om al voldoende zonnebrandcrème uit de tube te krijgen. De crème zelf is fluweelzacht en wit van kleur. De IK Skin Perfection crème smeert makkelijk uit en laat, in tegenstelling tot de meeste crèmes met een minerale filter, geen wit waasje achter. De crème geeft optisch een mooie glans.

De crème trekt, doordat het geen chemische filter bevat, niet direct diep de huid in maar blijft enigszins aan de oppervlakte. Dat aan de oppervlakte blijven vond ik in eerst instantie een beetje raar en gaf me een wat plakkerig en vettig gevoel. Ik ging dan ook maar niet meteen op mijn lichtroze badhanddoek zitten en smeerde de crème niet in de buurt van mijn kleding. Misschien was dat een reactie vanuit mezelf die geheel onterecht was, maar zo ervaarde ik het wel even. Echter na enkele minuten was dat gevoel verdwenen en bleef alleen de mooie glans over.

IK Skin Perfection bevat geen parfum

De IK Skin Perfection crème is geurloos. Dat was voor mij even wennen, want de zonnebrandcrème die ik zelf gebruik staat namelijk bekend om zijn geur. Een geur die ik dan ook altijd meteen associeer met vakantie. Desalniettemin kreeg ik met deze crème evengoed wel het vakantiegevoel in mijn eigen tuin. Maar het belangrijkste was dat ik tijdens en na het zonnen nergens last van heb gekregen. Geen geïrriteerde huid en geen zonneverbranding. Mijn piment begon gestaag naar boven te komen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik na drie dagen testen, een prachtige egale diepbruine, maar vooral gezonde teint opgebouwd heb.

Samenvattend kan ik dus zeggen dat je met IK Skin Perfection Mineral Sun crème een fijne maar vooral goed werkende, milieu- en huidvriendelijke zonnebrandcrème in handen hebt. En daar bovenop ziet het product er ook nog eens heel luxe uit. Een feestje om aan mijn strandtas toe te mogen voegen.

IK Skin Perfection natural caring lotion
Botanic Body, natural caring lotion – 150 ml

Botanic Body – natural caring – Lotion

Als bonus mocht ik van de IK Skin Perfection lijn ook de Bodylotion proberen. Deze Botanic Body natural caring lotion zit in net zo een luxe tube als de zonnebrandcrème. Deze bodylotion heeft een fijne lichte structuur en smeert daardoor makkelijk uit. In tegenstelling tot mijn eerste ervaring met de IK Skin Perfection zonnebrandcrème, vond ik de bodylotion minder plakkerig aanvoelen. Het voelde absoluut niet vettig aan en het liet geen wit waasje op mijn huid achter. Deze bodylotion kun je ook prima als after sun gebruiken want hij geeft een fris en verkoelend gevoel. De bodylotion heeft een heerlijke subtiele bloemengeur.

IK Skin Perfection is een goed, luxe maar vooral eerlijk huidverzorgingsmerk

Veel dank aan de Image Factory en MamaScrapelle, die het door hun samenwerking, voor mij mogelijk maakte de zonnebrandcrème en de bodylotion van de IK Skin Perfection lijn te kunnen testen. Een huidverzorgingsmerk dat zijn belofte na komt en inderdaad een goed, zowel huid- als milieuvriendelijk product is. Met tevens een mooie luxe uitstraling en duurzame verpakking.

Ik wens jullie allemaal een zonnige, mooie en vooral lange zomer toe.  

Productinformatie

IK Skin Perfection Mineral Sun SPF 30 | UVA-UVB filter, 100% minerale zonnefilter | Parfumvrij | Plastic free | Dermatologisch getest | Waterresistant | Vega | 50 ml

IK Skin Perfection Botanic Body ,naturel caring lotion | Bloom collection | 100% plastic free | Vega | 150 ml

Lees meer over zonneproducten:

Footer2 nieuw
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.