Skip to Content

Nieuwe herfstschoenen – een nieuw seizoen!

Of we er nou klaar voor zijn of niet.. Het nieuwe seizoen blaast de warme zomerdagen uit ons hoofd. De herfst staat voor de deur! Een nieuw seizoen brengt uiteraard veranderingen met zich mee en zo ook voor onze voeten. We moeten ons gaan kleden op het gure en natte weer wat de herfst ons kan brengen. In deze blog een paar tips voor nieuwe herfstschoenen en waar je op kan letten.

Nieuwe herfstschoenen

Nieuwe herfstschoenen

De herfst staat bekend als nat en guur. Veel regen en wind. Maar de temperatuur is niet altijd koud en kan soms zelfs wat warm zijn. Zeker met het veranderende klimaat is het afwachten wat dit seizoen ons gaat brengen. Een ding wat zeker is dat het een nat seizoen is dus dat is wel iets om mee te nemen bij het kopen van nieuwe herfstschoenen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik voor mezelf prachtige bottines heb gezien van Tommy Hilfiger schoenen, die gaan op mijn cadeaulijstje!

Nieuwe herfstschoenen

Hoge of lage schoenen?

Ik twijfel altijd tussen beide want soms opeens kan de herfst nog lekkere zonnige dagen geven en korte schoenen staan bij bepaalde kledingstukken gewoon leuker. Terwijl bij wind en regen dan wil je die enkel lekker inpakken zodat de sokken minder snel zeiknat worden. Ook wil je dat je kind lekker buiten kan spelen, waar vaak plassen zijn, dus dan zijn hoge schoenen weer echt heel fijn als nieuwe herfstschoenen.

Ik heb altijd al veel online besteld en nu met de corona wereld bestel ik nog liever online. Naast de meer bekende webshops is het ook leuk om eens bij Bent online te kijken voor kinderschoenen. Het assortiment is zo mooi en divers hier. Van sneakers tot kistjes en zelfs pantoffels.

laarzen

Wel of geen kaplaars?

Ik heb een haat- liefdeverhouding met kaplaarzen. Ze kunnen zo handig zijn, gaan snel aan – en uit, en perfect voor modderig buitenspeelweer. Maar er zijn verschillende varianten. Sommige kinderen zijn echt geholpen met soepel materiaal terwijl andere juist stevig materiaal fijner vinden. Ook bestaan er kaplaarssokken. Deze hang je in een kaplaars en dan zijn ze lekker warm en zacht van binnen. Dit is echt ideaal voor nieuwe herfstschoenen. Probeer gewoon eens wat verschillende soorten uit welke fijn zitten.

Wel vind ik kaplaarzen vaak zweetvoeten geven en helemaal fijn loopt het nooit echt. Maar met een kaplaarssok en goed testen van verschillende soorten laarzen kan je wel echt jouw juiste vinden voor je kind en dan is het echt ideaal voor nieuwe herfstschoenen. Ze maken ook zo fijn makkelijk schoon als er eens een modderbad gevonden is.

Nieuwe herfstschoenen

Afwisselen nieuwe herfstschoenen

Ik wissel thuis af voor mijn kinderen. Ik heb lage merk sneakers voor de warme herfstdagen, hoge kistjes voor de gure dagen en een paar fijne kaplaarzen. Mijn oudste dochter wil dit jaar heel graag lichtjes in haar schoenen en als er een seizoen goed voor is dan is dat wel de herfst en de winter. Het is snel donker dus dan zie je ze ook goed. En ergens is het ook nog wel praktisch in het verkeer als het donker is.

Welke schoenen kies jij als nieuwe herfstschoenen voor je kids en jezelf? Ga jij bijvoorbeeld voor Nike of laarzen met een brede schacht?

Lees ook deze blogs

schoenentrends herfst

damesschoenen

Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.