Skip to Content

Damesschoenen, waarom hebben we altijd een kast vol?

Laatst was ik mijn kast aan het opruimen en kwam ik erachter dat ik ontzettend veel schoenen heb. Ik kom bijna om in de damesschoenen. Maar waarom? Waarom hebben we er zo ontzettend veel. Maar bovenal, waarom zitten er ook schoenen bij die we bijna nooit dragen?

verschillende vrouwenschoenen
foto van pexels.com

Damesschoenen, van sneakers tot pumps

Ik weet dat ik niet de enige ben met een kast vol schoenen. Een collega van mij heeft wel 80 verschillende soorten. Gelukkig kom ik daar niet aan, maar ik heb er ontzettend veel. Kies een gelegenheid en ik heb er wel een schoen voor. En niet alleen maar één paar. Die lekkere sneakers in mijn kast. Daarvan heb ik er namelijk twee. Wel in verschillende kleuren, want ik wil dat ze wel passen bij mijn outfit. Sneakers zijn trouwens niet alleen ontzettend lekker om te dragen, maar ze maken je outfit ook wat stoerder, toch? En daarom moet elke vrouw een paar mooie dames sneakers in haar kast hebben!

Platte en hoge schoenen

Naast sneakers en een paar pumps heb ik ook verschillende soorten slippertjes, sandaaltjes, schoenen met een lage hak, schoenen met een hoge hak, enkellaarsjes, hoge laarzen en nog veel meer. Als ik dit zo tik schaam ik mij bijna dood. Alleen al met het benoemen kom ik op tien paar damesschoenen en dan heb ik echt nog niet alles gehad. Tijdens mijn werk als kleuterjuf draag ik het liefst makkelijke en comfortabele schoenen. Maar die moeten er wel goed uitzien. Als ik een avondje uit ga met vriendinnen wil ik juist weer een hakje. Je kan kiezen voor het altijd goede zwart, maar ik hou ook wel van kleur. Kijk, je raadt het vast al. Dat is de reden dat ik er zoveel heb.

Voor elke gelegenheid een schoen

Ik wil iets te kiezen hebben en ik denk veel vrouwen met mij. Elk outfit en elke stijl vragen om een andere schoen. Daarnaast heb je soms zin in een schoen die je op en top vrouw doet voelen. Een andere keer heb je weer behoefte aan comfortabele schoenen. Ik durf zelfs toe te geven dat ik drie verschillende slippers heb. Eentje voor op de camping, eentje voor op straat en eentje die mij net even wat mooier maken. Mag hopen dat ik niet de enige ben met zoveel damesschoenen, toch? Ik heb namelijk voor elke gelegenheid wel een schoen.

Damesschoenen die je nooit aantrekt

Daarnaast heb ik ook damesschoenen die ik nog nooit heb gedragen. Ik kocht ze omdat ik dacht dat ik ze nodig had, maar achteraf bleken ze toch niet zo lekker te zitten. Maar ik bewaar ze met de gedachte dat ik ze ooit aan ga trekken. Ook heb ik een paar mooie, maar dure pumps. Die bewaar ik voor speciale gelegenheden. Het gekke is, die heb ik dus nog nooit aangehad. Zo heb ik een bak vol met damesschoenen die ik regelmatig aan trek en een bak vol met schoenen die er soms uitkomen. Zoals je begrijpt loopt die kast dus langzaam vol. Dat is dus de reden waarom de meeste vrouwen een kast vol schoenen hebben.

Hoe zit dat met jou? Heb jij ook een kast vol damesschoenen of staan ze onder je bed? En heb je dan ook meerdere of kan jij wel met een paar doen? Ik ben benieuwd naar jullie verhaal.

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.