Samen de week voorbereiden met je kind – een gezinsactiviteit

Alle scholen in het land zijn weer begonnen en daarmee is er weer een einde gekomen aan de knusse gezinsactiviteiten die je in de zomervakantie met elkaar hebt ondernomen. Of toch niet? Waar je in de vakantie wellicht elke ochtend en avond de tijd nam om het eten voor te bereiden met je kind kan dat ook gewoon als de scholen weer volop draaien. Samen de week voorbereiden met je kind is een superfijn nieuw ritueel waar jij met je gezin aan mee kan doen! Nieuwsgierig naar mijn idee?

beeswax foodwrap

Een zondagse gezinsactiviteit

Sommige mensen zijn op zondag druk met familiebezoeken, sporten, boodschappen doen en leuke uitstapjes doen. Er wordt vaak uitgeslapen en laat ontbeten waarbij ontbijt en lunch vaak gecombineerd worden tot een uitgebreide brunch. Ook wij zitten op zondag geregeld pas om 10.00 aan verse broodjes met een gekookt eitje en vers geperste sju. Echt genieten! Als onze agenda’s het toelaten doen we nog wat spelletjes spelen of we maken een wandeling of ander uitstapje buiten de deur. Zondag is rustdag meestal. Maar het is ook de perfecte dag om samen de week voor te bereiden met je kind!

Weekplanning – samen de week voorbereiden

Terug naar school betekent voor de meeste gezinnen weer terug naar rust, reinheid en regelmaat. Elke dag op tijd opstaan en naar school en in de avonden op vaste tijden naar bed. Vaak worden dezelfde programma’s gekeken als klokhuis en jeugdjournaal en wordt er op vaste dagen gedoucht. Sommige gezinnen maken gebruik van een planbord of een weekagenda. Wij hebben ook zo’n agenda waarin we samen de week voorbereiden. Elke dag schrijf ik op wie dochterlief naar school brengt en ophaalt. Of ze naar de bso gaat en gym of andere sporten heeft.

samen de week voorbereiden
copyright HelloFresh

Avondeten voor een week plannen

Maar we schrijven ook op wat we die week gaan eten. Woensdag is steevast patatdag en dochterlief mag 1 andere dag beslissen wat we gaan eten. De rest probeer ik een balans te vinden tussen aardappels, pasta en rijst. En vlees en vega dagen. Met de HelloFresh maaltijdboxen kun je van te voren je menu samenstellen. In de tijd dat ik nog studeerde vond ik HelloFresh echt een uitkomst. In drukke periodes nam ik weer een aantal weken een abonnement waarbij ik zeker wist dat ik gezond en gevarieerd eten kon neerzetten waarbij ik minimaal boodschappen hoefde te doen en het eten snel op tafel stond.

Echt heerlijk om nieuwe gerechten uit te proberen en niet altijd zelf te hoeven bedenken wat we gaan eten. Als ik moe ben neig ik toch altijd naar altijd maar dezelfde gerechten en dat terwijl variatie juist heel goed is voor de smaakontwikkeling van kinderen.

samen de week voorbereiden
copyright HelloFresh

Samen de week voorbereiden

Door een collega werd ik op het idee gebracht om samen de week ook nog op een andere manier voor te bereiden. Zij bereid op zondag al het overblijfbrood klaar voor de hele week. In de vriezer heeft ze een grote bak staan. Het verse brood smeert ze en belegt ze en gaat daarna direct in de vriezer. Hoe leuk is het om samen met je kinderen alvast het brood te smeren voor de hele week. Zoet beleg en hartig beleggen zijn prima geschikt om in te vriezen. Probeer gewoon uit wat werkt voor jouw gezin. In de ochtend haal je het brood dat je nodig hebt eruit en stopt het in de lunchtrommel. Tegen die tijd dat je kind gaat lunchen op school is het brood ontdooid en kakelvers lekker!

Makkelijke gezonde broodtrommel

Mijn dochter krijgt daarnaast ook altijd wat vers rauwkost mee naar school in haar lunchtrommel. Zo heeft ze in elk geval elke dag alvast wat groente binnen.

Hoe bereid jij de week samen voor met je kinderen?

Kortingscode HelloFresh boxen

Namens HelloFresh mag ik een kortingscode aanbieden waarmee je 75 euro korting krijgt op de eerste 3 boxen. De code is NPH22

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.