Nike Air Max 1 kopen – een set nieuwe sneakers

Vanmiddag liep ik met de gastkinderen een lange wandeling door 2 parken. Opeens begon een van de 3 jarige kei hard “zie ginds komt de stoomboot” te zingen. De andere 3 jarige en ik schoten beiden in de lach. Want Sinterklaas is natuurlijk al lang terug naar Spanje. Het is tijd voor de kerstman. Toch moest ik even met een brede glimlach terugdenken aan de tijd dat ik zelf piet was bij een intocht. Die liedjes blijven echt lang in je hoofd zitten. Het waren prachtige tijden die altijd begonnen met het kopen van nieuwe sneakers! Vaak de Nike Air Max 1. 

Nieuwe sneakers

Als piet moest je namelijk echt op sneakers lopen. Anders haalde je simpelweg de dag niet op je voeten. Al dat rennen, dansen, springen, huppelen en natuurlijk de afstand lopen. Natuurlijk krijg je een enorme boost endorfine door je lichaam door het hele spektakel, de gezelligheid, die lieve kindergezichtjes en de verbaasde ouders als ze echt niet door hebben wie er voor hun neus staat gek te doen.

Nieuwe sneakers waren dus echt nodig en liefst kocht je die al weken van te voren zodat je nog de tijd had om ze in te lopen. Want blaren tijdens zo’n dag terwijl je in een zwarte maillot gehezen bent zijn niet handig!! Absoluut de beste sneakers waren die van Nike Air Max 1.

Nike Air Max 1

Nike Air Max 1
Nike Air Max 1

Ik koos eigenlijk altijd voor Nike Air Max 1 sneakers.  Het mooie van de Nike Air Max 1 is dat hij nooit afstapt van zijn roots. De zichtbare Air-unit zullen niet verdwijnen. De grootte van dat zichtbare deel in de hiel blijft gelijk.

Lopen op lucht

De Air in de Nike Air Max 1 bestaat al heel wat jaar. In 1987 kwam Architect Tinker Hatfield op het lumineuze idee om de Air zichtbaar te laten zijn. Vanaf dat jaar wordt de luchtcabine zichtbaar.  In 2017 vierde de Air Max 1 zijn 30ste verjaardag.

De Air merk je ook direct met het lopen dan dat je op een normale zool loopt. De lucht dempt de schokken bij het neerkomen. Zo blijf je uren lopen, huppelen, rennen en springen. Voorwaarde daarvoor is dat de zool niet snel vergaat. De Air-zool is niet alleen zo licht als een veertje, maar ook ijzersterk. Hij gaat ten slotte al drie decennia mee.

Ieder jaar in maart, op de verjaardag van de Nike Air Max 1 is het Nike Air Max Day. Rond die tijd lanceert Nike vaak nieuwe modellen en doet er een paar in de sale. Een behoorlijke feestdag waarop je Air Max in alle kleuren van de regenboog (en ook gewoon in blauw, zwart, wit en grijs) langs ziet komen. Het begin van de sneakerrevolutie moet je natuurlijk wel blijven vieren.

Wat voor kleur Nike Air Max 1

Nu is het je misschien wel eens opgevallen dat bijna alle pieten, witte of zwarte sneakers aan hebben. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat daar de achterliggende gedachte van was en ging eens googlen.

Waarschijnlijk omdat witte en zwarte sneakers gewoon bij talloze outfits passen. Onder een spijkerbroek, korte broek, rok, pantalon. Ach overal past het wel bij.

Zelf vind ik alle kleuren van de regenboog mooi haha. Als ik het geld ervoor had dan had ik gewoon een aparte kamer voor schoenen, handtassen en sieraden.

Wat zijn jouw favoriete nieuwe sneakers? Ook Nike Air Max 1?

Lees ook deze blog over vrouwensneakers

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.