De wereld rond in 80 foodtrucks, een smaakvol reisje

Als ik iets mis in deze coronaperiode zijn dat de foodtruck festivals wel. Ik vond dit zo’n geweldige traktatie altijd. Ja het was “duur”, soms met gekke dingen en druk. Maar ik vond het altijd geweldig om heen te gaan met mijn gezin en/of vrienden. Heerlijk happen en drinken, de wereld proeven. Vaak onder het genot van leuke muziek en veel kletsen. Ja echt mijn wereld. Ik droomde zelf ook vaak weg bij de gedachhte om een foodtruck te hebben. De wereld rond in 80 foodtrucks is een heerlijk lees- en receptenboek.

De wereld rond in 80 foodtrucks

De wereld rond in 80 foodtrucks

Lonely Planet is de straat op gegaan, op zoek naar 80 snelle, verse en overheerlijke recepten. Gemaakt door de meest vernieuwende koks op wielen. Maak kennis met deze koks, hun verhaal en de recepten! Naast de mooie, leuke, unieke en bijzondere verhalen staat ook hun meest bekende recept erbij. Recepten van over heel de wereld; Berlijn, Kaapstad, Hongkong, Lima, Londen, Melbourne, New York City, Portland, Sevilla, San Fransisco en meer. De wereld rond in 80 foodtrucks!

mollete met gebraden varkensvlees

Waar heb je zin in?

De inleiding zet al meteen een mooi beeld in. Het leuke van een foodfestival is dat iedereen zijn of haar smaak achterna kan gaan. Je komt samen aan tafel en vervolgens lekker genieten van je keuze, en die van elkaar! Proeven mag en moet zelfs. Streetfood is echt veranderd door de foodtrucks. Van schimmige stempel naar culinair genot op wielen. De kleinste kok op wielen kan zoiets magisch aanbieden. Het recept is zo goed als de kok zelf, en de omvang van de truck zegt helemaal niks. We gaan lekker op reis in dit smakelijke boek De wereld rond in 80 foodtrucks.

De wereld rond in 80 foodtrucks

Ik stop op pagina 15 in Europa. De foto van een foodtruck in de vorm van een kleine boot met een geweldig uitzicht, trekt mijn aandacht. Ik ben niet specifiek gek op krabsalade. Al besef ik me dat ik nog nooit DE krabsalade heb gegeten. Ik geloof dat er altijd wel ergens een recept van is waardoor je een bepaalde smaak of product opeens wel lekker vindt. Dat idee heb ik bij krabsalade, ik heb het nog nooit goed gegeten voor mijn smaak. Dit zou het zomaar kunnen zijn. We leren dat het bootje op zonne-energie werkt. Er zijn meerdere prijzen gewonnen. Ik ben ook erg getriggered door de ‘meerminconfetti’ die ze aanbieden. Hmm gaat dit bootje op mijn reislijst of zal ik het recept eens gaan maken? De wereld rond in 80 foodtrucks, goed idee eigenlijk wel.

Reizen versus maken

Zuid-Afrikaanse MQA met truffelolie & geurige tomatensaus is waar ik nu stop. We zien de prachtige kok Abigail in mooie kleren en lezen in de tekst dat ze heeft meegedaan in de Zuid-Afrikaanse Masterchef. Haar aangeboden gerechten hebben een geheel eigen karakter. Traditioneel eten wat tot culinaire hoogte wordt gebracht. Ook hiervoor geld.. wil ik er niet liever naartoe of zal ik gewoon het recept maken? De wereld rond in 80 foodtrucks, ik ben eigenlijk wel voor dat idee!

Uiteraard gaan we nog langs Azië, Oceanië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. De foto’s zijn erg leuk, de verhalen inspirerend en de recepten geweldig. Ik zit ook telkens in een weegschaal in dit boek. Wil ik niet gewoon naar die foodtruck toe en de plek of ga ik het zelf maken. Beide behoeftes worden aangesproken door De wereld rond in 80 foodtrucks. Is dat niet gewoon een geweldige reis om te maken, de wereld rond langs de beste foodtrucks?!

De wereld rond in 80 foodtrucks

Smaakvol wegdromen

Met De wereld rond in 80 foodtrucks droom je heerlijk weg vanuit je huiskamer, bed, toilet of waar je ook graag leest. Tegelijk is de mogelijkheid tot de geweldige recepten namaken thuis! Ik denk dan ook dat dit een goed cadeau is om te geven. Aan de reizer, wereldliefhebber en kok. Het leuke is dat bij elke foodtruck ook linkjes staan waar je ze kan volgen op Social Media. Mijn droom van zelf lekker eten aanbieden op wielen wordt wel weer een beetje aangewakkerd ook hierdoor. Wie weet na de coronacrisis.. Voor nu droom ik heerlijk weg bij dit toffe boek!

Specificaties De wereld rond in 80 foodtrucks

De wereld rond in 80 foodtrucks

Uitgever: Veltman | 9789048318520 | 176 pagina’s | September 2020| Meer informatie vind je hier

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.