Haar invlechten – een blog met feestelijke kapsels voor iedereen!

Op de Kreadoe werd dochterlief haar haar prachtig ingevlochten door Marlene van hareninvlechten.nl Nu kan ik een simpele haarinvlecht prima en ook 2 invlechten of 8 invlechten. Het principe is hetzelfde en dat is vrij makkelijk. Maar de diadeemvlecht had ik nog steeds niet onder de knie en er zijn nog zoveel meer leuke ontwerpen. Speciaal voor de feestdagen ging ik aan de slag om wat haar invlechten technieken uit te proberen. 

Haar invlechten

Wil jij leren haar invlechten? invlechten kind dun haar meisje kind peuter. Leuk voor feestdagen, schoolfoto of verjaardag.

Menig moeder kijkt soms jaloers naar het haar van een ander kind. Weer zo prachtig ingevlochten. “kon ik dat ook maar” , “bleef mijn kind maar zo rustig zitten”, “daar zou ik echt een uur over doen” kunnen zo maar eens gedachten zijn die je krijgt bij het zien van die soms super ingewikkelde constructies. Maar eigenlijk valt het best wel mee hoe lang je er mee bezig bent! Haar invlechten is zo geleerd! Echt je kunt het zeker met de hulp van Marlene!

De beste tips die ik even wil uitlichten: Borstel van te voren goed door dat er echt geen klitten meer inzitten. Beschadigd haar goed behandelen met conditioner van te voren. Kan je kind niet stilzitten? De Ipad, haarspulletjes, stukje fruit doen wonderen om je kind stil te laten zitten. Daarnaast schaf je natuurlijk deze boeken aan zodat ook jouw kind er prachtig bijloopt. Extra leuk voor de feestdagen!

2 boeken haar invlechten

Marlene Roodbol, vlechtqueen, schreef 2 boeken om te leren haar invlechten. Het eerste deel heet haren invlechten stap voor stap. Het tweede deel heet haren invlechten de volgende stap.

Ben je nog een beginner dan leer je echt stap voor stap om de haren van je dochter in te vlechten met verschillende technieken. Hierin staan maar liefst 20 verschillende invlechten beschreven. Waarvan 3 echt stap voor stap.

Naast auteur van deze boekenreeks is Marlene ook vlechtstyliste tijdens workshops, events en feestjes. Zodoende kwam ik haar tegen op de Kreadoe en kreeg ik de stap voor stap editie mee naar huis om uit te proberen.

Vlechttechnieken uitproberen

Wil jij leren haar invlechten? invlechten kind dun haar meisje kind peuter. Leuk voor feestdagen, schoolfoto of verjaardag.
diadeem techniek

Natuurlijk moest ik de diadeem techniek ook nog eens uitproberen. Het is eigenlijk super simpel om op deze manier haar invlechten. De kant die je wilt laten hangen sla je over met het vlechten en zo krijg je een diadeemvlecht. Je kunt stoppen bij het andere oor, of je gaat door en dan wordt het een meander. Zo kun je zigzaggend helemaal doorgaan.

Wil jij leren haar invlechten? invlechten kind dun haar meisje kind peuter. Leuk voor feestdagen, schoolfoto of verjaardag.

Deze Criss Cross invlecht vond ik iets lastiger om te doen. Nog mooier is het als je een opwaartse vlecht maakt, maar die techniek heb ik nog niet helemaal lekker onder de knie.

Voor de kerst gaat het de diadeemvlecht worden in elk geval! Ik denk de Meander. Je kunt de vlecht de avond van tevoren al maken als je ’s morgens niet veel tijd hebt.

Er staan nog veel meer duidelijke voorbeelden in dit boek en hier ga ik echt nog jaren heel veel plezier van hebben.

invlechten kind dun haar

ik kan je wat tips geven voor het invlechten van dun haar bij kinderen. Hier zijn een paar suggesties:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het haar schoon, ontward en droog is voordat je begint met haar invlechten. Dit maakt het gemakkelijker om te werken met dun haar en voorkomt dat het haar in de knoop raakt tijdens het vlechten.
  2. Volume creëren: Als het haar erg dun is en je wilt wat extra volume toevoegen, kun je een beetje volumepoeder of droogshampoo aanbrengen bij de haaraanzet. Dit geeft het haar wat textuur en maakt het gemakkelijker om te vlechten.
  3. Verdeel het haar: Verdeel het haar in gelijke secties voordat je begint met vlechten. Dit helpt bij het creëren van gelijkmatige vlechten en voorkomt dat het haar in de war raakt.
  4. Gebruik kleine plukjes: Werk met kleinere plukjes haar tijdens het vlechten. Dun haar kan gemakkelijk uitglijden, dus kleinere plukjes zorgen voor een betere grip en stevigheid van de vlecht.
  5. Strakker vlechten: Vlecht het haar iets strakker dan normaal om ervoor te zorgen dat de vlechten goed blijven zitten bij dun haar. Maar wees voorzichtig om het haar niet te strak te trekken, om ongemak of pijn te voorkomen.

Nog een paar tips

  1. Maak gebruik van haaraccessoires: Gebruik haaraccessoires zoals kleine elastiekjes, clips of schuifspeldjes om de vlechten op hun plaats te houden en eventuele losse plukjes vast te zetten.
  2. Experimenteer met verschillende vlechtstijlen: Er zijn veel verschillende vlechtstijlen die je kunt proberen, zoals een Franse vlecht, een visgraatvlecht of een gewone driestrengenvlecht. Speel met verschillende stijlen en kijk welke het beste werken voor het dunne haar van je kind.
  3. Wees geduldig: Het kan wat oefening vergen om de techniek onder de knie te krijgen, vooral bij dun haar. Wees geduldig en geef niet op als het niet meteen lukt. Blijf proberen en je zult merken dat het steeds gemakkelijker wordt.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het invlechten van dun haar bij kinderen!

Feestelijk kerstpakket

Hierin zit het stap voor stap boek of het haar invlechten voor gevordenen. Daarnaast superveel accessoires om de feestdagen mee door te komen; een zwarte haarband met strik, een zilveren/gouden haarband, glitter clipjes, glitter stud lintje,  glamour speldjes, diamant schuifjes, elastiekjes, roze/zwarte bloem clip, zilveren speld , gouden vlechtlintje en glitter swirls. Met het boek erbij maak je de creaties en met de accessoires maak je het feestkapsel af!

Of kies voor het pakket met het stap voor stap boek met verder een  borstel, kam, speldjes, elastiekjes, clipjes, invlechtlintje, klemmetjes, schuifjes, en anti-klitspray.

Ga jij wat bijzonders doen met en de haar invlechten van je dochter voor de feestdagen?

Lees ook

oefenhoofd voor kinderen

Kapsels voor kinderen met dun haar: een blog met tips zoals invlechten

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.