Skip to Content

Tips voor vlechten meisjes 2-12 jaar – een blog met tips

Help! Onze dochter krijgt steeds langer en dikker haar en om nou altijd dezelfde invlechten te maken? Ik zocht tips voor vlechten en kwam het boek van Tamara Vogels tegen. Knoop & Knot met hairstyling tips voor meisjes van 2- 12 jaar. 

Tips voor vlechten

Vroeger als klein meisje had ik een hekel aan mijn lange haar. Mijn moeder maakte zelf jurkjes met bijpassende strikjes maar op een gegeven moment was ik meer een boomklim meid en lekker buiten spelen en gek doen. Op schoolfoto’s of huwelijken zat ik uren in een stoel terwijl mijn moeder met de wafeltang mijn lange haar (tot aan mijn billen) zat te bewerken en mooi te maken. Het was natuurlijk prachtig maar leuk was anders op dat moment. Ook de klitten was ik zat en het vele borstelen waardoor ik in groep 8 besloot mijn haar tot aan mijn schouders af te laten knippen. De vlecht heb ik nog jarenlang bewaard in een doos. ( Toen bestond doneren nog niet, of ik wist er niet van, anders had ik dat wel gedaan.)

Peuterdochter met lang haar

Nu onze peuterdochter bijna een kleuter is en haar haar steeds langer en dikker wordt kom ik er niet meer mee weg om altijd maar dezelfde invlechten te doen. Want invlechten ja dat kan ik wel. En meerdere staartjes maken ook wel. Maar inspiratie verder? Nee dat had ik niet. Ook mijn gastkindjes hebben prachtig haar om jaloers op te zijn en ook hun moet ik regelmatig van vlechten voorzien omdat ze het prachtig vinden. Geen probleem ik vind het leuk om te doen. Maar toch wilde meer tips voor vlechten.

Knoop en Knot

Ik vond een praktisch en duidelijk boek met creatieve hairstyling tips voor meisjes van 2 -12 jaar. Alhoewel ouder ook echt wel kan ( en jonger met een volle bos uiteraard ook)

knoop en knot

In dit boek staan allerlei tips voor vlechten, hairdo’s en zelfs tips & tricks als je bijvoorbeeld vet of krullend haar hebt.

In het boek staan modellen van allerlei leeftijden en met allemaal verschillend haar.

Tips voor vlechten 2 – 4 jaar

Op de gastkindjes en dochterlief probeerde ik uiteraard wat vlechttips uit.

De invlecht en de oppervlecht

Tips voor vlechten
Tips voor vlechten

Ik vlecht het haar van dochterlief regelmatig in met een normale invlecht. Ik probeerde het ook eens met een oppervlecht. Dat vond ik nog behoorlijk lastig omdat het geen vertrouwde vlecht manier was en ik mezelf steeds moest corrigeren. Nu heeft ze nog iets te dun haar denk ik, maar over een tijdje ziet dit er wel gaver uit!

Go Wild

knoop en knot

Sja als je dit plaatje ziet, en je hebt een gastkindje met datzelfde prachtige haar dan wil je dat direct uitproberen uiteraard. Deze behoort zeker in 1 van mijn favoriete in tips voor vlechten en heb ik nadien nog veel vaker bij kinderen gevlochten.

Tips voor vlechten
Tips voor vlechten

Zelf vindt dit meisje het geweldig om vlechtjes te hebben en ze vond het prachtig!

Super School Slinger

knoop en knot
Tips voor vlechten

Ja ook hier zag ik direct een haar look – a – like bij een van mijn gastkindjes. Super dik haar, kramp in mijn handen, maar wat een prachtig gezicht! Zoals je ziet heb ik hem alleen niet stiekem met een oppervlecht gemaakt, maar met een invlecht.

Hartje Diefje

knoop en knot

Het meisje uit dit voorbeeld heeft precies het haar van dochterlief dus dat wilde ik wel proberen. Absoluut de schattigste in tips voor vlechten!

Nou op deze moet ik denk ik echt nog 10 keer oefenen voor ik het perfect heb. Al tijdens het vlechten ben ik 2 keer opnieuw begonnen. Ik vind het er wel echt super schattig uitzien dat je naar een hartje kijkt als je dochter met de rug naar je toestaat.

Tips voor vlechten 4 – 12 jaar

Uiteraard heb ik ook 2 kapsels uitgeprobeerd met wat oudere dames 😉

dubbele invlecht

Hier heb ik mijn lieve nichtjes uit Drenthe voor kunnen uhh chanteren :p Klaar voor Tips voor vlechten voor oudere kinderen?

Watervalvlecht

Tips voor vlechten
Tips voor vlechten

Eerst snapte ik er maar niks van en vond ik het maar gek dat je echt een deel van de vlecht moest laten vallen, maar gaande weg zag het er steeds gaver uit. En waarschijnlijk is dit ook wel redelijk makkelijk bij jezelf te maken. ( dat moet ik nog gaan proberen). Tips voor vlechten bij mooi lang haar!

Dubbele invlecht Hippe Chick Tips voor vlechten

dubbele invlecht
dubbele invlecht

Het is dat mijn nichtje enorm veel zwaar haar heeft en ik maar 4 speldjes had voor het opsteken maar dit ziet er echt heel erg gaaf uit!!

dubbele invlecht
dubbele invlecht

Dit boek gaat bij de haar accessoires in elk geval en zal er zeer regelmatig bij worden gepakt zodat de kindjes aan kunnen wijzen wat ze willen.

Ik hoop dat je wat aan deze Tips voor vlechten hebt gehad!

Lees ook:

Kapsels voor kinderen met dun haar: een blog met tips zoals invlechten

Hieronder nog wat handige linkjes

Footer1

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.