Theedoos maken – knutselen voor een surprise kerstcadeau

Toen ik vroeger nog op kantoor werkte nam ik altijd een klein kerstboompje mee om wat sfeer te creëren. Mijn collega’s, allemaal mannen vonden dat altijd wel gezellig dat er toch voor wat sfeer werd gezorgd. Maar een theedoos knutselen met de kerstdagen is ook erg gezellig om neer te zetten voor echte theeliefhebbers! Of leuk om als kleinigheid mee te nemen voor de gastvrouw/ gastheer met verschillende smaken thee erin.

Nu hadden wij een clean desk policy en mocht er zo min mogelijk rondslingeren op je bureau. Maar soms wil je gewoon wat leuks neerzetten en dat het er toch nog opgeruimd uit ziet. Daar heb ik wat op gevonden! De theedoos kan natuurlijk ook gevuld worden met kantoorartikelen!

theedoos maken - knutselen voor een surprise kerstcadeau. Leuk om ook theezakjes te versieren. Een uniek cadeau voor de gastvrouw/heer

Theedoos knutselen voor thee of kantoorartikelen

Vroeger toen ik nog creatieve workshops gaf was een theedoos knutselen een van de favoriete workshops. In die tijd maakte ik ook deze kerstdoos. Het is eigenlijk heel simpel om zelf te maken en niet alleen leuk om thee in te doen. Zo heb ik voor dochterlief zo’n doosje voor haar haarspeldjes van Hello Kitty papier.

Ik vond het dan ook erg leuk om mee te doen met #dekerstknutselchallenge en heb voor jullie een werkbeschrijving van deze leuke theedoos knutsel!

theedoos knutselen voor kantoorartikelen
theedoos knutselen

Benodigdheden:

Werkwijze theedoos maken:

  • Als de doos 20 cm bij 15 cm is meet je het grote papier uit op 19 cm bij 14 cm. Zodat je aan beide kanten een halve cm hout kunt zien. Dit doe je bij alle vlakken. De onderkanten geef ik nooit een papiertje, de binnenkanten kun je natuurlijk ook voorzien van een vrolijk kerstpapiertje.
  • Haal het de scharnieren en sluiting even van het doosje af. Als alles geplakt zit kun je deze weer opdraaien. Doe dit even in een bakje of zakje zodat je het niet kwijt raakt.
  • Nu gaan je het doosje in de verf zetten. Niet helemaal, maar goed de hoeken/ de zijkanten alles waar geen papiertje over heen komt. Laat dit goed drogen.
  • Nu ga je alle papiertjes uitsnijden en eventueel kun je ook nog houten/ kartonnen letters verven als je niet tevreden bent over de kleur die je hebt. Op natte verf kun je eventueel nog wat glitters strooien dit droogt dan mee met de verf.

Als de verf droog is.. laatste stap theedoos maken

  • Als de verf droog is kun je de papiertjes gaan opplakken. Ik plak de grote vlakken vaak met hobbylijm* en de kleine kunnen soms ook met dubbelzijdige tape*. Maar je kunt ook gewoon alles met hobbylijm doen.
  • Op de plekken waar de gaten van de schroeven zetten zet je op het papier een klein stipje met je potlood.
  • Zit alles geplakt dan zet je de scharnieren er weer op.
  • Als laatste stap voor deze theedoos knutsel plak je 3d stickers/ knopen/ letters net wat je leuk vindt op je doos om het af te maken.
  • Doe er allerhande kleine kantoorartikelen in als paperclips, nietjes, elastieken, punaises et cetera.

Vind je dit doosje te groot dan kun je hem natuurlijk ook kleiner maken. Of je zet in dit kleine doosje wat theezakjes/ suiker/koffiemelk net wat je leuk vindt! Hierboven zie je direct ook voorbeelden met de binnenkant ook nog versierd met papier.

Op deze manier kun je natuurlijk ook je saaie doorzichtige papierhouder versieren. Je kunt hem verven en beplakken, of met glitterlijm aan de slag gaan. Er zijn zelfs leuke glitterstaven voor een lijmtang.

kantoorgrap kerstdagen

Kerstkantoorgrap

Je tapedispenser kun je natuurlijk ook versieren. Wat dacht je van allemaal bling of viltstickers. Ook leuk om die als goede kerstgrap van al je collega’s te versieren trouwens! Snel gedaan als ze net even koffie gaan halen of een sanitaire stop maken.

Wil je nog meer ideeën ?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.