8 x zelfgemaakte creatieve kerstbomen voor kinderen

De afgelopen weken heb ik samen met de kinderen geëxperimenteerd met verschillende kerstbomen te maken. Zo ontstonden er wel 8 verschillende creatieve kerstbomen die de kinderen zelf konden maken of die ik heb gemaakt 😉 Dus mocht je nog wat willen knutselen leef je uit!

Zelfgemaakte creatieve kerstbomen

Bij de volgende knutsels kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Er zullen prachtige zelfgemaakte creatieve kerstbomen ontstaan. Leuk om cadeau te doen aan familie deze feestdagen bijvoorbeeld.

Kerstboom van wc rol en magnetic papier

DIY kerstboom zelfgemaakte creatieve kerstbomen

Voor deze boom heb je nodig:

  • 1 wc rol
  • groen glimmend papier ( dof kan natuurlijk ook) Gescheurd is leukste effect
  • lijm
  • stukje bruin karton
  • versiersel

Knip de wc rol door de helft en de ene helft knip je in op 2/3. Zo krijg je 3 ongelijke delen die boven elkaar geplakt een kerstboom vormen!

Een leuke activiteit die je in 2 keer kan aanbieden.

Kerstboompuzzel

DIY kerstboom

Deze kerstboom puzzel heb ik volgens mij bij de Action gekocht, maar zeker weten doe ik het niet meer. Het is een puzzel die je aan twee kanten kan kleuren. Lekker uitleven met stiften dus en daarna proberen om de puzzel in elkaar te zetten. Een leuke creatieve kerstboom!

Kerstbomen van ijslolly stokjes 1.

zelfgemaakte creatieve kerstboom

Bij de So Low kun je dikke en dunne ijslolly stokjes kopen. Door heel voorzichtig te knippen kun je ook hier verschillende grote’s mee knippen en op een dikkere stok plakken. Dochterlief plakte ze allemaal tegen elkaar aan want dan vond ze mooier dan er tussenstukken tussen te laten zitten. Zo leuk hoe de kinderen echt ook kijken naar wat ze zelf het mooiste vinden hè! Alles is goed bij mij .

Kerstbomen van ijslolly stokjes 2.

zelfgemaakte creatieve kerstboom

Een hele simpele kerstboom is door 3 dikke ijslollystokjes op elkaar te plakken en deze ook weer te laten versieren. Ideaal voor dreumesen bijvoorbeeld die zo toch de hele knutsel zelf kunnen maken! Je kan er natuurlijk ook op kleuren met stift!

Kerstboom van tape

zelfgemaakte creatieve kerstboom

 

Tegenwoordig zijn er zo veel soorten tapes in omloop dat bijna iedereen wel een rolletje van iets in huis heeft met een leuk design. Op de mamaswap waar ik aan mee deed voor kerst plakte ik een creatieve kerstboom van tape. De wat oudere kindjes die met een taperoller overweg kunnen kun je dit ook zelf laten doen. Je kan hier natuurlijk ook leuke kerstkaarten mee maken!

Kerstboom van strijkkralen

kerst inpaktips

Voor diezelfde mamaswap maakte ik een kerstboom van strijkkralen. Een erg leuk werkje om te doen en met een super leuk resultaat. Voor kindjes vanaf 4 jaar zeker haalbaar om ook zelf na te maken.

Kerstboom van papier met foamstickers

DIY kerstknutsel Foamsticker

En ik bedacht mij net opeens dat ik vorig jaar ook al een kerstboom had gemaakt van papier die versierd werd met foamstickers.

Kerstboom van verf

DIY kerstkaart voor kinderen

En als laatste natuurlijk de zelfgemaakte kerstkaarten van dochterlief dit jaar. Een kerstboom van haar geverfde hand die ze zelf helemaal heeft versierd.

Zo komen wij in totaal op 8 verschillende zelfgemaakte creatieve kerstbomen! Genoeg om de kerst(vakantie) door te komen denk ik zo.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.