Kerstknutsels met foamstickers een knutsel voor peuters

Voor de kerstdagen heb ik zoveel kerst knutsel projecten in gedachten dat ik ze graag met jullie deel per categorie knutsel. Handig voor het overzicht mocht je wat terug willen zoeken en ook voor mijzelf zodat ik weet wat ik al heb gedeeld met jullie 😉 Vandaag Kerstknutsels met foamstickers en zo maken wij ook gelijk weer een kinderliedje voor het album!

Kerstknutsels met foamstickers

Ohw Denneboom

Druk druk druk ben ik met de kinderliedjesalbums van de kinderen. Sommige moeten nog wat knutselen, anderen moet ik zelf nog even wat afmaken en de tekst bijplakken. Als een van de laatste kinderliedjes van dit jaar maken wij een kerstboom, een Kerstknutsel met foamstickers!

Benodigdheden

 • Groen papier/karton
 • foam stickers ( Action)
 • stift

Werkwijze Kerstknutsel met foamstickers

 • Teken een kerstboom op het groene papier met een stift.
 • Geef de kinderen een paar foamstickers ( de groene heb ik niet gegeven) en laat ze zelf het papiertje eraf pulken. Goed voor de motoriek! Alleen bij de sneeuwsterren heb ik ze even moeten helpen.
 • Je kunt er nu voor kiezen om de boom uit te knippen en op een ander vel te plakken, maar vaak plakken ze net niet helemaal in de boom en dat is eigenlijk heel logisch want de versiering plaatsen wij ook op de boom als je goed nadenkt. Ik heb het dus zo gelaten en gewoon het liedje erbij geplakt.
Kerstknutsels met foamstickers

Kerstlichtje met Foamstickers

Niets zo leuk om met deze donkere dagen een zelf versiert kerstlichtje in de vensterbank te hebben of misschien mag hij wel op de mooi gedekte tafel met kerst staan. Een schitterende Kerstknutsel met foamstickers,

Kerstknutsels met foamstickers

Benodigdheden

 • Leeg Olvarit/groente/pindakaas potje papier verwijdert
 • Foamstickers ( Action)
 • cdpen
 • Vrolijk lintje

Werkwijze Kerstknutsel met foamstickers

peuter knutselt voor kerst
 • Geef de kinderen wat foamstickers. Let op dat je niet teveel geeft dat ze het wel kwijt kunnen op het potje
 • Eventueel gebruik je verschillende groottes en laat je ze er meerdere plakken. Staat erg gezellig in de vensterbank!
 • Schrijf met een cdschrijfpen bijvoorbeeld een kerstgroet of hun naam erop
 • Aan de halskant bovenin kun je een vrolijk kerstlintje erom heen knopen om het helemaal af te maken. En eventueel kun je met glitterlijm nog wat meer glittereffect aanbrengen!

Kerstkaart met foamstickers/ viltstickers

Ja en met de Kerstknutsels met foamstickers kun je natuurlijk ook leuke kerstkaarten maken. Zelf had ik bij de V&D ook nog wat kerstvilt gevonden wat ik ook heb gebruikt. Hier zat geen plaklaag op dus gewoon lijm gebruikt.

Kerstknutsels met foamstickers

Benodigdheden

 • foamstickers of viltstickers
 • eventueel lijm als er geen plaklaag op het vilt zit
 • karton rood/groen/blauw/wit wat je wilt

Werkwijze Kerstknutsel met foamstickers

 • Vouw het karton dubbel zodat je een kerstkaart formaat krijgt. Vierkant of rechthoekig net wat voor karton je hebt.
 • Zet met de lijm een vrolijk patroon om het vilt op te plakken of laat de kinderen zelf lekker kliederen met lijm.
 • Daarna vraag je natuurlijk wat er moet komen te staan. Vrolijke feestdagen/ vrolijk kerstfeest/ gelukkig nieuwjaar et cetera.

Wil je alvast meer inspiratie kijk dan op mijn kerstbord op Pinterest

Meer inspiratie nodig?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.