Adventskalender voor kinderen DIY of kant en klaar

Vroeger wachtte ik altijd met de Adventskalender tot na Sinterklaas te maken en te vullen. Vorig jaar echter was het mij gelukt om hem op 1 december af te krijgen. Je kunt natuurlijk kiezen voor kant en klare adventskalenders met chocolade of speelgoed, maar het is ook super leuk om hem te vullen met kleine dingen als je hem zelf maakt! Ik laat je mijn DIY adventskalender zien en adventskalender voor kinderen met speelgoed. 

DIY Adventskalender

Op Pinterest kun je vele soorten DIY adventskalenders vinden. Zelf wilde ik in eerste instantie een kerstboom maken van wc rollen. Maar ik kwam tijd te kort om alle wc rollen te verven en te versieren. Toen zag ik bij de Kik deze kant en klare doosjes en besloot ik het op deze manier te maken. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik niet geheel tevreden ben. De boom is niet echt symetrisch te noemen hahaha. Maar dochterlief vond hem prachtig dus ach.. of zou dat komen doordat ze doorhad dat er allemaal kleine cadeautjes in zaten?

Hoe te maken

lastminute adventskalender

Allereerst moet je alle doosjes in elkaar zetten en de data stickers erop zetten. De openingen moet je natuurlijk naar voren laten zitten anders kunnen de cadeautjes er niet uit gehaald worden.

lastminute adventskalender
lastminute adventskalender
lastminute adventskalender

Vullen met cadeautjes

lastminute adventskalender

Nu is het tijd om ze te vullen met cadeautjes. Ik had bij  AliXpress heel veel washitape rollen gekocht die ik her en der in de doosjes deed. Daarnaast leuke houten stempels die ook los in de doosjes konden, wat lippenbalsem en de kleine berner sennen honden van TipToi Nog wat kleine spulletjes erbij en ik zat aan de 25 cadeaus. Geen snoep en niet al te duur bij elkaar.

lastminute adventskalender

Natuurlijk kun je ook kiezen om een Lego Friends doosje open te maken en te verdelen, of een playmobil setje, of een set van Duplo of Biobuddi. Het hoeft allemaal niet heel moeilijk en ingewikkeld te zijn.

Lijmen maar

lastminute adventskalender

Daarna is het een kwestie van alles op elkaar lijmen.

lastminute adventskalender

Om alles op zijn plek te houden deed ik er een groot lint omheen. En later verstevigde ik de achterkant nog met wat dik karton om te zorgen dat hij stevig bleef staan.

Snoep adventskalenders

Natuurlijk kun je ook kiezen voor snoep adventskalenders. Ga je voor chocolaatjes dan kun je ze goedkoop kopen bij de Action. Meestal komen er ook wel luxere voorbij in de supermarkt van M&M en andere bekende chocolademerken.

Zelf wil ik geen snoep adventskalenders kopen voor mijn dochter en besteedt liever meer geld uit aan speelgoed.

Adventskalenders voor kinderen

Wat je natuurlijk ook heel makkelijk kunt doen is een setje speelgoed zoals playmobil, lego, duplo, biobuddi, spelletje of iets anders uit te pakken en alle kleine onderdelen te verdelen over 25 zakjes en die gewoon in een grote mand neerzetten. Elke dag een zakje uitpakken en uiteindelijk heb je een compleet cadeau! Nog steeds een adventskalender voor kinderen en ook nog eens zelf gemaakt 🙂

Adventskalender met speelgoed

Gelukkig zijn er merken als Playmobil en LEGO die adventskalenders hebben met speelgoed erin. Kant en klaar dus en perfect voor de kinderen en de tijd van papa en mama 😉

LEGO adventskalenders

Van lego zijn er drie leuke adventskalenders voor kinderen te koop bij  Bol.

LEGO Friends Adventskalender

Bouw elke dag nieuwe decoratie voor in de kerstboom of voor in huis en vier Kerst in LEGO Friends stijl! 24 cadeautjes zoals een kerstboom en peperkoekmannetje.

LEGO City Adventskalender

Bevat 24 verschillende modellen, waaronder voertuigen, voorwerpen met kerstthema en minifiguren.

LEGO Star Wars Adventskalender 

Wanneer je alle cadeautjes hebt verzameld, kun je de speelmat uitvouwen en zelf de spannendste scènes naspelen op de woestijn- en ijsplaneet. Met deze kalender is het al Kerst voordat je “Rennen, er komt een Rathtar aan!” kunt roepen.

Van Playmobil zijn er onwijs veel verschillende soorten adventskalenders voor kinderen te koop. Je hebt Playmobil 1-2-3, Piraten, Elfen, Paarden, brandweer en nog veel meer.

Genoeg keuzes dus in elk geval.

Nog meer speelgoed Adventskalenders

In mijn speurtocht op internet kwam ik nog veel meer gave adventskalenders voor kinderen tegen.

Wat dacht je van Barbie, Schleich, en Cars.

Wil jij een adventskalender voor mama kijk dan op de blog die Selena schreef.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.