Adventskalender voor kinderen zelf maken of een kopen?

Vroeger wachtte ik altijd met de Adventskalender tot na Sinterklaas te maken en te vullen. Vorig jaar echter was het mij gelukt om hem op 1 december af te krijgen. Je kunt natuurlijk kiezen voor kant en klare adventskalenders met chocolade of speelgoed, maar het is ook super leuk om hem te vullen met kleine dingen als je hem zelf maakt! Ik laat je mijn DIY adventskalender zien en heb een heel groot overzicht met adventskalender voor kinderen met speelgoed en sieraden!

DIY Adventskalender

Op Pinterest kun je vele soorten DIY adventskalenders vinden. Zelf wilde ik in eerste instantie een kerstboom maken van wc rollen. Maar ik kwam tijd te kort om alle wc rollen te verven en te versieren. Toen zag ik bij de Kik deze kant en klare doosjes en besloot ik het op deze manier te maken. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik niet geheel tevreden ben. De boom is niet echt symetrisch te noemen hahaha. Maar dochterlief vond hem prachtig dus ach.. of zou dat komen doordat ze doorhad dat er allemaal kleine cadeautjes in zaten?

Kijk hier voor de toffe adventskalender van de Gruffalo

Wat stop je in een zelfgemaakte adventskalender?

Of je nu kiest voor kleine doosjes, of zakjes aan een lijn. Je moet natuurlijk wel allemaal kleine cadeautjes hebben om erin te doen. Kies voor kleine cadeautjes of bijvoorbeeld voor een luxere speelset die uit veel kleine onderdelen bestaat.

lastminute adventskalender

Ik had bij AliXpress heel veel washitape rollen gekocht die ik her en der in de doosjes deed. Daarnaast leuke houten stempels die ook los in de doosjes konden, wat lippenbalsem en de kleine berner sennen honden van TipToi Nog wat kleine spulletjes erbij en ik zat aan de 25 cadeaus. Geen snoep en niet al te duur bij elkaar als adventskalender voor kinderen.

speelgoed knutselen kleine cadeautjes

Natuurlijk kun je ook kiezen om een Lego Friends doosje open te maken en te verdelen, of een playmobil setje, of een set van Duplo of Biobuddi. Het hoeft allemaal niet heel moeilijk en ingewikkeld te zijn.

Liever niet zelf aan de slag? Kies dan voor een van onderstaande kant en klare kalenders voor de feestdagen!

Snoep adventskalenders

Natuurlijk kun je ook kiezen voor snoep adventskalender voor kinderen. Ga je voor chocolaatjes dan kun je ze goedkoop kopen bij de Action. Meestal komen er ook wel luxere voorbij in de supermarkt van M&M en andere bekende chocolademerken.

Zelf wil ik geen snoep adventskalenders kopen voor mijn dochter en besteedt liever meer geld uit aan speelgoed.

Adventskalenders voor kinderen

Wat je natuurlijk ook heel makkelijk kunt doen is een setje speelgoed zoals playmobil, lego, duplo, biobuddi, spelletje of iets anders uit te pakken en alle kleine onderdelen te verdelen over 25 zakjes en die gewoon in een grote mand neerzetten. Elke dag een zakje uitpakken en uiteindelijk heb je een compleet cadeau! Nog steeds een adventskalender voor kinderen en ook nog eens zelf gemaakt 🙂

Adventskalender met speelgoed

Gelukkig zijn er merken als Playmobil en LEGO die adventskalenders hebben met speelgoed erin. Kant en klaar dus en perfect voor de kinderen en de tijd van papa en mama 😉

LEGO adventskalenders

Van lego zijn er drie leuke adventskalender voor kinderen te koop bij  Bol.

Playmobil adventskalender voor kinderen

Van Playmobil zijn er onwijs veel verschillende soorten adventskalender voor kinderen te koop. Je hebt Playmobil 1-2-3, Piraten, Elfen, Paarden, brandweer en nog veel meer.

Genoeg keuzes dus in elk geval als adventskalender voor kinderen met Playmobil en Lego, maar er is nog zoveel meer!

Nog meer speelgoed Adventskalenders

In mijn speurtocht op internet kwam ik nog veel meer gave adventskalenders voor kinderen tegen. Wat dacht je van Barbie, Schleich, en Cars.

Adventskalenders voor meiden met sieraden of verzorgingsproducten

Natuurlijk zijn er ook leuke adventskalenders voor kinderen zonder speelgoed. Wat dacht je van sieraden of verzorgingsproducten. Kijk maar naar onze blog van Kaya sieraden met een mooie bedelarmband

Wil jij een adventskalender voor mama kijk dan op de blog die Selena schreef.

Koop of maak jij je eigen adventskalender? 

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.