Flared jeans, mijn haat-liefde verhouding met deze geweldige broek.

Als ik ze zie hangen, moet ik ze passen. Maar helaas staat niet elke broek mij. En wat doe je erboven? Ik neem jullie graag mee in mijn haat-liefde verhouding met de flared jeans.

Vroeger, heel lang geleden

Toen ik nog maatje fotomodel had, zo’n 80 jaar geleden, stond de flared jeans mij echt geweldig. Ik had meerdere broeken in mijn kast liggen. Van sjiek zwart tot flowerpower. Alles stond mij geweldig en die broeken waren echt speciaal voor mij ontworpen. Althans dat gevoel had ik. In mijn tienerjaren had ik niet te klagen over mijn figuur. En dan staat zo’n jeans je echt super. Platte buik, lange benen en voeten die in hakken passen. Tja, de wereld lag aan mijn voeten. En het combineren ging vanzelf. Strak topje erboven of een mooie blouse. Hakje of ballarina. En kan wel zeggen dat het mij allemaal stond.

Moederschap pexels
foto van pexels.com

Flared jeans voor mama’s

Het eerste struikelblok is op jezelf wonen. Dat deed mijn figuur geen goed. Ik mocht kiezen wat ik at en eten wat ik wilde. Die strakke buik, tja daar kwam een laagje vet op. Het scheuren van de pees in mijn pols deed daar nog een schepje bovenop en na een tijdje paste de flared jeans mij niet meer. En toen mijn buik oprekte door een wolk van een baby lag die jeans in mijn kast te wachten. Mijn lichaam veranderde en zo ook de kleding in mijn kast. Vooral toen ik niet meer die strakke buik terug kreeg van daarvoor. Waarom bestaan er geen flared jeans voor mama’s? Een broek waar je al dat overgebleven huid in kan stoppen en die het dan ook nog voor je recht trekt.

Toch nog een passende broek?

Mijn tweede kind en de behandelingen tegen kanker deden mijn lijf geen goed. En als de arts je dan ook nog in een kunstmatige overgang wil houden…. tja, je raadt het vast wel. Op mijn buik zit een beetje vet en op sommige dagen lijk ik wel een appeltje. Mijn taille is soms niet zichtbaar. En dan staat zo’n broek je echt niet. Die meiden met die lange benen en smalle taille kunnen elk soort broek dragen, maar ik? Nee die broeken stonden mij totaal niet, dus liep ik over naar de skinny jeans en kijk ik hatelijk naar die flared jeans.

Maar voor mijn verjaardag wilde ik toch een mooi nieuw setje en je raadt nooit waar ik uiteindelijk mee thuis kwam. Die flared jeans!! En hij staat mij geweldig. Alleen merk ik dat ik het lastig vind om hem te combineren met de bovenkant. Want wat doe ik nou boven een flared jeans?

Alles past boven een flared jeans

Gewoon proberen is natuurlijk een goede optie, maar ik was benieuwd wat de profs er van zouden zeggen. Ik kan jullie zeggen dat je dus echt alles erop kan combineren. Een strak topje, een wijde trui, een mooi jasje. Echt alles kan en mag in modeland. Ik heb een legio aan foto’s gezien van vrouwen die iets meer vrouwelijkheid hebben. Lees: lekker vet op de heupen, een goede kont en borsten. Maar waarom heb ik dan het gevoel dat ik in die wijde trui en flared jeans eruit zie al een dik propje? Komt het door het model of ben ik gewoon een dik propje? Dat laatste ben ik dus niet, maar door je taille zichtbaar te maken en een high weast broek te kopen zie je er al veel beter uit!

Ga voor goede kwaliteit

De broek die ik had gekocht voor mijn verjaardag lubbert onwijs uit. Kennen jullie dat? Hij is strak wanneer ik hem aantrek en aan het eind van de dag zakt hij bijna van mijn kont. Hoe dan? Ik ben toch niet in 1 dag 10 kilo kwijt? Mijn enige conclusie is dat het een slechte kwaliteit is. Broeken horen niet te gaan lubberen. Dus ik check de volgende keer goed of de broek erg elastisch is. En verder kijk ik of hij goed aansluit, zeker om mijn bovenbenen, en of het mijn taille complimenteert. Ik hoop dat ik mijn haat liefde verhouding met de flared jeans voor altijd uit het raam kan gooien en dat het alleen maar liefde gaat worden. Want een flared jeans willen we toch allemaal graag dragen?

Footer3

Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

1 reactie

  1. Ik ben niet zo lang en heb het idee dat mijn stevige kuiten op uitpuilen bierflessen gaan lijken. Maar ik hou wel van die flared jeans! Toch nog eens proberen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.