Skip to Content

What do you meme?, een party game

Het constante gescroll op onze smartphone neemt vaak de bovenhand tegenwoordig. Of we nu alleen zijn of samen met anderen. Daar wil DGTL Detox® graag verandering in brengen. Dit nieuwe bordspellenmerk brengt diverse spellen uit om vrienden dichter bij elkaar te brengen. Zo hebben ze What do you meme? uitgebracht. Met deze party game neem je een pauze van al je beeldschermen en maak je tijd voor sociale interactie. Het merk speelt in op actuele trends door het gebruik van bekende memes.

Wat zijn memes?

Een meme is een afbeelding die of een filmpje dat in combinatie met een grappige tekst viraal gaat op sociale netwerken en zich snel verspreidt via het internet. Ik ben dol op memes en bekijk ze dagelijks, vooral op Instagram. Soms moet ik glimlachen en soms lach ik hardop. Bijvoorbeeld bij memes over introverte mensen die erg herkenbaar zijn voor mij. Ik deel ze ook graag om anderen even een lach op hun gezicht te geven.

Samen lachen

What do you meme? is een party game voor volwassenen en tevens meme-liefhebbers. Je speelt het met minimaal drie personen en het duurt een half uur tot anderhalf uur. In het speldoosje vind je een gebruiksaanwijzing, tekstkaarten, fotokaarten en een ezeltje om een fotokaart op te zetten.

Hoe speel je What do you meme?

Eerste ronde

 1. Spreek af hoeveel punten je moet halen om te winnen, bijvoorbeeld 20.
 2. Iemand schudt de tekstkaarten en geeft er aan iedere speler 7.
 3. Kijk allemaal hoeveel volgers je op Instagram hebt. De speler met de meeste volgers begint en mag als eerste de jury zijn.
 4. De jury bekijkt de fotokaarten en kiest er 1 uit voor de eerste ronde. Die foto wordt zichtbaar voor iedereen geplaatst op het ezeltje.
 5. Iedere speler kiest voor zichzelf een tekstkaart die het best bij de fotokaart past. (Lees: die zorgt voor de grappigste combinatie.)
 6. Iedereen geeft zijn kaart aan de jury, op een manier dat anderen de tekst niet zien.
 7. De jury schudt de kaarten, leest ze voor en legt ze dan bij de fotokaart weg.
 8. De jury bepaalt welke de grappigste combinatie met de foto is. De persoon van wie die kaart is, wint deze ronde. Die speler krijgt de fotokaart, die 1 punt waard is.

Tweede ronde

 1. Alle spelers ruilen hun tekstkaarten om voor 7 nieuwe.
 2. De speler links van de jury wordt de nieuwe jury.
 3. Dan gaat het verder zoals in de eerste ronde.

Einde What do you meme?

De winnaar van de de party game is degene met de meeste punten (fotokaarten dus). Het spel eindigt bijvoorbeeld als een speler 20 punten heeft gehaald, als dat getal was afgesproken. Houd dus bij hoeveel kaarten je hebt of tel een keer tussendoor. 

Extra’s

 • Als iemand een freestyle kaart heeft, moet die persoon deze gelijk op tafel leggen met de tekst naar boven. Alle andere spelers moeten hun tekstkaarten neerleggen en zelf een tekst verzinnen voor deze ronde. Opschrijven mag ook. 
 • Als een speler niets kan met zijn kaarten, mag hij een fotokaart inruilen voor 7 nieuwe kaarten.
 • Het is ook leuk om eigen foto’s te gebruiken.
 • Bij de tekstkaarten zit een stapeltje met kaarten die zijn aangeduid met ‘hot’. Dat zijn seksueel getinte kaarten. Je kan ervoor kiezen die weg te laten.

Hoe vonden wij What do you meme?

Ik heb de party game gespeeld met zijn drieën. De spelregels zijn gemakkelijk, dus je leert het zo. Ik vond het leuk om een tekst bij de foto te zoeken. Als jury is het wel lastig kiezen omdat je eigen kaart er ook bij zit. Wij deden daarom na een tijde de meeste stemmen gelden. Soms kwamen er echt grappige combinaties uit. Ik denk dat het nog leuker is om What do you meme? met meerdere mensen te spelen. Dan heb je meer te kiezen qua de best passende tekst bij de foto. Omdat de party game niet moeilijk is, kan je het ook nog spelen tijdens een feestje als niet iedereen meer helemaal nuchter en helder is… Het is trouwens voor 18+.

What do you meme?

Memes are life 

Dus ben je toe aan een pauze van je smartphone en heb je zin om samen te lachen met je vrienden, dan is What do you meme? zeker een aanrader. Ik kan me in ieder geval geen leven meer indenken zonder memes. Ook niet zonder smartphone, maar een pauze is af en toe wel zo gezond voor lichaam en geest. Gelukkig hoef ik vanaf nu niet meer te pauzeren van memes, want die heb ik nu ook op papier. 

dgtl detox

Win What do you meme?

What do you meme?

Namens DGTL Detox® mag ik deze leuke party game weggeven. Hoe gaaf is dat! Wat moet je doen om kans te maken?

 • Gefeliciteerd Astrid
Footer4
Mandy
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lynn

Tuesday 5th of October 2021

Met veel plezier doe ik mee aan deze leuke winactie, met dit spel is plezier gegarandeerd en ik weet zeker dat we hier fantastische avonden mee zouden kunnen beleven!

Ilse brands

Tuesday 5th of October 2021

Ow zo te über super kei graag doe ik mee 👍😍🍀

Nadine

Monday 4th of October 2021

Ik doe heel graag mee! Het lijkt me een super lachwekkend spel!

Anneliese de Waal

Saturday 2nd of October 2021

Ik doe erg graag mee 😊😊, heel erg leuk 😀😀 Groetjes Anneliese de Waal

Fleur

Saturday 2nd of October 2021

Ik doe graag mee. Mijn tienerdochter is volgende week jarig en dit spel staat hoog op haar verlanglijstje

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.