Skip to Content

Laarzen met brede schacht – een zoektocht met dikke kuiten

Al jaren heb ik op mijn wenslijst staan om hoge laarzen te kopen. Niet van die hippe enkellaarsjes die ik laatst al liet zien op mijn blog. Maar echt laarzen tot aan je knie. Hoge laarzen dus! Laarzen met een brede schacht moesten dit zijn, want anders zou ik ze nooit passen. Ik heb wat schoenenwinkels afgezocht, maar nergens slaagde ik.. dus op een gegeven moment had ik geaccepteerd dat ik nooit laarzen aan zou kunnen tenzij ik mezelf zou uithongeren ofzo 😉 Tot ik een email kreeg of ik niet zin had in een samenwerking voor schoenen.. en wat ik zag….

Laarzen brede schacht

Op laarzenwinkel lijken ze wel gespecialiseerd in laarzen met afwijkende maten. Ze hebben er namelijk niet alleen laarzen met brede schacht en extra brede schacht, maar ook laarzen met een smalle schacht. Want ja die hippe meiden en mama’s zijn er natuurlijk ook die juist veel te veel ruimte hebben in laarzen.

Kuiten meten

laarzen brede schacht

Na een beetje rondkijken werd me al gauw duidelijk dat er eigenlijk meer dan 3 categorieën zijn. Er wordt goed gekeken naar de kuitmaat. Die kan S, M/L, XL, XXL en XXXL zijn. In zo’n categorie hebben ze daarna netjes de laarzen in schoenmaten onderverdeeld en zo kom je altijd wel tot een laars die bij je past.

Allereerst begin je dus met het opmeten van je kuitmaat. Dit doe je door het dikste gedeelte van je kuit op te meten. Ik kwam uit op 49cm. Met mijn schoenmaat 39 kwam ik zodoende uit op laarzen met een extra brede schacht XXL.

Laarzen uitzoeken

Samen met dochterlief ging ik daarna online shoppen op laarzenwinkel en uiteindelijk kwamen we uit op deze cognac kleurige laarzen voor kuitmaat XXL. De voering is heerlijk zacht van vilt, de hak is 3 cm en de schachthoogte is 39 cm. Precies lang genoeg voor mijn korte benen. Overigens heb ik de laarzen wel geruild voor een maat 38 want de laarzen vielen bij mij aan de grote kant. Maat 38 zit als gegoten! Dat ruilen ging heel soepel en de verkeerde maat laarzen werden netjes thuis weer opgehaald. Ideaal dat je niet nog naar een DHL of PostNL punt hoeft te gaan met zo’n enorme doos!

Laarzenspanners

Ik kocht er ook laarzenspanners bij zodat de laarzen netjes rechtop blijven staan en het leer mooi blijft. Doe je dit niet dan gaat de laars opzij hangen en krijg je vouwscheuren in je leren laarzen. En dat is natuurlijk zonde. Zeker als je zo als ik te veel jaren zonder gave laarzen heb kunnen doen.

Feestoutfit met laarzen brede schacht

laarzen met brede schacht

Op dochterlief haar verjaardag had ik ze voor het eerste aan. Ze zaten als gegoten en ik kreeg van iedereen complimenten dat ze me zo leuk stonden. Een vriend maakte deze spontane foto, waar helaas mijn ogen dicht zijn, van dochterlief en mij. Vriendinnen vroegen me direct waar ik deze leuke laarzen vandaan hadden. Zij konden ook nooit slagen voor leuke laarzen. Dus dames bij deze, zoals belooft de blog met de links naar de webwinkel 😉

De tweede keer dat ik ze aanhad was tijdens het blogger by nature event afgelopen zaterdag. Dat was een langere dag met meer lopen. Ik heb geen blaren gekregen en nog steeds zitten ze heerlijk.

Nu nog even sparen voor een stel zwarte laarzen en dan kan ik er de komende jaren mee vooruit!

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.