Blogger By Nature – een event voor bloggers

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De Blogger By Nature. HET Bloggersevent vol netwerken en handige trainingen voor beginnende en ervaren bloggers. Vorig jaar kon ik er niet bij zijn helaas doordat we toen naar The Gruffalo gingen en mijn schoonvader zijn verjaardag vierde. Maar dit jaar kon zelfs een geplande familiedag mij niet tegenhouden! 

Blogger By Nature

De naam van het bloggersevent paste trouwens uitstekend bij de locatie. Het werd gehouden in Stayokay Soest en dat is echt midden in de natuur. Een prachtig designhostel midden in het bos, met veel vergaderzalen waar wij met 60 bloggers dankbaar gebruik van maakten. Nou was ik zo onder de indruk van de locatie en het aantal bloggers wat er rondliep dat ik daar alleen totaal geen foto’s van heb gemaakt. Daar zul je dus zelf even voor moeten googlen of even op de Instagram van BloggerbyNature kijken dan zie je vanzelf genoeg foto’s voorbij komen!

Mijn programma afgelopen zaterdag 2 juni zag er als volgt uit:

08:15 opgehaald door Linda van Mamaliefde
09.30 – 10.00  Inschrijven en ophalen van de goodiebag + kletsen met je collega’s + kop thee
10.00 – 11.30  SEO voor gevorderden
11.30 – 12.30  Lunch
12.30 – 13.45  Netwerkplein
13.45 – 14.45  Google Analytics
14.45 – 15.00  Pauze
15.00 – 16.00  Pinterest
16.00 – 17.00  Bubbels met Bitterbal(len)
Terugrijden met Linda

Opgehaald door Linda van Mamaliefde

Linda woont ook in Delft en als het even kan rijd ik met haar mee, zo ook naar de Negenmaandenbeurs bijvoorbeeld. Linda is trouwens de oorzaak dat ik ben gaan bloggen haha. Toendertijd was zij ook nog gastouder net als ik en ik raakte enthousiast van haar blogverhalen en dacht daar kan ik ook wel wat mee. Ik vind schrijven leuk en verzin zoveel met de thema’s met de gastkinderen dat ik dat ook wel kan delen met mensen.

Onderweg praten we altijd flink bij over van alles en nog wat en natuurlijk wat er gebeurd in bloggersland. Want heel eerlijk gezegd let ik daar nooit zo goed op. Ik ben al blij als ik tijd genoeg heb om mijn blog bij te werken laat staan al die blogs van andere bloggers te lezen. Natuurlijk lees ik wel eens wat, maar het zou denk ik een dagtaak worden om alles te lezen. Hoe jammer ik dat ook vind, maar er moeten ook centjes verdiend worden he haha.

De tijd vloog in elk geval voorbij en stipt om 9:30 reden we het terrein van de Stayokay op.

Inschrijven en ophalen van de goodiebag + kletsen met je collega’s + kop thee

De goodiebag bracht ik gelijk terug naar de auto om pas ’s avonds thuis rustig uit te pakken en te bewonderen. Ik genoot van de grote kop thee ( heb al zo vaak meegemaakt dat je zo’n lullig kopje thee krijgt) en nam er zelfs nog een voordat het tijd was om naar de eerste zaal te gaan voor de SEO training van Yoast.

SEO voor gevorderden bij blogger by nature

blogger by nature 2018

Allereerst complimenten voor Caroline Geven van Yoast die de training verzorgde! Een op en top spreekster voor een event die precies weet hoe het moet door gelijk aan collega’s vragen te stellen en tijdens de training ook direct nog terug te koppelen. Het duidelijk herhalen van vragen en de nodige humor tussendoor. En het allerbelangrijkste LIVE laten zien hoe het werkt! Er werd zelfs tussendoor even een stukje geprogrammeerd..

Tijdens deze SEO training leerden wij hoe belangrijk het is om je sitestructuur goed op orde te hebben en wat cornerstones zijn. Verder legde zij uit waarom wij eigenlijk allemaal direct over moesten gaan op Yoast Premium en dankzij de kortingscode hebben velen van ons dat ook vast gedaan! Maar liefst 5 keywords kunnen we nu aangeven en of een artikel cornerstone is. Ik heb hem in elk geval aangeschaft!

Ohw ja en die groene bolletjes hoeven gelukkig echt niet altijd groen te zijn.. ( Alleen mensen die een wordpress site hebben met yoast begrijpen dit hahaha) Dit was nog maar het begin van het blogger by nature event en ik had nu al 4 pagina’s met aantekeningen gemaakt. HELP!

Lunch bij blogger by nature

De lunch tijdens blogger by nature, was heerlijk verzorgd door Stayokay Soest met salades, wraps met kipfilet en brie, stokbrood ham of zalm, een warm gerecht soep, fruit en en.. nee dat was het geloof ik wel. Toch grappig hoe uitgehongerd je raakt door anderhalf naar zo’n goed verhaal te luisteren en in je hoofd je hele website overhoop aan het halen bent. Werk aan de winkel lieve lezers! Nu nog even de tijd vinden want er ligt een behoorlijke stapel aan reviews te wachten nog.

Netwerkplein bij blogger by nature

blogger by nature 2018

Ik bofte want ik hoorde bij de eerste groep die het Netwerkplein op mocht. Mamaminke achtervolgde mij ( of toch niet? :p) Zij maakte in elk geval de leuke foto voor de wedstrijd van HemdvoorHem waar wij ook allemaal een superlief cadeau voor onszelf kregen! Nou ja behalve voor Maarten, de enige papablogger die er was. Hij mocht het aan zijn vrouw geven.

toiletpret

Bij the PR Factory mocht ik het spel Toilet Pret meenemen. Met zindelijk wordende kinderen, die ik natuurlijk heel veel heb als gastouder,  altijd leuk om te spelen denk ik. Of zal ik altijd diegene zijn die een koude douche krijgt?

blogger by nature 2018

Bij Mr&MrsTea nam ik Matcha Thee mee om thuis uit te proberen. Inclusief de prachtige klopper van bamboe om het theeset ritueel mee te voltooien. Binnenkort meer hierover!

Mr en Mrs Tea

Daarnaast sprak ik ook nog met de dames van Kinepolis, RVG media, Adeptiv, Acco Brands en Philogirl. De tijd vloog voorbij helaas, op naar de volgende training bij blogger by nature!

Google Analytics

Hier had ik dus helaas heel erg veel van verwacht.. Ik kan mij wel voorstellen dat het voor beginnende bloggers heel interessant was, maar voor mij die al 2 jaar rondkijkt op Google Analytics was het achter elkaar prinstcreen plaatjes kijken van Google Analytics en helaas geen bruikbare tips. Ik had hier toch wat meer van verwacht maar je kan niet altijd alles hebben.

Pinterest

Gelukkig maakte Jody van de Pinacademie het helemaal goed! Ik ben al 2 avonden bezig om mijn Pinterest op te ruimen haha. We kregen echt onwijs veel uitleg over keyword gebruik binnen Pinterest en het mooi uit laten zien van je Pins zodat het goed wordt doorgepind. Aangezien ik Pinterest al een flinke tijd gebruik en al behoorlijk veel borden heb is hier voor mij nog een hoop te doen! Maar wel leuk werk gelukkig.

Bubbels met Bitterbal(len)

We bleven na afloop natuurlijk nog even napraten met de bloggers en informeerden bij elkaar hoe de andere trainingen waren verlopen. Ik had wat spijt dat ik niet naar het ervaringsverhaal van Linda was geweest, maar gelukkig zat ik straks nog bij haar terug in de auto 🙂 Tussendoor kregen we een paar kleine hapjes en wel 1 bitterbal haha Voor bubbels met bitterballen hadden wij daar wel wat anders bij voorgesteld maar hij was heerlijk hoor!

Terugrijden met Linda

En toen was het tijd om terug te rijden naar Delft! Wat een indrukken tijdens het blogger by nature event, wat een belevenis en wat een boel werk nog te gaan! Maar ik ben nog steeds superenthousiast over het bloggen en ook al komt er niet elke dag een blog online omdat mijn werk en gezin dat niet altijd toelaat ik vind het heerlijk om te doen. Echt ontspanning voor mij, tikken achter de laptop.

Goodiebag uitpakken!!

blogger by nature 2018

Ik eindigde de blogger by nature dag met de goodiebag uitpakken, al was het eigenlijk meer goodiebags doordat we ook een gave doos met inhoud van hemdvoorhem hadden gehad.

hemd voor hem

Hier zaten happy socks in voor mij. Haha nu kunnen mijn man en ik samen happy rondlopen! En CK One! (Heel vervelend soms dat bloggen hoor 🙂 )

Blogger by Nature

blogger by nature 2018

In de tas van Blogger by Nature zat heel veel leuks! Een leuk toilettasje van de kuntstboer, van Kneipp een body lotion spray, van Yoast een koekjesvorm, van Return to Sender een wishing bell, van Kaya sieraden een armbandje, van cool gift een spel kaarten, van deemdesign een gave wagenhanger, van de kleine keuken fruitsnoepjes, van bandajanas een armband, en van Boti, K’Nex, Mayka tape, Smooshy Mushy en er zouden ook illooms inzitten, maar die ontbraken in mijn tasje. Kortom Verwend!

Wat een leuke dingen zaten erin de goodiebag! Dank je wel Joyce en Esmee  voor het regelen van een super dag en voor de gave goodiebag!

Was jij er dit jaar niet bij? Het is echt de moeite waard om volgend jaar naar Blogger By Nature te gaan!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.