Thema Herfst, Bos, Gruffalo en Griezelen

Het thema van de Kinderboekenweek 2017 is Griezelen en net als heel veel andere gastouders en kleuterjuffen en meesters heb ik gekozen voor het bos, de herfst, de Gruffalo en griezelen. Dat begon bij ons al met de theatervoorstelling van De Gruffalo en we maakten een hele gave herfsttafel thuis. Ook nog wat leuke peuterboeken van De Gruffalo en een gloednieuw herfst avontuur met Fuzz het konijn.

Gruffalo en Griezelen

gruffalo en griezelen

De Gruffalo en Griezelen zijn ideaal voor kleine kinderen voor de kinderboekenweek. Wij gingen een tijdje terug naar het Amsterdamse Bostheater naar de openlucht voorstelling van de Gruffalo!

gruffalo theatervorstelling gruffalo theatervorstelling

De mannen van meneer monster wisten op een supergoede manier het verhaal van de Gruffalo te verwoorden in hun openlucht voorstelling. Het publiek wat aan twee kanten knus tegen elkaar zat ( volgens mij was de voorstelling een beetje overgeboekt) en de goede interactie met de kinderen maakte het al een super voorstelling. Dat de heren ook nog eens prachtige kostuums aan hadden, geweldige grappen en houdingen hebben die super bij hun uitgebeelde dier horen was nog meer super.

gruffalo theatervorstelling gruffalo theatervorstelling

Op het einde veranderde de slang en de vos niet meer volledig terug maar werd weer langzaam de acteur waardoor de kinderen weer langzaam terug kwamen naar de werkelijkheid.

gruffalo theatervorstelling

Ze spelen nog een paar keer dus als je nog een aan kaarten kunt komen zou ik het zeker doen.

Gruffalo Knutselen

gruffalo knutselen peuters gruffalo knutselen peuters

Op mijn Pinterest heb ik heel veel gepint wat met de Gruffalo te maken heeft. Hier kun je onder andere een masker, trekpop, kleurplaten, woordkaarten en spelideeën vinden.

gruffalo knutselen peuters gruffalo knutselen peuters

Gruffalo boeken

Naast het bekende verhaal van De Gruffalo en  het kind van de Gruffalo zijn er ook nog een geluidenboek en kleine kartonboekjes om met kleine kinderen te lezen. De Gruffalo en Griezelen kunnen prima samen gaan voor kleine peutertjes!

Tegenstellingen 

gruffalo en griezelen gruffalo en griezelen

Dieren manieren

gruffalo en griezelen gruffalo en griezelen

Kleuren

gruffalo en griezelengruffalo en griezelen

Tellen

gruffalo en griezelen gruffalo en griezelen

Wie woont daar

gruffalo en griezelen gruffalo en griezelen

Deze leuke nieuwe Gruffalo boeken zijn te koop vanaf €8,95 bij Bol via mijn affiliatelinks hierboven. .

Fuzz in de herfst

Fuzz

Een ander leuk boek voor op de herfsttafel is het nieuw uitgekomen boek van het konijn Fuzz. Dit is het eerste prentenboek van Martijn Peskens en wat mij betreft mag Fuzz het konijn wel meer avonturen gaan beleven.

fuzz fuzz

Fuzz ziet allemaal verschillende kleuren bomen buiten en mooie grote paddenstoelen. Opa Snor ( Een konijn met een snor inderdaad) komt op bezoek en heeft twee vliegers mee. Fuzz gaat boven op een omgevallen tak staan en door een sterke wind wordt hij helemaal mee omhoog getrokken.

Gelukkig is daar Hop een grote vogel die Fuzz weer veilig mee naar beneden neemt waar Opa Snor al staat te wachten.

Een vierkant prentenboek van maar liefst 40 pagina’s. Hier kan je echt even de tijd voor nemen en uitgebreid uit voorlezen. Op deze manier haal je de 15 minuten voorleestijd wel als je ook een beetje extra interactie met je kind neemt.

Het boek is in een leuke stijl geschreven met schattige prentjes. Zo zijn er ook blauwe bomen en blaadjes en de kleuren zijn in hun eigen kleur geschreven.

Veel kinderen noemen hun opa en oma tegenwoordig bij Oma naam of Opa kenmerk. Dus Opa Snor is zo gek nog niet. De kinderen moesten er in elk geval om lachen en vonden het leuk bedacht.

Hop is een echt bestaande vogel die eigenlijk best klein is.

De kinderen vinden het prachtig om mee te doen met de geluiden van de wind en het wieken van de vleugels. Hopelijk komen er snel meer avonturen van Fuzz!

Specificaties Fuzz

Auteur: M.A.T. Peskens | Uitgeverij:    Pesamera | 9789082678109  | 40 pagina’s | september 2017 | voor meer informatie

Herfsttafel

Vorig jaar kocht ik al veel spullen voor de Herfst, maar ook dit jaar kocht ik het een en ander om de thematafel verder mee aan te kleden.

herfsttafel herfsttafel

Op een beurs van de gezonde kinderopvang kocht ik gave houten bouwblokken bij de stand van Ik & buiten.  Deze zijn heel anders dan de gewone houten blokken. Het zijn namelijk echte houten takken en boomstammen waar de kinderen hun eigen bos mee kunnen maken.  Zo gaaf!

Bij de Action kocht ik kleine eikeltjes en paddenstoelen waar je op de site van Katrotje gave werkbladen voor kunt vinden.

Bij Ali kocht ik nog wat knuffels en mijn moeder haakte twee grote slakken! (Dank je mama 🙂 )

herfsttafel herfsttafel

Omdat we aan het nadenken zijn over kunstgras in de tuin had ik hier wat proefstukken van besteld en deze zijn de vloer geworden van het bos. De kaartjes zitten er nog wel allemaal onder want de keuze is nog niet gemaakt.

De kleine nepbontjes komen bij de Kruidvat vandaan.

En ook de vensterbank is versierd met nieuwe houten dieren en gave raamstickers van de herfst en Halloween van Disney. Dit kocht ik allemaal bij de Action.

herfsttafel

Kijk je ook nog even bij mijn blogs van vorig jaar? Sensory play met herfst, en herfstboeken en natuurlijk voor de Halloween!

Vind jij de herfst voor kinderen ook niet de mooiste tijd van het jaar? Zoveel te ontdekken in de natuur. Hier willen ze elke dag naar het park blaadjes rapen en op zoek naar kastanjes.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

6 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.