LaQ bouwstenen bouwen in een ronde vorm

Tijdens mijn blog begin dit jaar over de Kindvak kondigde ik al een nieuwe trend aan. LaQ bouwstenen. Ongeveer net zo klein als legosteentjes, met de bevestiging ala clicks maar dan met veel meer mogelijkheden. Wij deden een tijdje geleden de test! 

LaQ bouwstenen

LaQ bouwset

Ik ontving een kleine starterset met bouwstenen om eens te ervaren hoe dat nu echt bouwt met LaQ bouwstenen. Op de Kindvak had ik het natuurlijk al even in mijn handen gehad en thuis had ik de kleine proefsetjes in elkaar proberen te zetten ( waarvan het eendje mij al niet lukte) dus ik was oprecht nieuwsgierig wat ik er van kon bouwen en hoe creatief dochterlief van 5 er mee om zou gaan.

LaQ bouwblokken

Wat maakt LaQ bouwstenen nu zo bijzonder?

LaQ bestaat uit 7 verschillende bouwstenen. La Kjoe zoals  je het uitspreekt wordt in Japan gemaakt en is constructiespeelgoed met een zeer hoog educatieve waarde. De Q schrijf je in Japan als kyuu en betekend ronde vorm. En dat komt omdat je met LaQ bouwstenen ook ronde vormen kunt bouwen zoals de ingewikkelde cylinder hierboven laat zien.

soorten bouwblokjes

En iets waar je als ouder vast heel blij mee zult zijn is dat je legio gratis bouwtekeningen kunt downloaden om allemaal figuren te maken. Ja misschien ben je als ouder niet meer zo ‘out of the box’ denkend, met de hulp van deze bouwtekeningen kun je je kind vast een ochtend verrassen met een gaaf object die papa en/of mama tot in de late uurtjes heeft gebouwd.

De test van de LaQ bouwstenen

LaQ bouwset

Waar ik nog braaf het boompje namaakte volgens de duidelijke voorbeelden die meegeleverd worden had dochterlief hele andere plannen. Niks geen voorgeschreven regels om iets te bouwen wat iemand anders had verzonnen. Zelf aan de slag mama!

LaQ bouwstenen

Er moest een tafel komen en stoelen en een bed en uhm mama waar zijn de poppetjes eigenlijk?

Ja onze dochter is gewend dat overal poppetjes bij zitten. Dat is ook zo natuurlijk bij de Lego en de Duplo en de Playmobil. Maar helaas zitten er bij de LaQ bouwstenen geen poppetjes.

Gelukkig hebben wij genoeg playmobil poppetjes en Duplo poppetjes en ook heel veel kleine dieren om er toch een combinatie spel van te kunnen maken.

Toen ik haar vroeg of ze niet een poppetje van de LaQ bouwstenen wilde maken zei ze: Nee mama dat kan niet want er moet ook nog een huis komen en dan heb ik echt niet genoeg steentjes over hoor!

Hoe bouwt dat met kleine kinderhandjes?

Wat mij opviel is dat met de LaQ bouwstenen er wel iets meer fijne motoriek wordt gevraagd dan met bouwen met Legostenen bijvoorbeeld. Zeker omdat je ook in bochten kunt werken en het kliksysteem net even anders is kan het even wennen zijn.

Maar heeft jouw kind van 5 jaar en ouder het eenmaal door, dan gaat hij/zij ook echt achter elkaar door. Kinderen jonger dan 5 jaar hebben over het algemeen nog niet de fijne motoriek die voor de LaQ bouwstenen nodig is en dan kan het aanbieden van dit gave constructiespeelgoed wel eens geen leuke ervaring zijn.

Kleine set is niet genoeg

motor van bouwblokjes

Dochterlief heeft er nu een paar keer mee gespeeld, maar alleen doordat ik het erbij pakte. Net zoals met Lego en Duplo is het denk ik pas echt leuk als je er veel meer van hebt. In meer kleuren zodat je nog mooiere bloemen en voertuigen en gebouwen en noem maar op van kan bouwen. Want dat je er veel mooiere dingen mee kan maken dan met lego en Duplo ja daar was dochterlief het wel mee eens. En stiekem ben ik het wel met haar eens dat we met een kleine doos gewoon eigenlijk te weinig hebben om hier wild mee aan de slag te gaan.

Dus wil jij je kinderen iets aparts meegeven en anders dan Lego is. Of heb je misschien van jezelf nog heel veel Lego liggen en wil je wat unieks voor de verlanglijstjes hebben. Investeer dan zeker in LaQ bouwstenen want er gaat een wereld aan mogelijkheden open.

bouwblokjes

En een huis met garage gebouwd van LaQ stenen is prima te combineren met leuke auto’s van lego toch! Combineren en Creeëren. Die fantasie van de kinderen zit wel goed, als ouders het ook maar goed vinden dat er met meerdere soorten speelgoed tegelijk gespeelt kan worden.

Waar kun je LaQ bouwstenen kopen?

LaQ bouwstenen zijn onder andere bij een paar online speelgoedwinkels te koop.

De Appelboom in Voorthuizen is een stenen winkel en een online winkel die de complete serie van LaQ verkoopt.

LaQ bouwstenen
LaQ bouwstenen

De duurste set op Bol.com met maar liefst 2400 LaQ bouwstenen in primaire kleuren is te koop voor €184 euro. Maar je bent voordeliger uit bij de Appelboom waar je dezelfde set ook nog eens in het pastel kunt kopen voor maar €159,95 Tel dus uit je winst!

Er zitten ook nog 60 LaQ wielen en assen, en een instructieboek met wel 31 verschillende bouwtekeningen in.

Zoek je een grote set die echt met meiden kleuren is dan raad ik je de Sweets Party aan met maar liefst 825 onderdelen. Het thema van deze doos zijn allerlei lekkernijen! IJs, taart, snoepjes, gebak, thee, cake, croissant, koekjes en meer.

Deze is te koop voor €57,95 bij Bol, en voor €60 euro bij de appelboom en bij speelgoedwinkel.nl is hij nu zelfs in de aanbieding voor €54,95. Het loont dus om voor sommige pakketten de prijzen te vergelijken met andere (online) winkels.

Er zijn echter ook hele kleine setjes van LaQ te koop bij gaafspeelgoed.nl 

De grootste doos met maar liefst 5000 stukjes koop je bijvoorbeeld ook bij Joeppie.

Had jij wel eens gehoord van LaQ bouwstenen? Wat vind jij er van?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.