LaQ bouwstenen bouwen in een ronde vorm

LaQ bouwstenen. Ongeveer net zo klein als legosteentjes, met de bevestiging ala clicks maar dan met veel meer mogelijkheden. Wij deden een tijdje geleden de test! Benieuwd of dit bouwspeelgoed ook wat voor jou is? Lees snel de blog!

LaQ bouwstenen

LaQ bouwset

Ik ontving een kleine starterset om eens te ervaren hoe dat nu echt bouwt met LaQ bouwstenen. Op de Kindvak had ik het natuurlijk al even in mijn handen gehad en thuis had ik de kleine proefsetjes in elkaar proberen te zetten ( waarvan het eendje mij al niet lukte) dus ik was oprecht nieuwsgierig wat ik er van kon bouwen en hoe creatief dochterlief van 5 er mee om zou gaan.

Wat maakt LaQ bouwstenen nu zo bijzonder?

LaQ bestaat uit 7 verschillende bouwstenen. La Kjoe zoals  je het uitspreekt wordt in Japan gemaakt en is constructiespeelgoed met een zeer hoog educatieve waarde. De Q schrijf je in Japan als kyuu en betekend ronde vorm. En dat komt omdat je met LaQ bouwstenen ook ronde vormen kunt bouwen zoals de ingewikkelde cylinder hierboven laat zien.

soorten bouwblokjes

En iets waar je als ouder vast heel blij mee zult zijn is dat je legio gratis bouwtekeningen kunt downloaden om allemaal figuren te maken met de LaQ bouwstenen. Ja misschien ben je als ouder niet meer zo ‘out of the box’ denkend, met de hulp van deze bouwtekeningen kun je je kind vast een ochtend verrassen met een gaaf object die papa en/of mama tot in de late uurtjes heeft gebouwd.

De test van de LaQ bouwstenen

LaQ bouwset

Waar ik nog braaf het boompje namaakte volgens de duidelijke voorbeelden die meegeleverd worden met de LaQ bouwstenen, had dochterlief hele andere plannen. Niks geen voorgeschreven regels om iets te bouwen wat iemand anders had verzonnen. Zelf aan de slag mama!

LaQ bouwstenen

Er moest een tafel komen en stoelen en een bed en uhm mama waar zijn de poppetjes eigenlijk?

Ja onze dochter is gewend dat overal poppetjes bij zitten. Dat is ook zo natuurlijk bij de Lego en de Duplo en de Playmobil. Maar helaas zitten er bij de LaQ bouwstenen geen poppetjes.

Gelukkig hebben wij genoeg playmobil poppetjes en Duplo poppetjes en ook heel veel kleine dieren om er toch een combinatie spel van te kunnen maken.

Toen ik haar vroeg of ze niet een poppetje van de LaQ bouwstenen wilde maken zei ze: Nee mama dat kan niet want er moet ook nog een huis komen en dan heb ik echt niet genoeg steentjes over hoor!

Hoe bouwt dat met kleine kinderhandjes?

Wat mij opviel is dat met de LaQ bouwstenen er wel iets meer fijne motoriek wordt gevraagd dan met bouwen met Legostenen bijvoorbeeld. Zeker omdat je ook in bochten kunt werken en het kliksysteem net even anders is kan het even wennen zijn.

Maar heeft jouw kind van 5 jaar en ouder het eenmaal door, dan gaat hij/zij ook echt achter elkaar door. Kinderen jonger dan 5 jaar hebben over het algemeen nog niet de fijne motoriek die voor de LaQ bouwstenen nodig is en dan kan het aanbieden van dit gave constructiespeelgoed wel eens geen leuke ervaring zijn.

Kleine set is niet genoeg

Dochterlief heeft nu een paar keer met de LaQ bouwstenen gespeeld, maar alleen doordat ik het erbij pakte. Net zoals met Lego en Duplo is het denk ik pas echt leuk als je er veel meer van hebt. In meer kleuren zodat je nog mooiere bloemen en voertuigen en gebouwen en noem maar op van kan bouwen. Want dat je met LaQ veel mooiere dingen mee kan maken dan met lego en Duplo ja daar was dochterlief het wel mee eens. En stiekem ben ik het wel met haar eens dat we met een kleine doos gewoon eigenlijk te weinig hebben om hier wild mee aan de slag te gaan.

Dus wil jij je kinderen iets aparts meegeven en anders dan Lego is. Of heb je misschien van jezelf nog heel veel Lego liggen en wil je wat unieks voor de verlanglijstjes hebben. Investeer dan zeker in LaQ bouwstenen want er gaat een wereld aan mogelijkheden open.

laq bouwsets

En een huis met garage gebouwd van LaQ bouwstenen is prima te combineren met leuke auto’s van lego toch! Combineren en Creeëren. Die fantasie van de kinderen zit wel goed, als ouders het ook maar goed vinden dat er met meerdere soorten speelgoed tegelijk gespeelt kan worden.

Waar kun je LaQ bouwstenen kopen?

LaQ bouwstenen zijn onder andere bij een paar online speelgoedwinkels te koop.

De Appelboom in Voorthuizen is een stenen winkel en een online winkel die de complete serie van LaQ verkoopt.

LaQ bouwstenen

LaQ Bouwstenen bij bol

Bol heeft een groot assortiment LaQ bouwstenen te koop in verschillende prijsklasses. Ideaal om op je verlanglijstje te zetten en meerdere sets te vragen bij je verjaardag.

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.