Buitenspeelgoed voor de hele familie – met Outdoor Play

Als gastouder heb je een hoop speelgoed. Je hebt kinderen in allerlei leeftijden en het zijn jongens en meisjes. Je wil ze binnen vermaken maar ook in de tuin moet er genoeg buitenspeelgoed aanwezig zijn. Mensen die bij ons thuis komen voor de eerste keer zeggen altijd WOW een speelgoedparadijs! Sja dat is wel zo en hoezeer ik ook mijn best doe om op te ruimen en te minderen je blijft je voorkeuren houden! Met een groter wordende dochter, de naderende vakantie en een familiedag op komst wilde ik nog meer buitenspeelgoed voor de hele familie hebben. Er is zoveel keus zoals het gave merk Outdoor Play!

Buitenspeelgoed voor de hele familie

buitenspeelgoed voor de hele familie

Van het bekende merk Outdoor Play mocht ik vorig jaar al voor Mamaliefde een review schrijven van Kampeerwereld Hendriks. Ik merk dat ik dit estafette spel eigenlijk nooit voor de jonge kinderen gebruik wat eigenlijk wel mijn bedoeling was. De motoriek om te lopen met een ei op een lepel is nog wat lastig en door het blijven vallen van het ei, raken de kinderen teveel gefrusteerd. Toen ik op een zonnige dag de nieuwe spellen uitprobeerde met dochterlief en twee vriendinnen, was 1 van de vriendinnen ook erg gefrusteerd dat het niet lukte waar de ander moeiteloos rondliep en zelfs op de glijbaan klom met het ei op de lepel.

Spelen moet natuurlijk bovenal leuk zijn en is de uitdaging te groot, dan raakt een kind te gefrusteerd. Pas de spelregels dan aan of kies snel voor een andere uitdaging zoals zaklopen wat de meeste kinderen vanaf 4 jaar zeker snappen wat de bedoeling is! Flinke lol met een sprongdraai en een leuk parcours in plaats van een simpele rechte lijn vooruit.

De estafette doos bevat tevens een gave start en finish lijn met vlaggetjes die ik op de familiedag dit jaar ga inzetten voor het met echte eieren op een lepel lopen. Zo is dit buitenspeelgoed ook geschikt voor de hele familie!

Buitenspeelgoed voor de hele familie Animal Croquet

buitenspeelgoed voor de hele familie Outdoor Play

Toen ik deze doos Animal Croquet zag in de webwinkel van kampeerwereld Hendriks was ik op slag verliefd! Super schattige dieren en overal neer te zetten doordat er geen grasprikkers onder zitten. Sja deze gastouder heeft haar hele tuin met rubberen tegels belegd voor de veiligheid van de kinderen. Het gewone croquet spel wat ze ook verkopen met 10 ijzeren poortjes kon ik dus al niet reviewen. Maar deze is veel gaver als je ook kleine kinderen hebt.

croguet
buitenspeelgoed voor de hele familie

Je zet de poortjes leuk neer en schiet de ballen er maar doorheen. Je kan het parcours zo makkelijk en moeilijk maken als je wilt natuurlijk om de uitdaging per leeftijd groter of kleiner te maken. De doos is groot vanwege de stokken, maar in gewicht en grootte weegt het eigenlijk niks. Dus het kan ook zo in je koffer mee op vakantie in het vliegtuig! Je kan het spelen op het strand, op je balkon van het hotel, voor je kampeerplek en zelfs in het bos! De voetjes van de poortjes kunnen er af waardoor het heel plat is op te bergen.

Blikgooien van Outdoor Play

buitenspeelgoed voor de hele familie Outdoor Play

Ik zat al tijden te bedenken om de knakworstblikken eens te gaan bewaren om er blikgooien van te maken. Dit vind ik namelijk echt buitenspeelgoed voor de hele familie! Jonge kinderen zet je gewoon heel dicht bij de tafel en oudere mensen moeten van een grotere afstand gooien. De uitdaging is simpel aan te passen aan het niveau en het zorgt altijd voor heel veel pret!

Alleen zat ik maar lastig te denken hoe ik die blikken dan schoon kreeg zonder roest en scherpe randjes. En hoe kreeg ik het blik weer dicht! Ik vond het zoveel gedoe dat ik er maar niet aan begon en gelukkig maar want je hebt nu dus van Outdoor Play ook gewoon het blikgooien spel en dat voor maar 10 euro!

blikgooien

De meiden hadden de grootste lol om de blikken allemaal om te kunnen gooien. Ook dit spel weegt qua gewicht helemaal niks, het is alleen iets groter om mee te nemen.

Ander gaaf buitenspeelgoed voor de hele familie wat ik had gezien zijn de grote Mikado stokken van 50 cm, Ringwerpspel en een prachtige Jeu de boule set.

Buitenspeelgoed voor de hele familie- Toen ik zelf klein was

Toen ik zelf klein was gingen wij altijd kamperen. Eerste twee jaren in camping Kon Tiki in België en later gingen we alle streken van Frankrijk af om de laatste jaren te eindigen op Camping El Delfin Verde in Spanje. Uiteraard ging er ook altijd buitenspeelgoed voor de hele familie mee. Een van de dingen wat ik altijd zo leuk vond aan het kamperen was immers het vele buiten zijn. Natuurlijk gingen er ook spellen mee voor regenachtige dagen zoals Rummikub, Tri-Ominos, kaarten en Monopoly. Maar buitenspelen werd het meeste gedaan!

Ik weet nog goed dat we in Belgie zo’n trekspel hadden met twee haspels en een soort bal in het midden die over twee touwen van de een naar de ander ging. Ook Catch bal ging al heel vroeg mee. Toen we wat ouder werden kwamen de badminton spullen, een frisbee en bal voor het in zwembad erbij. En nog weer ouder volgde Jeu de Boule.

Heb jij nog een leuke aanvulling voor buitenspeelgoed voor de hele familie?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.