Ik kan niet zonder mijn: Vaatwasser

Sommige vrouwen houden van schoonmaken. Ze lopen het liefst de halve dag schoon te maken, alles af te nemen, te stofzuigen, alles lekker af te wassen en natuurlijk is alles netjes opgeruimd. Ik ben absoluut niet zo’n vrouw. Het opruimen van al het speelgoed van de kids kost mij per dag zo een uur. Daarnaast doe ik de boodschappen en vind ik koken vele malen leuker. En dan hebben wij de oneindige wasjes nog. Natuurlijk maak ik elke dag ook wel schoon, maar hebben we gelukkig elke week de schoonmaakster. Er is 1 apparaat waar ik echt niet zonder kan.

De Vaatwasser

Ík weet nog heel goed dat vorig jaar de vaatwasser het opeens niet meer deed. Hij stond helemaal vol en kon dus alles met de hand nog gaan afwassen. BAH! Af en toe bij iemand anders afwassen of even wat pannen na het koken vind ik geen probleem. Maar een afwas van een hele dag! NEE, verschrikkelijk. En dat dag in, dag uit. Ik moet er niet aan denken. Dat kost mij uren werk! Toen onze wasmachine was overleden deed ik een paar wasjes bij de buurvrouw en klaar was dat. Maar je gaat niet met je vaat iemand anders zijn vaatwasser vullen. Gewoon niet handig!

Onderhoud

Onze vaatwasser wordt intensief gebruikt. Gewoon met de blokjes van de Lidl, die wel onhandig zijn omdat je altijd het plastic er af moet halen. Dagelijks draaien wij een volle vaatwasser vol vieze vaat. Af en toe spoel ik een heel vies bord, of vieze pan even af onder de kraan voor het in de vaatwasser gaat, maar verder is de vaat gewoon goed vies! Eens in de zoveel tijd vullen wij glansmiddel en zout bij, maar daar denkt mijn man aan, want dat is echt wat voor mij om te vergeten. Ook hadden wij wel eens van dat losse poeder wat je met een lege vaatwasser moest draaien om je vaatwasser te reinigen. Vond ik veel gedoe eigenlijk en vergat ik dus gemakshalve ook.

Finish

Ik mocht de geurvreter, vaatwasblokjes en wasmachinereiniger van de Finish testen. De geurvreter met citroen en limoengeur kende ik en gebruik ik vaak ook in de zomermaanden omdat de vaatwasser dan toch wat sneller gaat stinken met die warme temperaturen. Daar waren wij dus al heel tevreden mee.

Finish vaatwasserFinish vaatwasser

De machinereiniger was echt volkomen nieuw voor ons. Je hoeft alleen maar het plasticje aan de bovenkant eraf te halen en op de plek van een bord te zetten. Even draaien op het warmste programma en je vaatwasser is weer helemaal schoon. Ik kan je zeggen hij ruikt ook heerlijk schoon. Manlief en ik doken allebei met ons hoofd erin vol verbazing dat hij zo glanzend schoon was en heerlijk ruikt. Weer als nieuw!

Finish vaatwasser

De vaatwasblokken hebben wij inmiddels ook getest. Heel handig je hoeft niet van te voren een plastic verpakking te verwijderen en de vaat wordt goed schoon. Wij hebben zelfs het idee dat onze glazen er schoner van werden. Wij hebben wel eens dat glazen waar sinaasappelsap in heeft gezeten niet helemaal schoon worden, maar met deze blokjes werden ze wel goed schoon.

Disclaimer

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.