Skip to Content

Iris foto – een uniek familieportret

Een van de voordelen van een blogger zijn is dat je regelmatig als een van de eerste mensen nieuwe dingen mag uitproberen. Toen ik een oproep zag van Iris Galerie in Rotterdam heb ik echt even moeten uitzoeken wat nou de bedoeling was. Een iris foto laten maken is dat dan echt bijzonder? Mijn man had er ook sterk zijn twijfels over, tot we in de Markthal kwamen en alles met onze eigen ogen konden aanschouwen! Een uniek familieportret op deze manier is echt het gaafste cadeau wat je iemand of jezelf kunt geven!

Iris foto

We weten natuurlijk dat elk mens uniek is. Niemand is hetzelfde en zelfs eeneiige tweelingen hebben bijvoorbeeld verschillende duimafdrukken. Maar ook je iris is een uniek kenmerk van jouw zijn. Ik had er nooit zo’n oog voor maar wat zien irissen er eigenlijk prachtig uit! In de showroom / fotozaak van Iris Galerie Rotterdam kun je aan de muur al verschillende prachtige irissen zien. Het zijn stuk voor stuk prachtige schilderijen. Maar je kunt ook je eigen iris bewonderen via een extra versterkt vergrootglas. Daar kun je ook even goed uitzoeken welk oog je er mooier uit vind zien voor de iris foto. Ik koos voor mijn linker oog omdat ik het net op een bloem vond lijken.

Je gaat zitten voor een grote camera met extra lichten in zo’n zelfde steun als dat je bij de opticien en oogarts hebt. Alleen nu moet je hele iris natuurlijk wel goed zichtbaar zijn. Dat betekende in mijn geval even een vinger gebruiken om de huid om mijn oog wat omlaag te trekken, ik was denk ik nog een beetje moe 😉

Oog voor detail

Terwijl wij aan de beurt waren kwamen er heel wat mensen ook kijken en vragen stellen. De Iris Galerie is gelegen in de Markthal van Rotterdam en daar is het zeker in het weekend heerlijk druk, vooral ook met toeristen. Maar Luc weet snel te schakelen en is iedereen vriendelijk te woord en gaat dan professioneel aan de slag met de gemaakte foto’s van mijn gezin. Elke foto moet namelijk nog even bewerkt worden. Er kunnen schaduwen van wimpers op zijn gevallen en de twee flitsen van de lampen moeten er ook uit. Het computerprogramma selecteert zelf al een hoop oneffenheden en met oog voor detail doet hij de rest.

Iris foto met verschillende effecten

Als de ogen dan klaar zijn dan kun je verder met effecten. Wij kozen voor een trio foto met Sun effect, maar er zijn ook opties als Halo en Explosion. Daarnaast kun je natuurlijk de afdrukmaat kiezen van je iris foto en een lijst erom heen krijgen. Wil je iets unieks als een acrylblok dan kun je dit ook bestellen.  Na het maken van de foto kan je kiezen uit drie verschillende printen: een papierprint met lijst, een print op aluminium of een acrylprint. Er kunnen meerdere ogen samen op één print. Het wordt ‘bijna’ overal op de wereld bij je bezorgd.
Weet je nog niet op welk formaat je de foto wil afdrukken dan kun je er ook voor kiezen om een digitaal bestand te ontvangen. Dit wordt dan wel verstuurd via Wetransfer omdat het anders te groot is voor je mailbox. Sowieso kreeg ik een bestand van 11mb gemaild met onze foto zodat ik er altijd nog wat anders mee kan maken.
Ik zag namelijk nog een gaaf idee voor me om de foto op een rond schilderij af te laten drukken en er dan een klok van te laten maken. Dat is tevens ook een gaaf cadeau om iemand te geven die op kamers gaat wonen bijvoorbeeld.

iris foto
Van wie zou nu welk oog zijn?

Een uniek cadeau voor verschillende gelegenheden

Een iris foto is een perfect cadeau voor verschillende gelegenheden. Denk aan een bruidspaar, of als kinderen voor je ouders bij een jubileum. Vaderdag en Moederdag zijn natuurlijk ook mooie gelegenheden of gewoon zomaar. Een foto kan pas echt worden gemaakt vanaf een jaar of 5 omdat voor die tijd ogen nog veel veranderen van kleur. Dat was ook zo bij onze dochter. Die was geboren met blauwe ogen en mijn oma zei steeds ze krijgt bruine ogen. Na een half jaar waren ze echter nog steeds blauw dus ik dacht dat ze geen gelijk kreeg. Maar ze zijn nu toch echt een mooie mix van haar vader zijn ogen en mijn ogen. Met veel bruin erin dus.

Handig om te weten

Iris Galerie komt oorspronkelijk uit Parijs en heeft nu twee vestigingen in Nederland: één in de Negen Straatjes in Amsterdam en één in de Martkhal in Rotterdam. Binnenkort zal er nog een tweede winkel in Amsterdam komen.  Er kan binnen heel korte tijd een foto en en bestelling gemaakt worden op locatie (ca. 15 minuten). Het oog wordt in ieder klein detail onthuld in de iris foto en dat is echt gaaf!

iris foto

Ons schilderij hangt nu op ooghoogte aan de schouw. Of dat de plek blijft weten we nog niet, misschien valt ons oog nog wel op een ander leuk plekje 😉

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.