Tijd voor een feestje – het leven is weer leuk!

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat ik wat actiever ben in de stories en met blogs tikken. Het leven is namelijk weer leuk. Nou ja er is genoeg ellende in de wereld, maar dat zit bij lange na niet in mijn zone van invloed. Stakende boeren, de oorlog, corona en ga zo maar door. Ik volg er bewust geen nieuws door. Want ik wil gewoon stil staan bij de positieve dingen in mijn leven. En dat het tijd is voor een feestje!

Tijd voor een feestje

Waarom is het tijd voor een feestje?

Ja het is tijd voor een flyer maken met uitnodigingen om te versturen naar mijn vrienden en mijn familie. Op de website van Flyeralarm kun je niet alleen flyers maken, maar ook uitnodigingen. Hierbij kun je zelf ontwerpbestanden aanleveren of online ontwerpen. Je kunt trouwens ook shoppen op thema en bijvoorbeeld voor kerst al stickers, lint, inpakpapier of kerstkaarten te maken.
Het maakproces is eigenlijk best simpel en het bestelproces is dan ook zo doorlopen. Mits je natuurlijk weet wat je op de uitnodiging wil gaan zetten. Van te voren maak ik daarom altijd al een schets op papier zodat ik niks vergeet.

Maar waarom is het tijd voor een feestje hoor ik je misschien vragen? 3 jaar geleden begon ik aan het zij-instroomtraject van de PABO. Na 5 jaar gastouder te zijn geweest was het tijd voor een nieuwe uitdaging waarin ik mijn pedagogische en didactische vaardigheden verder kon ontwikkelen en aan meer kinderen kon bieden. Het was een flink gevecht, niet alleen omdat de opleiding naast een gezin best pittig was want er waren ook andere redenen dat het pittig was, maar ik heb het gehaald. In de laatste schoolweek van het jaar heb ik mijn opleiding met succes afgerond! Dus tijd voor een groot feest!

Geef je alleen daarom een groot feestje?

En nee niet alleen het feit dat ik weer een HBO opleiding heb gehaald is de reden dat het tijd is voor een feestje. Namelijk ook dat ik vorig jaar 40 ben geworden. Dat kon ik niet vieren helaas. Niet alleen vanwege alle corona maatregelen, maar ook vanwege de burn-out. Een heftige burn-out moet ik zeggen. Vanaf het begin van ziekmelden tot het weer beter melden ben ik een ruim een jaar onderweg geweest. Een jaar van ups en downs met een extra leerproces naast de opleiding.

Van heel veel steun van mensen om mij heen, tot een nare doodswens van een mede-blogger en een ongeschiktheidsverklaring van een arbeidsdeskundige. Ik was bang dat ik door aan mijzelf te werken vriendschappen zou verliezen, maar dat is niet gebeurd. Ik heb gevochten en bewezen dat ik leergierig ben 😉 Want alles valt te leren, ook voor jezelf zorgen. Ok dat mijn huis nu een teringzooi is, dat neemt mijn man maar even voor lief.

rommel

Tijdens de mindfulness training die ik heb gevolgd kwam ik er met mijn groep achter dat we allemaal gevers en zorgers zijn. Maar in dat hele proces de belangrijkste persoon op aarde vergaten. Voor onszelf zorgen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het dus niet altijd.

Uitnodigingen maken

Nu is het dus tijd om leuke uitnodigingen te maken voor een feestje. De oude Ellen zou voor zo’n groot spektakel dat allemaal gaan zitten knutselen met papier en extra dingetjes. De nieuwe Ellen gaat dat gewoon lekker online doen. Want hoe leuk een zelfgemaakte 3d uitnodiging ook is, mensen gooien het daarna toch in de prullenbak. En de uitnodiging is leuk, maar een feestje geven is het allerleukste!

Tijd voor een feestje

Tijd voor een feestje dus om mijn slagen, mijn 40ste verjaardag en het feit dat ik de burn-out overwonnen heb te vieren!

Hoe zou jij een groot feestje geven?

Footer3
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.