Skip to Content

Nieuwe leden werven – doe je zo! Een blog met 6 tips

Nu we weer buiten mogen trainen, zijn een aantal verenigingen weer begonnen. Ook ik ben weer begonnen met trainen. Tijd om nieuwe leden te werven, maar hoe doe je dat? Ik geef je tips!

nieuwe leden werven
foto van pexels.com

Laat weten dat je er bent. Maak een poster!

We kunnen een hoop op social media, maar posters blijven toch beter bij mensen hangen. Denk eens aan die poster in de tram of in de winkel. Een poster maken en op verschillende plekken ophangen is echt een goed idee! Mits je natuurlijk zo’n poster maakt die tot kijken aanzet. En het juiste papier maakt ook ontzettend uit. Laat dan ook posters drukken. Dan weet je zeker dat jouw poster van goede kwaliteit is. Ze hebben ook een tool waarmee je jouw poster kan ontwerpen! Super handig. Vraag of je jouw poster op mag hangen op scholen, winkels, supermarkten en andere plekken waar veel mensen komen. Het is een investering, maar je krijgt er een hoop voor terug! Nieuwe leden werven doe je door je zichtbaar te maken.

Heb jij ook een poster gemaakt voor jouw vereniging? Heb je die toen zelf afgedrukt of via een website laten drukken?

Ga flyeren in de buurt

Van die poster kan je natuurlijk ook mooie flyers laten maken. Een mooi A5 formaatje is een prima plan. Laat de buurt weten dat je weer bent begonnen door flyers in de brievenbussen te doen. Iedereen bekijkt wat er in zijn brievenbus ligt, dus als het hen aanspreekt zullen ze je flyer lezen. Je laat ook gelijk weten dat je weer bent begonnen. Erg handig in deze tijd, want niet iedereen weet wie er nou al wel zijn begonnen en wie niet. Check wel even of alles nog up-to-date is! Waar train je normaal en waar sta je nu? Voor nieuwe leden natuurlijk erg belangrijk! Een goede tip dus om nieuwe leden te werven.

Laat jezelf zien op social media

Het is belangrijk om jezelf te laten zien. Zowel in de buurt als op social media. Met Trinity winterguard (mijn eigen dansgroep) heb ik een Facebookpagina en een Instagram. Elke week probeer ik een berichtje erop te plaatsen en tijdens de trainingen laat ik via social media weten dat we weer bezig zijn. Vorig jaar hield ik ook iedereen op de hoogte van de wedstrijden door foto’s te plaatsen en filmpjes erop te zetten. Mensen weten ons daardoor te vinden. Zorg ervoor dat je zichtbaar bent en blijft! Zo kunnen eventuele nieuwe leden zien wat jullie als vereniging doen.

nieuwe leden werven
foto van pexels.com

Beloon leden die nieuwe leden meenemen!

Toen ik net begon met Trinity bedacht ik een beloningssysteem. Voor elk nieuw lid dat ze meenamen kregen ze een verrassing. En die verrassing werd steeds groter. Zo heb ik ooit iemand gehad die uiteindelijk 3 leden in één jaar tijd had meegenomen. Die kreeg namens de vereniging een cadeaubon om iets leuks voor zichzelf te kopen. Dit werkte wel. De leden waren erg actief om nieuwe leden te werven. En dat is wat je wil, toch?

Nieuwe leden werven via het plaatselijke krantje

Elke plaats heeft wel een plaatselijke krant. Regelmatig staan er artikelen in van verenigingen. Zomaar iets plaatsen zit er niet in, dus je moet er goed over na denken wat je wil schrijven. Als je alleen beschrijft wat je doet als vereniging dan heb je weinig kans dat het de krant haalt. Schrijf je echter over een wedstrijd die je hebt gewonnen, een optreden in het buitenland of een speciale gebeurtenis dan haalt die eerder de krant en is de kans groter dat je nieuwe leden werven kunt. Vergeet niet jullie e-mailadres of website te noemen op het einde. Je wil dat mensen jullie makkelijk kunnen vinden. Zelf heb je namelijk ook geen zin om dingen op te moeten zoeken.

Organiseer een open dag om nieuwe leden te werven!

Met het organiseren van een open dag kan je alle tips die hierboven staan gebruiken om nieuwe leden te werven. Maak een poster en flyers, laat het weten op je social media, vertel je leden om mensen mee te nemen en plaats het in de kracht. Hoe meer kanalen je gebruikt, hoe beter. Maak een plan voor je open dag. Wil je dat mensen mee gaan doen? Of wil je jezelf laten zien? Organiseer het samen met anderen. Dit scheelt een hoop tijd. Soms hoef je niet een open dag te organiseren, maar is een open training ook helemaal prima. Laat van jezelf horen, want hoe meer mensen van je bestaan af weten hoe meer mensen je kan bereiken. Succes!

Heb jij ook dingen gedaan om leden te werven voor je club? Ben erg benieuwd naar jullie acties! Maar mocht je nog andere tips hebben dan horen we dat graag.

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.