KAPLA® – een constructief spel met creatief en duurzaam materiaal

Iedereen, dus kind én volwassene, kan op zijn eigen ontwikkelingsniveau gestalte geven aan een unieke fantasiewereld. De plankjes van KAPLA® kun je simpelweg stapelen. Maar je kunt ze ook gebruiken om ingewikkelde, metershoge symmetrische constructies of modellen van beroemde bouwwerken neer te zetten! Je stapelt ze los en zorgt voor een perfect evenwicht, zonder enig punt van bevestiging. Lees in deze blog wat mijn zoontje en ik ermee hebben gebouwd!

“Ooh, KAPLA®”

Voor mijn zoontje had ik een hele leuke verrassing. Omdat ik er zelf eigenlijk nog nooit van had gehoord, dacht ik dat hij er net zo nieuwsgierig naar zou zijn als ik. “Ooh, KAPLA®.” was zijn reactie bij het zien van de doos. De toon waarop hij dat zei klonk alsof hij het saai vond. Maar gelukkig. Het bleek zijn stoere stem te zijn. Hij kende KAPLA® van de opvang en helemaal blij probeerde hij meteen de houten kist op te tillen. En met een beetje hulp van mama, lagen alle 280 plankjes in een mum van tijd op de vloer.

Maar voordat de KAPLA® plankjes werden gelost, lazen we eerst wat er in ‘de deksel’ stond. Heel handig bedacht, want de deksel is namelijk een boek. En in dat boek staan voorbeelden van figuren en gebouwen die je na kunt bouwen. De naam KAPLA® is trouwens een samenvoeging van twee woorden: KAbouter PLAnkjes.

KAPLA® kamelen

Aan mij de eer om als eerste iets na te bouwen uit het boek. En ik mag zelf kiezen. “Dan ga ik voor de KAPLA® kamelen!” “Dat zijn geen kamelen, mama. Het zijn dromedarissen, want ze hebben maar één bult…” Zucht, hij heeft gelijk, maar ik vond het zo leuk klinken. Ach, in mijn fantasie noem ik ze stiekem toch kamelen, ssst! En over fantasie gesproken. Terwijl ik de hals van de ‘kameel’ aan het bouwen ben, vraagt mijn zoontje of dat een schoorsteen is. Haha, hij zat zo in zijn eigen KAPLA® spel, dat hij alweer vergeten was wat ik aan het maken was en dacht dat ik een huis bouwde.

Wat was hij dan eigenlijk aan het doen? Het begon met gewoon wat plankjes stapelen. Dat werd ineens een tunnel. En van wat liggende plankjes, maakte hij er een weg doorheen. En van nog véél meer andere plankjes werd de weg langer en langer en daar kwamen de autootjes natuurlijk. Met de Lego-auto’s daar weer achteraan. En ik vond het wel fijn om dat relaxed vanaf de bank te bekijken. Al duurde dat maar even. Ik werd ook weer aan het werk gezet 😉

Identieke elementen

De weg was weer van de baan. Alle KAPLA® lag weer op een hoop en ik mocht een huis uit het boek gaan nabouwen. KAPLA® is zowel een creatief, denk- als vaardigheidsspel wat evenveel plezier geeft aan kinderen als aan volwassenen. Het bouwspel is trouwens gebaseerd op geheel identieke elementen waarvan de afmetingen overeenkomen met 3 diktes voor 1 breedte en 5 breedtes voor 1 lengte. De plankjes zijn van grenenhout uit de 100% duurzaam beheerde pijnboombossen in het Zuid-Westen van Frankrijk, Les Landes. Het gebruikte hout is geheel natuurlijk en onbehandeld. En de afmetingen zijn: 11,8 x 2,4 x 0,8 centimeter.

KAPLA

Ondertussen gaat mijn zoontje weer verder met zijn eigen spel. De autootjes zijn geweken voor de diertjes en hij bouwt een stal voor de varkens. KAPLA® is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dankzij de eenvoud en de speciaal bedachte afmetingen, laat dit spel het toe om vanalles te realiseren. Het spel ontwikkelt artistieke en bouwkundige inzichten en stimuleert de creativiteit van kinderen.

Pedagogisch hulpmiddel

KAPLA® is trouwens een zeer goed pedagogisch hulpmiddel wat gebruikt wordt in talloze scholen in de hele wereld. Het gebruik van de identieke plankjes, zonder een bevestigingselement, ontwikkelt de bekwaamheid om in een 3 dimensionale ruimte te denken. En het staat kinderen toe om de bouwmethodes te ontdekken en te verfijnen. Het spel bevordert de kennis van meetkunde, natuurkunde en technologie. KAPLA® bereidt het kind voor in de kunstwereld, de vormen en ruimtes. Het fascinineert, brengt enthousiasme teweeg, en ontwikkelt zowel de motoriek, het evenwichtsinzicht  als de concentratie.

Je kind ontwikkelt originele en gecompliceerde bouwwerken en kiest de vormen volgens eigen creativiteit. Deze activiteit vraagt tegelijkertijd precisie en fantasie. Eigenlijk is het een wiskundig denkspel wat tegelijkertijd een beroep doet op de logica en verbeelding. Het is een allesomvattend spel, geschikt voor alle leeftijden.

En weet je wat mijn zoontje vooral ook erg leuk vindt? Dat een creatie altijd eindigt in een instorting. Zodra ik vol trots mijn laatste bouwwerk heb neergezet, komt hij deze hond bewonderen. “Mooi. Mag ik die om laten vallen?” Ach, wat maakt het ook uit. Het gaat erom dat je jezelf al bouwend lekker vermaakt. Maar pas wel op: het is verslavend!

Gelijk maar weer het boek erbij pakken… Wat zal ik nu gaan maken?

Zin om ook te bouwen? Je koopt de KAPLA® kist met 280 plankjes en boek rood hier of natuurlijk in de lokale speelgoedwinkel.

Lees ook deze blog over Smartivity pinball 

Footer4
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

110 reacties

 1. O wauw! Dit zijn serieus veel Kapla plankjes! Daar zouden onze 3 kids heel blij mee zijn. Hiermee kun je echt serieus grote dingen bouwen! Dus 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

 2. Wauw een hele toffe winactie. Ik zou heel graag winnen voor onze oudste. De speltherapeut gaf aan dat dit heel goed voor hem zou zijn om mee te spelen. Buiten heeft hij voetbal en voor binnen zou dit fantastisch zijn.

 3. Heel gaaf! Hier vinden de jongens Kapla ook heel leuk. De oudste bouwt prachtige dingen, de jongste vind omgooien het leukst, al begint hij steds meer te bouwen. Voor ons als ouders is het ook leuk om mee te bouwen. De oudste heeft nu steeds vaker dat zijn gebouw nog niet af is maar de plankjes op zijn. Een extra kist Kapla zouden ze hier dan ook met open armen ontvangen!

  • Ik doe graag mee voor bij opa en oma. Daar zijn genoeg kleinkinderen doe hier van kunnen genieten. Met elkaar iets bouwen.. van 4 tm 12 jaar zullen de pret beleven van kapla.

  • KAbouterPLAnkjes? Die spreken tot de verbeelding! Geweldig educatief speelgoed voor mijn kleinkindjes, ze zullen er STAPEL gek op zijn!

 4. Haha nooit geweten dat kapla een vervoeging is van die 2 woordjes. Klinkt wel leuk kabouter plankjes.

  Lijkt me geweldig om te winnen voor onze dochters. Ze zullen het heel leuk vinden om dingen uit het boekje na te maken maar ze hebben ook een hele grote eigen fantasie en die kunnen ze hier heel goed op los laten.

 5. Onze kinderen zullen dit geweldig vinden! Ze bouwen graag en met deze Kapla-doos kunnen ze helemaal los!

 6. Wauw wat een winaktie is dit zeg! Ik zou dit super graag willen winnen voor mijn kinderen. Ze kennen kapla van school en vinden het geweldig. Dat het een natuurlijk product is, daar houd ik wel van. Ik denk dat hier de mooiste fantasie creaties zullen worden gebouwd.

 7. Dit is en blijft zo’n leuk speelgoed voor iedereen! Al je fantasie kun je erin kwijt of wie bouwt de hoogste toren? Ik doe graag mee voor mijn zoontje, zou alvast een waanzinnig verjaardagscadeau zijn 🤩👌🏻🍀

 8. Hoe leuk is dit!! Dat heb ik eigenlijk nooit zo geweten, maar ik word er zelf al enthousiast van als ik dit lees, laat staan hoe leuk mijn 3 kindjes dit zullen vinden, ieder op z’n eigen manier! En de afkomst van de naam vind ik helemaal schattig haha, zo leuk bedacht.

 9. Super leuk. Ik zou dit graag winnen voor mijn twee dochters om hen te laten zien dat bouwen ook voor meisjes is! Je kunt er van alles mee maken en hun ruimtelijk inzicht vergroten is ook best een goed idee 😉

 10. Dit zou een prachtig bouwspel zijn, maar ook een pedagogisch hulpmiddel voor bij ons op school. Ik kan er goed gebruik van maken voor mijn groep 5. Mijn collega’s van groep 3 en 4 zullen hier ook heel blij van worden. Ik doe graag mee met deze geweldige winactie!

 11. Nou hier doe ik zeker graag voor mee. Ik ben echt dol op constructiespeelgoed, zeker als het open ended is 😍.
  Deze box zou hier thuis echt wel heel veel gebruikt worden door mijn meiden 🙂

 12. Ik doe heel graag mee met de kapla winactie. Het is leuk voor het hele gezin, mijn jongste bouwt graag torens en mijn oudste bouwt graag huisjes!

 13. Wat een geweldig blogartikel! Ik ben nu al fan van Kapla. Ons meisje is bijnaaa 1 jaar oud maar al onwijs technisch onderlegd. Zo zijn er geen moertjes en bouwtjes die ze niet los kan krijgen. Ik weet dan ook zeker dat ze dit op een gegeven moment geweldig gaat vinden. Al zal het voor nu vooral mama’s hobby worden en Lana’s smijtwerk. Haha!

 14. Wauw! Ik doe zo graag mee. Mijn twee kids zijn dol op bouwen. Hier zou ik ze dolblij mee kunnen maken! Mooi om te zien hoe je alles zo uitgebreid hebt omschreven. Op school hebben ze ook Kapla. Echt geweldig speelgoed!

 15. Super! Ik kreeg van school te horen dat onze dochter heel veel in de bouwhoek met de kapla te vinden is. Nu is onze jongste nu al heel veel aan het bouwen met alles wat maar kan, dus het zou super passen hier!

 16. Wauw die uitbreiding voor onze kapla willen wij graag winnen. Wij hebben nog geen voorbeeldenboek dus deze winactie is te gek!

 17. Wat een onwijs leuke actie, Heel graag een kansje voor ons zoontje (ASS, ADHD), hij is gefascineerd door bouwen met blokken, en maakt leuke creaties. Kapla kent hij vanop school en thuis hebben we een kleine doos, waarmee hij al leuke spulletjes maakt. Wat zou het cool zijn om dit uit te breiden en nog meer fantasie te prikkelen (wat voor hem onwijs moeilijk is 😉 ) <3

 18. Oeh, dat lijkt me fantastisch voor mijn gastkindjes, die vinden niks leuker dan samen bouwen, helemaal als ik meehelp, tot nog toe is dat altijd met Duplo, superleuk om eens met ander materiaal aan de slag te gaan!

 19. Wauw wat gaaf

  Toen ik op de bso werkte was kapla altijd een grote hit bij jong en oud

  Doe dus heel graag mee voor dochters en gastkinderen

 20. Graag wil ik meedoen voor mijn kleinkinderen, het lijkt me geweldig om hen hiermee creatief bezig te zien, en zo hebben ze weer iets extra’s bij oma 😉

 21. Oh geweldig! Ik hoor mijn zoontje altijd over Kapla op school. Hoe leuk het wel niet is. Dit zou een geweldig cadeau zijn voor zijn verjaardag over een paar weken. Altijd fijn, speelgoed dat ook nog eens goed is voor de ontwikkeling

 22. Ik vroeg me altijd af wat ze nu eigenlijk met “die plankjes ” moesten totdat ik de bouwwerken zag 😃 zoveel mogelijkheden voor oneindig veel bouw en speelplezier. Ik doe graag mee 🥰

 23. Mijn dochter is niet van het spelen met poppetjes oid, maar vooral van de beleving. En Kapla kan alles zijn, van groot, groter, grootst naar weer klein. Nu ze een klein zusje heeft, belooft dat heel veel jaren plezier met de kabouterplankjes!! #tijdloos #openeind

 24. Oh wauw. Wat een toffe winactie😃 Wij doen graag mee. Onze kleine meid bouwt ontzettend graag en Kapla heeft ze nog niet. Het zou een leuk verjaardagscadeau zijn😊

 25. Wauw, dat zou tof zijn! Met 4 jongens wordt er dagelijks gebouwd, dus dit zou een fantastische upgrade zijn in mijn mannengezin!

 26. Wat een superleuke winactie!! Ik zou deze graag willen winnen voor mijn kinderen die allebei gek op bouwen zijn.

 27. Wow gaaf ik loot graag mee voor mijn twee kleinkids wie het best zwaar hebben nu hun ouders gescheiden zijn

 28. Dit is gaaf! Wij hebben een klein doosje Kapla maar daarmee zijn onze bouwmogelijkheden zo snel uitgeput. Wij willen ook wel zulke gave dingen bouwen

 29. Ja die kabouterplankjes zijn echt een klassieker. Mijn dochter speelt er graag mee op de bso, tof om het ook thuis te hebben!

 30. Wat gaaf! Onze Noa speelt op school zo graag met Kapla, hoe leuk als ze er thuis ook mee kan spelen. Binnenkort gaat ze een derde poging wagen om haar B-diploma te halen. Wat een geweldige verrassing zou het zijn als we haar zouden kunnen verrassen met deze geweldige doos met Kapla. Wij gaan heel hard duimen!

 31. Ow wow! Mijn zoontje is normaal gesproken op de BSO helemaal gek van de Kapla plankjes en nu hij ze dus al zo lang moet missen, zou het te leuk zijn om deze mooie set zelf te winnen! Hij bouwt er nogmaals gesproken hele snelwegen van, maar ook de huizen zijn favoriet voor zijn dierentuin diertjes. Haha, met een Somalische man, word ikzelf stiekem wel enthousiast van de kamelen en zou ik zeker mijn schoonfamilie laten zien dat ik als Fries ook goed met kamelen om kan gaan 🐪🍀🐪

 32. ‘Wat zullen we bouwen?’, een veel gehoorde uitspraak hier in huis. Een vraag die wordt voorgelegd door broer aan zusje, door zusje aan broer, door mijn kinderen aan vriendjes, vriendjes aan mijn kinderen, maar zelfs ook aan volwassenen en die doen maar al te graag mee. Naarmate mijn kinderen ouder worden, zoeken ze meer uitdaging in constructie en grootte. Helaas is steeds vaker (eigenlijk altijd) de bodem van de doos in zicht en dat levert geregeld teleurstellingen op.
  Met een tweede doos zou er veel teleurstelling bespaard kunnen blijven en het bouwen een nieuw impuls kunnen krijgen.
  En tot slot…, mochten mijn kinderen er op een dag niet meer naar omkijken, heb ik altijd nog een zeer enthousiaste middenbouwklas om het aan te schenken.

 33. Wat zou ik hier blij van worden, al heel lang overweeg ik Kapla te kopen. De jongste is er helemaal lyrisch van op school. Rust voor mij en bezigheid voor de meiden.

 34. Ik doe heel graag mee! Een extra doos Kapla in de klas kan nooit kwaad. De kinderen zijn er dol op!

 35. Wauw, ik doe heel graag mee voor de kids in mijn klas, tijdens de middag doen ze niets liever dan dingen bouwen. Deze Kapla doos zou ideaal zijn voor hen.

 36. Ja heel gaaf! Wij hebben hier dagelijkse bouw werken van blokken staan!!
  Wat zou het leuk zijn als ze door kunnen bouwen met Kapla! 3 blije jongens!!

 37. Waaaauw ! Zo leuk 😁 Ik waag heel graag mijn kans voor de kindjes in mijn klas ! 🍀🤞🏻😍

 38. Daar zouden er hier 2 heel blij mee zijn. |Ze hebben er al mee gespeeld bij een vriendje en vonden het geweldig

 39. Wauw wat gaaf!! De kabouterplankjes waren op de bso waar ik werkte altijd een geweldige hit en verwacht dat onze dochter ze ook geweldig zal vinden. Kan ze lekker haar fantasie gebruiken.

 40. Ik werk in het onderwijs en zie hoeveel plezier kinderen met de KAPLA hebben. Het prikkelt de fantasie en maakt dat ze ruimtelijk inzicht krijgen, dat gun ik mijn eigen kinderen ook, dus doe graag mee met de winactie!

 41. Ik zou graag mijn neefje willen verrassen met deze Kapla kist, doet mij denken aan de houten bouwsteentjes waar ik zelfs vroeger op de kleuterschool altijd met veel plezier mee speelde.

 42. Dit zou echt goed zijn voor mijn kleindochtertje Lexie die zich moeilijk kan concentreren, misschien help haar dat wel

 43. Ooh Kapla! Ik heb vier kinderen die graag samen spelen, maar ook graag samen ruzie maken om wie er met de Kapla mag spelen. We hebben gewoon te weinig voor onze vier kleine bouwvakkertjes. Met een flinke bak extra van dit prachtige speelgoed houd ik het spul middagen zoet en kunnen ze hun creativiteit nog meer kwijt. Prachtige prijs!

 44. Vooral mijn zoontje zal hier uren zoet mee zijn. Dit is gek op constructies en bouwen!! Het is altijd weer een uitdaging om wat nieuws voor hem te verzinnen hahaha

 45. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook nog nooit van gehoord heb, maar het ziet er geinig uit. Nooit gedacht dat je zoveel verschillende dingen zou kunnen maken. Maar uiteraard hebben kinderen sowieso meer fantasie dan volwassenen. Ik vermoed dat mijn kleindochter van 1,5 jaar oud hier ook geweldig veel plezier aan zou beleven, hoor.

 46. Voor onze drie dochters vormvrij spelen en bouwen. Heerlijk fantasierijk, de jongste doet het hen wel voor

 47. Wat leuk, ik zou dit wel winnen voor onze twee zoons. Op de Bso spelen ze graag met Kapla, maar daar kunnen ze nu al een tijd niet naar toe…

 48. OH wauw wat een knappe doos! Het boek had ik nog nooit gezien en lijkt me een mooie opgave om me samen met mijn zoontje aan te zetten!

 49. Ons zoontje zit in groep 1 en heeft erg last van faalangst. Hij vind het moeilijk en ontwijkt het dan ook om werkjes te maken bang dat het hem niet lukt. Misschien dat dit een hulpmiddel kan zijn waar hij thuis rustig mee aan de slag kan en zijn eigen creaties mee kan maken dus dat het niet uitmaakt wat hij maakt en uiteindelijk misschien lukt om vanuit het boekje te werken.

 50. Wat ontzettend leuk is dit, je kunt er veel meer als dat ik er eigenlijk van had verwacht. Ook erg leuk om te zien hoe ze hun fantasie gebruiken en spelenderwijs er ook nog veel van kunnen leren. Ik doe maar wat graag mee voor mijn kleinzoon, die al best een kleine bouwer in de dop is!!

 51. Kapla is echt geweldig speelgoed. Mijn zoon heeft ergens zo’n 50 plankjes gekregen, maar zou heel graag hogere torens bouwen en extra inspiratie hebben. Al heeft hij de meest creatieve weggetjes en dinohuisjes gemaakt!
  We waren graag een gokje.

 52. Wát een toffe prijs….!

  Heel graag zou ik deze prijs winnen om aan mijn kleine neefje Logan te geven. En om samen mee te spelen.

  Kleine Lo is een héél slim en nieuwsgierig kindje van 2.5 jaar. Hij houdt van ontdekken, van dieren, van buitenspelen, van auto’s én van bouwen.

  Natuurlijk speelgoed en houten speelgoed wordt door mijn schoonzusje geapprecieerd. Plastic komt er eigenlijk niet in.

  Deze toffe Kapla set zal mijn neefje Logan hééél veel uren speelplezier bezorgen. Daar ben ik van overtuigd!

  Graag verras ik dit kleine ventje (en mijn schoonzus en broertje) dan ook met deze toffe prijs ☺️.

 53. Mijn kinderen zijn de standaard blokken nu echt ontgroeid en hebben meer uitdaging nodig; ik weet zeker dat dat met Kapla gaat lukken!

 54. Ik wil dit zo graag voor onze jarno winnen, dus ik volg via FB/IG/Pinterest en ik ga daar ook zeker liken en taggen om extra kans te maken.
  jarno is 8 en heeft adhd. zijn concentratie en aandacht is daarom niet optimaal (zacht uitgedrukt, haha). maar door medicatie gaat het beter. bij zijn therapeut bouwt hij ook graag met kapla en dit lijkt hem echt uit te dagen want zijn fantasie en ideeën voor uitvindingen reiken veel verder dan die van mij. Zo mooi om te zien vind ik dat.
  Hij doet binnenkort de communie en kapla staat op zijn verlanglijstje, hij weet al precies wat zijn eerste bouw werk gaat zijn. nou wordt die communie met het stilzitten sowieso wel een uitdaging voor hem, dus dit zou ook wel tegelijkertijd een mooie ‘beloning’ zijn.
  Had ik al gezegd dat ik ga duimen 😉

 55. Kapla is zo leuk en tijdloos. Mooi hou deze houten plankjes de fantasie zo prikkelen Ik denk dat onze kinderen zich hier uitstekend mee kunnen vermaken

 56. Die hond op het plaatje hier boven dat bouwen ze nog even niet na, maar een leuke garage bouwen moet wel lukken. zeker als papa ook nog even gaat mee bouwen.

 57. Dit zo ontzettend fijn speelgoed, leuk voor jong en oud! Lekker samen creatieve bouwwerken maken. Ik doe graag mee!

 58. Wat een fantastisch winactie. Mijn dochter heeft twee kleine doosjes kapla en vind het echt fantastisch om daar mee te bouwen. Volgende maand is ze jarig en dan zou het wel echt fantastisch zijn als ik haar kan verrassen met deze mega hoeveelheid plankjes.

 59. Met deze plankjes om te bouwen maak ik mijn jongste kleindochter vast en zeker heel blij.
  Zou ik haar graag willen geven als bedankje voor al die mooie stoeptekeningen die ze maakt in coronatijd voor mij.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee.

 60. Oh, superleuk! Mijn kids spelen op de BSO het liefst met Kapla. Nu ze niet naar de BSO gaan, zou dit superleuk zijn om thuis mee te bouwen

 61. Hier zou mijn zoontje zo blij mee zijn hij bouwt het liefste heel de dag. Op school hoor ik hem er altijd over. We hebben thuis neppe maar wat zou dit fantastische voor hem zijn en wat zou hij blij zijn

 62. Ik doe mee voor mijn zoontje, hij vindt dit vast geweldig! Ik moest lachen om de opmerking dat alle bouwsels uiteindelijk ook weer gesloopt worden met veel pret, dat gaat hier niet anders 🙂

 63. Ik doe graag mee. Mijn zoon kent Kapla van school en vindt het erg leuk. Hij zou het thuis ook wel willen,. In de klas heb ik het zelf ook en de kinderen spelen er tijdens vrije keuze erg graag mee. Ze kunnen er al hun creativiteit in kwijt.

 64. ik doe graag mee. het doet me ook denken aan vroeger, zelf had ik ook zo’n bouwdoos toen ik klein was. hopenlijk vinden de kids nu het net zo leuk als ik toentertijd.

 65. Heerlijk materiaal, waar mijn kinderen vast uren zoet mee zijn. Je kun er zo lekker je fantasie mee de vrije loop laten!

 66. Fenna zit in groep 1 en zij hebben kapla op school. Ze heeft het hier geregeld over, maar ik vind het eerlijk gezegd wat te prijzig, dus kocht ik de namaak versie (oeps) Fenna was niet te spreken, want die plankjes xijn te glad. Dus frustratie alom! Ik zou heeeel graag wat mama punten scoren met deze echte kapla set haha

 67. Wauw maak graag een kansje . Ik heb 3 meiden die gek zijn op bouwen. Ik zou hun graag wat extra willen geven. Aangezien ze het niet makkelijk hebben gehad de afgelopen tijd. Maar ze zijn onwijs sterk geweest toen ik een maand in het ziekenhuis lag en hun amper mocht zien vanwege de maatregelen. En voor via de telefoon contact heb gehad. Maar ben blij nu bij ze te zijn en hoe mooi zou dat zijn met zo’n kado erbij♡.

 68. Wat een te gekke actie! Kapla biedt zoveel oneindig speelplezier en is een goede boost voor de fantasie!

 69. Ik heb een erg bouwgrage dochter, die ook zeer graag bezig is met Lego. Dit lijkt me erg leuk voor de afwisseling!

 70. Hoi! Ik ben pedagoog en mama van drie kids van 5 7 en 9! Ik werk zelf voor de school van een revalidatiecentrum waar kinderen oa motorisch komen revalideren en onderwijs krijgen. Dit komt erg van pas thuis en op school. Ik volg graag op mijn Crea Bea op fb en @crea_bea__ op IG. Ga dit met plezier op mijn feed delen en reviewen!

 71. Ohhh wow, mijn kinderen hebben het ruimtelijk inzicht en creativiteit van hum moeder, niks dus 🙁
  Ik denk dat deze Kapla plankjes en het boek hun hier wel eens mee zou kunnen helpen dus ik waag graag een kans!

 72. Een leuke actie. Ik doe graag mee voor de kinderdienst van onze kerk. Die zit nu helaas dicht (Corona), maar als die weer open gaat, weet ik zeker dat Kapla in de smaak valt.

 73. Oh wow, wat een mooie winactie. Wij hebben ook Kapla, maar niet zo’n grote voorraad. De meisjes komen in hun bouwwerken hier thuis regelmatig Kapla plankjes tekort. Dit zou een welkome aanvulling zijn. Toitoitoi!!

 74. Kapla, heerlijk! Bij mijn opleiding aan de pabo leerde ik dit kennen en nu lijkt het me heerlijk wanneer mijn kinderen hun fantasie er op los kunnen laten

 75. Ik ga weer terug in de tijd, wat heerlijk om hiermee te bouwen. Mijn dochter zal er heel blij van worden.

 76. Gaaf voor mijn kleindochters, zeker voor die kleine, dan kan die haar misschien beter concentreren, daar heeft ze af en toe wat moeite mee

 77. Wow! Wat een mooie set! Onze oudste is zo creatief en altijd aan het bouwen. Ik zou hem hier heel erg mee verrassen!

 78. Oh ik doe zeker mee. Mijn zoontje zou dit geweldig vinden. Ik weet hoe leuk dit is vanuit mijn werk (pedagogisch medewerker) en zie hem hier echt al de mooiste creaties mee maken. Ik duim!

 79. Ziet er uitdagend uit en tegelijk heel makkelijk. Dit zou voor onze dochter een mooie uitdaging zijn om mooie dingen te bouwen met de plankjes.

 80. Kapla is zulk leuk bouwmateriaal en je kunt er de fantasie voor gebruiken. Daarna kunnen we dan raden wat er gebouwd is en er een verhaaltje bij verzonnen. Mijn handpop wil graag bouwen fluisterde ze me net in. Ik volge je op zowel Facebook als Instagram en volg ook Kapla op Instagram

 81. Oh wat een ontzettend gave prijs, ik weet zeker dat onze kids daar veel plezier aan zouden beleven, wat is er leuker dan bouwen (en daarna kapot maken).

 82. Dit lijkt me zo fijn speelgoed voor onze dochter. Hier kun je eindeloos mee blijven creëren en spelen. Blijft dus uitdagend. En daarbij ook nog eens duurzaam ook! Thuis steeds vaker met duurzame dingen bezig dus deze set pas uitstekend in dat rijtje thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.