Power Treads. Een bouw je eigen glow-in-the-dark kettingreactiebaan!

Genomineerd stonden ze dit jaar voor Hét Beste Speelgoed van Nederland, in de categorie 10 – 14 jaar: de Power Treads van Eldohm. Op de doos staat echter 5+ en ik las al ergens een goede review van iemand met een 3,5-jarige in huis. En zelf vond ik de beschrijving erg gaaf klinken: je eigen kettingreactiebaan bouwen met als terrein bijvoorbeeld de woonkamer. Of zelfs buiten in de tuin! Dus vol verwachting pakte ik deze grote doos (30,5 x 12 x 58,5 cm) uit. Lees hier mijn bevindingen en… hoe jij kans maakt om de jouwe te winnen!

power treads

Inhoud van de doos met Power Treads

In de doos zat een soort kartonnen la, waardoor je de inhoud ook weer gemakkelijk kunt opbergen. Altijd fijn om een nuttig doel aan een doos te geven.Maar wat zat er allemaal in?

Naast de nodige verpakkingsmaterialen zat er 1 Power Treads™ all-surface vehicle met 2 AA batterijen in. Maar natuurlijk ook 1 Power Trekker (een onderstel voor het voertuig), 22 treads (je hebt er 20 nodig, 2 zijn reserve), een baan die uit 10 onderdelen bestaat en… een glow-in-the-dark stickervel.

Voorbereiding om de Power Treads te gebruiken

Oh nee! Een stickervel! Maar goed dat mijn zoontje er niet bij was toen ik de spullen uitpakte, want mijn perfectionisme kan met dit soort dingen nogal doorslaan, haha. En daarin geef ik liever niet het voorbeeld! Dus ik heb een uurtje zitten priegelen. En die rottige rondjes zitten vervloeken (oeps) die ik natuurlijk precies in het midden wilde hebben.

Er stond in de users manual (geen Nederlandse versie) niet goed aangegeven waar wat precies moest en op de voorkant van de doos zaten sommige stickers weer op een andere plek dan op de achterkant van de doos. Dus ik nam het wijze besluit dat ik het wel genoeg vond zo en dat mijn zoontje zodra hij dit cadeau zal krijgen, zélf mag weten wat hij met de stickers doet. (Waarom had ik dat niet een uur eerder bedacht?!)

power treads

De baan bouwen

Kies als eerste het terrein voor de Power Treads. Je kunt echt overal terecht, van de tuin tot in de woonkamer. En in de laatste, daar begon ik. Met een race tegen de klok, want ik had door dat perfectionistische gesticker nog maar weinig tijd over voordat ik mijn zoontje moest gaan ophalen. En hij mocht het nog niet zien! Ik zette voertuig in elkaar door de 20 treads in elkaar te klikken.

kettingreactiebaan

En ik probeerde te baan na te bouwen die op het plaatje stond. The “Infinity Loop”. Dat was zo makkelijk nog niet. Het in elkaar klikken van de stukken ging prima, maar ik miste iets… Ik denk dat de loop van het plaatje is gebaseerd op de uitgebreidere versie van de Power Treads: The Full Throttle Pack. Deze bevat namelijk 2 extra rechte stukken en 2 extra bochten ten opzichte van mijn doos. Maar dat mocht de pret niet drukken. Op het aan-knopje drukken om te zien of de Power Treads het überhaupt deed, dat maakte alles goed. Wow, die ging sneller dan ik dacht! De tafel was wel een beetje glad voor hem. Ja, hem. Het deed me een beetje aan mijn katten denken, die wel eens uitglijden over het laminaat als ze rennend door de bocht vliegen.

Hoe laat is het? Yes, gelukkig nog éven de tijd om mijn eigen baan te bouwen, daar keek ik het meest naar uit. Een korte baan dan, dat wel. De dichtstbijzijnde obstakels die ik kon vinden waren verkleedkleren van mijn zoontje. En zijn gereedschapskist en een voorleesboek met (nieuwe) Sinterklaasliedjes.

power treads

Een kick als de Power Treads rijdt!

Ook al was dit nog maar een korte baan, het was écht heel leuk om te doen! Want tijdens het bouwen van de baan, bouw je ook een bepaalde spanning op. De structuur van de Power Treads lijkt op een tank met rupsbanden, waardoor hij gemakkelijk op moeilijk terrein kan rijden. Maar zal het voertuig het redden om omhoog te gaan over het Pietenpak? En via de mijter van de Sint op de gereedschapskoffer over het boek weer naar beneden te racen? Als dat dan lukt, geeft het best een kick kan ik je vertellen. Maar het allergaafste was het einde van deze baan. Daar stond de Power Trekker te wachten. De snelle Power Treads zoefde er vanaf de baan op en stapte vervolgens als een levende robot de kamer door! Dit vraagt echt naar meer!

Volgens de beschrijving zou je de baan met de glow in the dark stickers zelfs in het donker kunnen gebruiken. Misschien moeten de stickers daarvoor nog iets langer ‘opladen’ in het licht. Of had ik mijn ogen te weinig tijd gegeven om eraan te wennen. Maar ik zag nu niet echt veel, moet ik eerlijk zeggen. Dus dat gaan we zeker nog een keer uitgebreid proberen, zodra mijn zoontje de Power Treads als cadeau heeft gekregen!

power treads
power treads

Win je eigen Power Treads!

Power Treads houden je urenlang bezig. En wij mogen namens Eldohm iemand blij maken met een exemplaar vol met dit speelplezier!

Gefeliciteerd Judith!

Lopende en komende winacties bij MamaScrapelle

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

13 reacties

  1. Ik doe graag mee, dit is echt iets voor mijn zoon. Zijn baan bouwen en experimenteren met obstakels, dat gaat zeker veel speelplezier opleveren.!

  2. Voor mijn neefje en nichtje is niets mij te veel, dus ik vul dit weer graag in voor een kans, en wie weet gaan wij de feestdagen de hele dag met dit leuke speelgoed aan de gang.

  3. Wat een ontzettende leuke prijs. Onze zoon heeft in nemo ieere keer de kettingreactie gekeken, want iedere keer was die iets veranderd. Hij zou het dus helemaal geweldig vinden om zijn eigen kettingreactie te kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.