Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 – een cadeautip

De zomer is helaas weer het land uit geblazen. Binnenkort eens kijken wat de herfst te koop heeft! Want Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 wordt dan gekozen, met de grote finaledag op 16 oktober. Ik krijg al haast weer zin in verlanglijstjes en feestdagen als ik de deelnemers zie, lees je mee?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 helpt keuzes maken bij cadeaus

Het wordt steeds moeilijker om een keuze te maken om speelgoed te kopen voor je (klein)kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes of… jezelf. Het platform Het Béste Speelgoed van Nederland helpt daarom om meer duidelijkheid te geven en een zo breed mogelijk advies aan te bieden welk speelgoed voor wie het beste is. Criteria als samenspelen, verantwoord spelen, veiligheid, leeftijd, educatie, ontwikkeling, plezier en beweging spelen hierbij allemaal een belangrijke rol. Dit gaat dus verder dan alleen de kwalificatie ‘geschikt voor’.

De gebruiker kiest de winnaars!

De gebruiker kiest wat het beste speelgoed is en dat maakt Het Béste Speelgoed van Nederland uniek. De beste keuze voor jou is op deze manier dus ook de beste keuze van andere gebruikers. De gebruikers krijgen de grootste rol bij het selecteren van het speelgoed. En daardoor is de jury voor de nominaties 100% objectief. De winnaars worden door vakspecialisten uit de speelgoedmarkt gekozen. 

Onderverdeeld in vijf categorieën:

  • 0-3 jaar – Baby & Peuter 
  • 4-6 jaar – Kleuter 
  • 7-9 jaar – Schoolkind                 
  • 10-14 jaar – Tiener                       
  • 15+ jaar – (Jong) Volwassenen   

Categorie 0-3 jaar Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Mijn meeneem kinderdagverblijf van Playmobil

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 playmobil

Leuk en herkenbaar voor het kind: speel thuis verder met je vriendjes van het kinderdagverblijf met deze Playmobil set. In elk hoekje kun je weer iets anders doen, zoals schommelen, rondjes draaien in de carrousel of van de glijbaan afzoeven. Bovendien past de complete inhoud in het handige meeneemkoffertje, zodat je je spullen netjes kunt bewaren. Goed voor urenlang speelplezier! En ook genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020!

My First Ride-On Car van Clementoni

clementoni

Zie jij je kind al gaan? Mijn zoontje heeft nu hij drie jaar is eigenlijk stiekem nog steeds plezier van zijn eerste loopwagen! Deze duurzame auto is klaar om weg te rijden naar nieuwe avonturen! Toet-toet! Dankzij de echt werkende toeter hoort iedereen hem aankomen. De auto is gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Tandarts speelset in tas van Jouéco

joueco Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Dit rollenspel is een aanrader voor ieder kind. Bereid je kind spelenderwijs voor en maak een tandartsbezoek zelfs leuk in plaats van spannend of eng. Bij deze leerzame, houten speelset is je kind namelijk degene die het gebit poetst, onderzoekt en behandelt. Moet er een tand gewisseld worden of zit er een rotte tussen? Dan trek je ‘m er toch uit met de tang? In de doos zit ook: een tandenborstel, tandpasta, pincet, spuitje, spiegeltje, tandartshaakje, tandartsmasker en een gebit waar de tanden in én uit kunnen.

Visspel in doos van Jouéco

joueco

Wie kent deze klassieker niet? Jouéco laat de visjes in een nieuw jasje zwemmen. Leg een kleedje neer, verdeel de visjes in de zee en ga er
goed voor zitten. Werp je hengel uit en vangen maar! Zodra je beet hebt hapt de vis zich vast aan de hengel. Wie de meeste visjes vangt, is de winnaar! In de doos zitten twee hengels, zes vissen en een kleed.

De volledige review van Jouéco visjesspel vind je hier

My First Carrera RC Racer van Carrera

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 carrera racer

Ontdek de wereld met My First Carrera RC Racer, een full functie bestuurbare RC auto! Met licht en echt geluid ga jij als jongste F1 driver voor- en achteruit, links of rechtsaf. Gaat het mis? Geen probleem, de auto kan tegen een stootje. En hij kan een snelheid van vijf kilometer per uur halen en schakelt automatisch uit na 30 minuten om batterijen te besparen. De auto wordt compleet geleverd met batterijen voor de zender en de auto.

Leo Loopy Toddys by Siku

leo loopy

Leo is de piloot en Loopy is een vliegtuigje dat bestaat uit drie delen die je makkelijk aan elkaar kunt klikken en los kan maken. Het leuke is dat je de losse voertuigonderdelen ook met andere voertuigen van Toddys kunt combineren. En zodoende kun je verschillende uitvoeringen maken. De armen en benen van Leo de piloot kunnen bewegen. En Loopy heeft licht en geluid, dat maakt het nog leuker om mee te spelen! Bovendien verbetert Leo Loopy de fijne motoriek, het uithoudingsvermogen en het geduld van je kindje.

Categorie 4-6 jaar Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Aqua Gelz Deluxe Speelset van Euro Toys Europe B.V.

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 aqua gelz

Maak je eigen tentoonstelling met de Aqua Gelz! Je kunt meer dan 24 leuke 3D figuurtjes maken door de Aqua Gelz oplossing in een bak op te lossen en dan een mal te kiezen. Vul die dan met een van de kleuren en versier het figuurtje met een mond, of iets anders leuks. Daarna doop je de mal in de oplossing. Dan is je figuurtje klaar en kun je hem eruit halen. Het lijkt wel magie!

B World Fire Station van Bruder

bruder

Oh jee, er is brand gemeld bij de kazerne! Ta tuu, ta tuu, daar komt de brandweer! Iedereen kan ‘m aan horen komen, want de brandweerauto maakt allemaal verschillende geluiden. De sirene loeit hard en de motor kan brullen, ook heeft hij een toeter, de motor kan brullen. En het zwaailicht kan ook nog aan. Het B World Fire Station is makkelijk in elkaar te zetten en er zit een brandweerman bij met beschermende kleren.

Pull-back Power Bricks Cars van Sluban

sluban Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Bouw je eigen raceauto’s met 48-55 blokjes en kijk daarna welke het snelste is! De Pull-back Power Bricks Cars kunnen namelijk echt racen: trek ze even naar achteren, loslaten… en weg zijn jouw racemonsters! Waarvan er zijn acht verschillende zijn: Fast Red, Purple Raptor, Black Mod Rot, Blue Monster, Red Furious, Drifting Green, Purple Wing en Gold Black Winner.

Bosch Werkbank van Klein Toys

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 klein toys

Met deze werkbank van Bosch kun je elke klus aan: meten, zagen, timmeren. Je kunt alles maken wat je maar bedenkt met de 82 onderdelen. Op het werkblad zit een leuk spijkerspel en een bankschroef. Ook horen er handige opbergdozen bij waarin je je zaag, schroeven-draaier, tang, vijl, en hamer kunt opruimen.

My 1st PlayMais van PlayMais

Is PlayMais het beste speelgoed van Nederland 2020? Veilig, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar! Plakken en knutselen is leuk én supermakkelijk met PlayMais. Want slechts één druppeltje water is genoeg om de gekleurde stukjes aan elkaar te plakken. Of een konijn of een bloem? Of liever een kasteel? De PlayMais kun je plakken, kneden of snijden. En zo kun je alles maken wat je maar wilt. In de doos zitten 650 stukjes van het 100% biologische materiaal. Met drie voorbeelden van bosdieren kun je meteen beginnen.

Raamklei van Feuchtmann

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 raamklei

Regent het buiten? Fleur de ramen op met je eigen kleikunst! De speciale mix van deze raamklei zorgt ervoor dat het gemakkelijk op glas te plakken is. En er ook weer af kunt halen ;-). Verzin zelf mooie figuren of gebruik de leuke vormpjes uit de doos. En dan plak je je kunstwerken door het hele huis!

Kurio Tab Ultra van Eldohm

De Kurio Tab Ultra is een veilige kindertablet met filtersysyteem. En heeft sensoren die meten of je niet te dichtbij het scherm zit. Op de tablet staan de leukste apps en games van Studio 100. Hij kan tegen een stootje door de stevige hoes die erbij zit. Dus geen paniek als jouw Kurio per ongeluk van de bank valt. Verkrijgbaar in blauw en roze.

De Wielen Van De Bus van Goliath

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 goliath

Wie kent het liedje ‘De wielen van de bus’ niet? Deze bus van Goliath speelt het bekende liedje, terwijl jij er een rondje mee rijdt. Bij de bushalte zegt de bus welk onderdeel je moet zoeken. Zoals de ruitenwissers, de deuren of de wielen. Als je het goede kaartje om weet te draaien dan mag je hem houden. Train je geheugen met dit vrolijke spel in de categorie 4-6 jaar van Het Béste Speelgoed van Nederland 2020.

Kids Globe Verkeerskleed Met LED Verkeerslichten van Van Manen

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Gas geven en naar links! Oh nee, remmen, want het stoplicht staat op rood! Met het Kids Globe Verkeerskleed met echt werkende LED verkeerslichten, wordt spelen met auto’s nog leuker. Na 8 seconden gaan en de verkeerslichten weer op groen en kun je dus weer verder rijden. Wel 10 verkeerslichten vind je op het kleed van 72 x 120 cm.

Maxi Strijkkralen van Haba

hama

Met deze strijkkralen maak je de mooiste werkjes. Ze zijn net een maatje groter. Daardoor kun je ze makkelijker kunt pakken en goed op het strijkkralenplankje zetten. Even laten strijken met een strijkpapiertje ertussen en de kralen smelten aan elkaar. Er zitten twee bordjes in de bak en meer dan 400 kralen. Het zorgt dus voor urenlang speelplezier, terwijl je meteen kleuren kunt leren en handigheid met je vingers oefent.

Kabelgraafmachine van Playmobil

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 playmobil

Met deze Playmobil kabelgraafmachine kun je de machine besturen en het gebouw opblazen! Hij heeft een bewegende kabelkraan. En met de giek kun
je de sloopkogel op precies de goede plek écht een gat in de muur laten slaan. De rest van het gebouw kun je met ontploffingen slopen. Zoek dan wel dekking achter de veiligheidsmuur!

Categorie 7-9 jaar Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

L.O.L. Surprise OMG Dolls van MGA

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 MGA

Deze L.O.L. Surprise OMG Dolls zijn de grote zussen van de populaire L.O.L. Surprise! karakters. De zussen zien er prachtig uit en kunnen bewegen, het zijn echte diva’s. In de doos zitten 20 verrassingen, zoals een mooie outfit, een haarborstel, schoenen, een poppenstandaard en nog veel meer. Haar schoenen zitten in een eigen schoenendoos en haar hippe kleding kun je bewaren in mooie kledingzakken. Oh en weet je wat handig is? De verpakking kun je gebruiken om mee te spelen.

Klassieke Hippie Bus van Sluban

Pak snel je koffer in en waan je lekker op een vakantie in het zonnige zuiden met deze een hippie bus. Zelfgebouwd natuurlijk en misschien wel Het Béste Speelgoed van Nederland 2020, met de 233 bouwblokjes. Met deze set bouw je precies de eerste versie van de hippie bus uit 1967 na, alle onderdelen kloppen. Goed voor zeker drie uur bouwplezier!

Jelle’s Marble League Knikkerbaan van Quercetti

quercetti Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Jelle krijgt miljoenen likes op zijn YouTube kanaal Jelle’s Marble Runs met knikkers die tegen elkaar racen op de vetste knikkerbanen. En nu kun jij net zulke fantastische banen bouwen als deze knikkerkoning! Jelle heeft deze knikkerbaan namelijk mee helpen ontwerpen. In de doos zitten onderdelen om twee knikkerracebanen te maken. Met loopings, drop-offs en unieke start- en finish stukken. En ook vier teams uit de Marble League serie. Je kunt wel twaalf meter aan baandelen bouwen.

Hama Gift Box – Fashion Dress Up van Haba

hama Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Valt dit onder Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 of is het begin van een professionele carrière? Met dit pakket kunnen modeontwerpers in spé aan de slag om de leukste outfits te maken van strijkkralen. In de cadeaubox zitten wel 4000 gekleurde kraaltjes. Ook zitten er onderplaten en ontwerpbordjes in, zodat je meteen aan het werk kunt om de popjes aan te kledenop de manier die jij wilt. Je kunt het ontwerp volgen, of natuurlijk zelf iets bedenken. Een jurk of een broek, een sjaal of een hoedje? Alles kan, want jij bent de baas!

Pixie Belles van Eldohm

pixie belles

Een interactief nieuw huisdiertje die je overal mee naartoe kunt nemen, door het met een magneetje vast te plakken op je kleding. Het reageert op beweging, geluid en aanraking. Wanneer jij in je handen klapt bijvoorbeeld, dan draait ze een rondje voor je. En wanneer je jouw Pixie Belle
tegen je wang houdt, dan geeft ze je een kusje. Door de oplichtende hoorn laat ze weten hoe ze zich voelt. En de zachte staart is verwisselbaar. Je kunt je Pixie Belle ook gebruiken als armband, sleutelhanger en scrunchie.

Stuff-A-Loons Maker Station van Boti

Stuff a loons
Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 voor op het verlanglijstje!

Zit ik net nog een cadeautje in te pakken, naar mijn idee heel origineel en creatief. Zie ik ineens de Stuff-A-Loons Maker Station! Daarmee kun je een feestje nóg leuker maken. Want kunt de ballonnen namelijk heel simpel vullen met wat jij maar wilt. Bijvoorbeeld met confetti. Blaas daarna de ballon op, sluit hem af en versier hem dan met glitters. Leuk voor een speciale gebeurtenis. Er zijn verschillende navullingen te verkrijgen, zodat je niet steeds dezelfde hoeft te maken.

Carrera Go!!! Max Speed van Carrera

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

De Carrera GO!!! Max Speed racebaanset met 2 raceauto’s is een grote verrassing voor kinderen (en hun ouders) die van racen houden. Ze kunnen zelf de Red Bull van Max Verstappen besturen! Of natuurlijk de Mercedes van Louis Hamilton. Op de 6,3 m lange racebaan, die op verschillende manieren kan worden gebouwd, zijn heel wat uitdagingen. De all-action looping, scherpe bochten, kruispunten, snelle rechte stukken en een fly-over. Raceplezier alom met deze racebaan. De set wordt compleet geleverd, dus je bent gelijk klaar voor de start. Bij mij als kind stond een racebaan al op mijn verlanglijstje en deze nu op die van mijn zoontje. Dubbele kans dus dat de Sint ons tegen elkaar laat racen!

Froggit van Smart Games

froggit smargames

Bij dit spel voor 2 tot 6 spelers van SmartGames is het de bedoeling dat je je kikkers veilig naar de overkant van de vijver leid. Voorkom daarbij dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die namelijk veilig de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Je kunt de kikker van een tegenspeler terugjagen naar de startoever door de vis te verplaatsen. Flexibel denken, een goede planning en het dwarsbomen van tegenstanders maken dit spel spannend, voor jong en oud. Het kan op twee manieren gespeeld worden: als junior of expert.

De volledige review van Froggit vind je hier

Mega Knijpbal van Toi-Toys

toi toys

Lekker knijpen en kneden in deze Mega Knijpbal! In grote, felgekleurde anti-stressbal zit een zachte vulling, die door het net dat eromheen zit plopt als je er met twee handen in knijpt. Dat is een gek geluid! En wat ziet het er grappig uit! En je weet nooit waar de bellen gaan komen, hoeveel het er zijn en hoe groot ze worden. Het knijpen geeft een heerlijk gevoel. Je kunt alleen met deze XXL knijpbal spelen, of er een spel van maken met vrienden. Welke van de 6 verschillende felle kleuren zou Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 kunnen zijn?

Pen Silly van Boti

pen silly

Test je teken- en raadvaardigheden met het spel Pen Silly. Bij dit
spel moet je iets tekenen, dat de ander moet raden. Maar dit doe je niet met een gewone pen, maar een trillende! Werk samen om de klok verslaan en raad de tekening. En lach je slap, want probeer bijvoorbeeld maar eens een jonglerende appel op papier te krijgen, terwijl je hand alle kanten op schiet!

Tobi Robot Smartwatch van MGA

Tobi is een smartwatch voor kinderen. Dit slimme horloge zit vol verrassingen en heeft twee camera’s, met effecten voor foto’s en selfies. Verander met een clip de videocamera in een Go Cam. En je hebt dus altijd een klok, stopwatch, timer, alarm en stappenteller bij je! Je kunt met dit horloge emoji-sms’jes met bluetooth sturen en ook walkietalkie gesprekken voeren. En klokkijken natuurlijk, zowel analoog als digitaal. Hoe meer games je erop speelt, hoe meer je ontdekt over Tobi. Tobi is je nieuwe vriend die je overal mee naartoe neemt!

Na Na Na Surprise 2-in-1 Pom Doll van MGA

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020 na na na surprise

Wat een feest: het uitpakken van de Na Na Na Surprise 2-in-1 Pom Doll! Je blaast namelijk je eigen ballon op en laat hem knallen voor een confettiverrassing. Je vindt in de ballon niet een maar twee verrassingen: een schattige pom (een klein dierentasje met een sleutelhangerclip waarmee je hem aan je rugzak kunt hangen). En in de pom zit een superzachte modepop met bewegende armen en benen. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog eens een outfit en schoentjes voor jouw pop. Verzamel alle zes verschillende poms en poppen!

Lees hier de review van Na Na Na Surprise Bedroom

Groene Wetenschappen van Science4You – Brandunit

Als je van de natuur houdt en gek bent op proefjes doen, wetenschap en nieuwe dingen leren, dan is deze doos echt iets voor jou. Vijftien leuke experimenten kun je doen. En dankzij het uitgebreide boekje dat erbij zit, leer je ondertussen ook van alles over de aarde en wetenschap. Het product is 100% plasticvrij, een pluspunt in de strijd voor Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Super City Garage van Majorette

Ga met je auto naar een van de zeven verdiepingen met een van de twee gemotoriseerde liften en kies uit maar liefst 35 parkeerplekken. Race vervolgens over een van de banen naar beneden. De parkeergarage heeft ook een winkel waar je je auto kunt laten repareren, en een politie- en brandweerstation. Met licht- en geluidseffecten! Ook zitten je er zes verschillende auto’s bij om meteen mee te spelen. Genoeg te doen voor de komende uren dus!

Biocosmetica van Clementoni

Deze doos zit vol spulletjes waarmee jij je eigen zeep, shampoo, douchegel en parfum kunt maken, als een echte wetenschapper. In het handboek staat precies uitgelegd hoe het werkt. En alle ingrediënten die je kunt gebruiken zijn natuurlijk. Dat betekent dat ze dus goed voor jou én het milieu zijn! De doos is ook goed voor het milieu, want die is gemaakt van hergebruikt materiaal.

Lees hier de uitgebreide review van Biocosmetica en het cosmetica laboratorium

Nerf – Ultra One Blaster van Hasbro

hasbro

Ik vond mezelf al stoer met mijn klappertjespistool vroeger, maar dit bewijst maar weer dat de techniek vooruit gaat. 😉 Word een echte strijder met deze stoere Nerf – Ultra One Blaster. Deze supersterke blaster werkt met de verst vliegende Nerf darts ooit. Want ze schieten tot wel 36 meter door de lucht! Zet de motor aan en haal de trekker over om je dart af te vuren. In de trommel passen 25 darts, die standaard meegeleverd zijn. Je kunt er dus mega veel afvuren voordat je moet herladen. Ook heeft de Nerf – Ultra One Blaster een extra opbergruimte om extra vuurkracht bij je te houden.

Tack Pro Storm Clip X van Tack Pro

En nog zo’n enorme blaster waarvoor ik gauw dekking zoek met mijn klappertjespistooltje! Je kunt namelijk met de Tack Pro Storm Clip X je tegenstander in slechts een paar seconden met meerdere darts verrassen! Hij is supermakkelijk in gebruik en kan wel tegen een stootje. En er zitten twee magazijnen (clips) bij en 24 darts die wel 23 meter ver komen!

Lees hier de uitgebreide review van Blaster

Goo-Jit-Zu van Boti

De Goo-Jit-Zu helden zijn terug! En wel in een nieuwe variant, het zijn namelijk de meest rekbare, slijmachtige en kneedbare actiefiguren ooit! Ze voelen speciaal aan en je kunt ze uitrekken, zodat ze wel drie keer zo groot kunnen worden. Iedere held heeft zijn eigen vulling. Het materiaal is supersterk waardoor er geen rommel komt van al dat kneden en trekken. En ze veranderen vanzelf weer terug in hun eigen vorm als Spiderman, Iron Man, de Hulk en Captain America.

Hatchimals Pixies Crystal Flyers van Spinmaster

De Hatchimal Pixies komen tot leven met Crystal Flyers, want deze Pixies kunnen echt vliegen! In het kristallen ei zit een volwassen Pixie met glinsterende vleugels. Ze is op te laden met de USB-kabel. Prachtig om te zien hoe haar glitterende vleugels fladderen en draaien. Ze vliegt op magische wijze als je haar laat gaan. Door de ingebouwde sensor voelt ze waar je handen zijn terwijl jij haar helpt om te vliegen. Til je handen hoog op om haar hoog te laten vliegen, beweeg ze laag en ze volgt. Er zit magie in jouw handen! Je kunt kiezen uit twee Crystal Flyers, een roze of een paarse.

Fuzzy Fun van Johntoy

Maak zelf zelf schattige diertjes met Fuzzy Fun: Fuzzy Pets! Kies jij de Cotton Candy Bunny of toch liever voor de Strawberry Hamster? De haarloze basis kun je helemaal zelf versieren met de mooiste kleurtjes. Daarna hoef je hem alleen nog maar te aaien om hem lekker Fuzzy te maken! Makkelijk om te maken dus, en zonder lijm. Volg het kleurenpatroon of kies je eigen stijl voor uren speelplezier, ook als je diertje af is.

Lees hier de uitgebreide review van Fuzzy Fun

Tybo Tie-Dye Ontwerpstudio van Spectron

Tie-dye is een techniek waarbij je een stuk stof in elkaar knoopt met elastiekjes en dan verft. Wanneer je het kledingstuk daarna uitspoelt, komt er een prachtig patroon op te staan. In de jaren ’90 heb ik dit ook vaak gedaan met t-shirts, helaas lukte dat niet altijd zoals ik wilde. Maar met deze ontwerpstudio lukt tie-dye altijd en nog zonder knoeien ook! De magische mengbol heeft handige zelfsluitende spuitgaten en is daardoor makkelijk te gebruiken. Schroef daarna de boven- en onderkant los en spoel vervolgens met koud water, terwijl je handen verfvrij blijven. Er zit een techniekboek bij deze studio, zodat al je ontwerpen perfect lukken. Met zes kleuren inkt.

Ekinia van Splash Toys

In de betoverende wereld van Ekinia verenigen paarden zich, met machtige krachten die aan aardse elementen verbonden zijn, om de planeet te redden! Open snel de verrassing box en verzorg het paard. Verander de outfit met al de verwisselbare accessoires; schoenen, vleugels, hoofdstel..
Ontdek ook het magische geheim van het paard: heeft een tattoo of manen die van kleur veranderen? Of geven de spulletjes licht in het donker? De verschillende accessoires kunnen gemix en matched worden met de gehele verzameling Ekinia paarden. Er zijn twaalf verschillende met  verschillende karakters: Vuur, Aarde, Lucht, Water. En de Ekinia spulletjes kunnen opgeborgen worden in de box die een kast en opbergkist bevat.

Lees hier de uitgebreide review van Ekinia

Diamond Dotz Mega Pack van Diamond Dotz – Brandunit

dotzies

Het doet me denken aan schilderen, maar dan met steentjes: Diamond painting. Met een speciale pen en wax, plak je kleine steentjes op de juiste plek naast elkaar. Ze glinsteren en glitteren zo mooi, zodat het net diamantjes lijken. Er zitten zes verschillende artikelen in dit Mega Pack om te ‘dotzen’. Dat zijn twee armbanden, twee stickersets en twee canvas sets. Met elk setje ben je ongeveer twintig minuten bezig. Wat ga jij als eerste maken?

Rainbocorns Serie 2 van Zuru

rainbocorns

Als je dit gigantische verrassingsei, ziet, krijg je meteen zin om ‘m open te maken. Welke van de dertien verschillende eenhoornknuffels zal erin zitten? Er is een lamacorn, pandacorn, unicorn, maar ook een zeldzame flamingocorn. Allemaal hebben ze een hart op hun buik dat je kunt  veranderen door erover te wrijven. Opdie manier onthul je waar jouw Rainbocorn van houdt. In het ei vind je ook nog meer verrassingen zoals stickers en kleverige Rainbocorn poep. Er zit zelfs een klein verrassingsei in met een boo-boocorn, voor op een potlood. Genoeg te ontdekken en te verzamelen dus!

Spy Code Mission: Diamond Heist van Yulu

diamond heist

Ken je de Spy Code Kluiskraker nog die in 2016 genomineerd was voor Speelgoed van het Jaar? Nu is dus Spy Code Mission: Diamond Heist in de race als Het Béste Speelgoed van Nederland 2020! Hoe roof je een zwaarbeveiligde diamant uit een kluis? Vanuit de lucht, hangend aan een tuigje! Het idee voor dit spel komt van de beroemde film Mission Impossible waar een spion dus hetzelfde probeert. Maar het deed mij ook meteen denken aan de film The Score. Alleen met heel goed teamwork krijg je de roof voor elkaar. Kun je goed overleggen, ben je superhandig en heb je geluk? Dan roof jij met je team de diamant!

Categorie 10-14 jaar Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

WoordWizard van Megableu

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Bedenk drie woorden bij je eigen symbool en hou tegelijkertijd rekening met de symbolen van je tegenspelers. Met andere woorden: wie is de creatiefste WoordWizard? Dat is de vraag bij dit uitdagende dobbelspel voor snelle denkers. Scoor punten door te dobbelen met symbolen, slim te kiezen voor moeilijke woorden, of juist je tegenstander dwars te zitten.. Let goed op de zandloper, want is de tijd op, is je beurt voorbij. WoordWizard is goed voor je woordenschat en je kunt het ook nog in het Frans en Engels spelen!

Grote Gevechtstank Sluban

sluban

Maak deze Grote Gevechtstank helemaal zelf met Sluban bouwblokjes. Het is een uitdagende en grote set die veel verschillende blokjes heeft. Met wel 772 blokjes wat goed is voor zeker vier uur bouwplezier. De tank lijkt heel echt door veel details in de tank. Ben je klaar met bouwen? Dan kun je de Sluban soldaten erbij pakken en ze strategisch neerzetten. Waar ga jij de loop op richten?

Omni-X van Nikko

omni x

Dit doet me een beetje denken aan de anti-slip cursus die ik ooit deed. Met deze op afstand bestuurbare auto kun je namelijk fantastisch driften, doordat hij een dubbele 4×4 aangedreven motor heeft. De dubbele wielen laten ‘m opzij te slippen, maar je kunt ook 360 graden rondjes maken. Hij racet met een snelheid van ruim 14 km per uur! Er zit een oplaadbare accu bij, die ook met USB op te laden is, en batterijen voor de zender. Dus je kunt meteen wegscheuren. Je kunt door de unieke Multi-Band frequentie zonder storingen met tien verschillende vrienden tegelijk rijden.

Cool Maker Hollywood Hair Extension Maker van Spinmaster

Verzin en maak je je eigen hair extensions met deze studio. Het zijn twaalf stuks die je zelf echt kunt stylen en dragen met een haarclip. Maak je ontwerp met bijbehorende stiften op een haarlint. Die laad je op in de Hollywood Hair Extension Maker. En op magische wijze komt daar een superleuke hair extension uit! Met de warmteloze krultang en twee hulpstukken ontwerp je allerlei haarstijlen waarmee je zo voor de camera kunt verschijnen. Spuit strakke krullen met de met water gevulde spuitfles met water voor een strandlook, Hollywood-krullen of juist een rechte look. Klaar? Berg alles op in de onderkant van de machine.

Power Treads van Eldohm

eldohm

Kies het terrein voor je Power Tread, bijvoorbeeld de kamer of de tuin. Zet je voertuig in elkaar en bouw de coolste baan met obstakels waar hij overheen en onderdoor gaat. Maak je eigen kettingreactie baan! En gebruik de hulpstukken zodat het nog uitdagender wordt. Je kunt met de glow in the dark stickers je baan zelfs in het donker gebruiken! Geen obstakel dat de Power Tread tegenhoudt!

Bakugan Armored Aliance Starter Pakket van Spinmaster

spinmaster

Wat zit er in dit Bakugan Armored Aliance Starter Pakket pakket? Alles wat je nodig hebt om letterlijk direct de actie in te rollen! Niet alleen verzamelkaarten met personages en bekwaamheidskaarten, maar ook twee Armored Alliance Bakugan. Eén machtige Bakugan Ultra en zes krachtige BakuCores. Je kunt de Bakugan opvouwen tot balletjes zodat ze over de speelkaartjes (BakuCores) kunnen rollen. Dan springen ze onderweg open en pakken ze een kaart. En je kunt het spel steeds uitgebreider maken door meer Bakugan te verzamelen en kaarten met vrienden te ruilen.

X-Shot Waterpistool Fast-Fill van Zuru

x shot

Naast Rainbocorns Serie 2 van Zuru is heel iets anders, namelijk deze snelst vullende waterblaster ooit, in de race voor Het Béste Speelgoed van Nederland 2020. In slechts één seconde vul je dit waterpistool bij en kun je meteen weer schieten. Wedden dat jij veel sneller klaar bent met vullen dan je tegenstanders? Onderdompelen, vullen en dichten met de slimme sluiting. Tot wel tien meter ver spuit je iedereen nat!

Categorie 15+ jaar Het Béste Speelgoed van Nederland

Jachtseizoen Het Bordspel van JustGames

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

De YouTube-serie Jachtseizoen is nu ook te spelen als bordspel. Het spel is spannend tot de laatste minuut. Je moet als een team samenwerken om de locatie van de voortvluchtige te vinden. Verdeel de taken en beslis wie de StukTV-bus gaat besturen, als jager de straten opgaat of de drone bemachtigt. Iedere tien minuten krijgt je team de locatie van de voortvluchtige door. Na vier uur ontkomt hij en hebben jij en je team verloren! Tenzij jullie hem te slim af zijn natuurlijk!

Picto Rush van Goliath

picto rush

Haal in Picto Rush zoveel mogelijk punten door heel snel te tekenen én die
tekeningen te onthouden. Alle spelers hebben een blaadje met 20 kleine vierkante vakjes. De ‘lezer’ leest een lijst met twintig woorden in twintig seconden voor. Dus alle spelers zouden na twintig seconden twintig tekeningen moeten hebben. Dat is makkelijk gezegd, want teken maar eens een politiestation in één seconde… De ‘lezer’ noemt hierna cijfers op, waarna de spelers moeten zeggen wat het juiste woord was. Als dat lukt krijg je twee punten! Lukt dat niet? Dan kan een ander het stelen voor één punt! Wie de meeste punten heeft aan het einde, heeft gewonnen! Maar er zijn nooit écht verliezers.

Wedden dat je het kan? van Tactic

Het Béste Speelgoed van Nederland 2020

Ken jij Wedden dat … ? ook van tv uit de jaren ’80 met Jos Brink? Of ben ik nu echt oud? Tijdens dit spel kom je er op een hele grappige manier achter hoe goed andere jou kennen. Je voert als speler een opdracht uit en de andere spelers moeten wedden of jij deze goed kunt uitvoeren of niet. Als de andere spelers goed wedden, dan winnen zij het ingezette speelgeld dubbel terug. De speler die de opdracht doet, krijgt natuurlijk ook een beloning. Iedereen kan meedoen, want er zitten ook junior-opdrachten tussen de kaartjes!

Relative Insanity van Megableu

relative insanity

Relative Insanity is een grappig kaartspel voor de hele familie. Lees een situatiekaart voor, met daarop een gebeurtenis die bijna iedereen wel herkent. Bijvoorbeeld: ‘Toen mijn broer zijn pasgeboren baby kwam voorstellen aan de familie, riep oma plots…’ En de rest van de spelers vult de zin aan. Degene die de kaart heeft voorgelezen kiest het grappigste
antwoord. En die speler krijgt een punt. Lachen gegarandeerd dus met dit spel!

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.