Speelgoed waar je vroeger mee speelde – een overzicht

Één van de leuke dingen van meisjesmoeder zijn, is dat heel veel speelgoed een feest der herkenning is. Natuurlijk komt er elk jaar heel veel nieuw speelgoed op de markt, maar sommige dingen zijn al jaren populair. En sommige dingen lijken na jaren van afwezigheid ineens weer terug van weggeweest!
Daarom hier een leuk overzicht met speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde!

Speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde: Polly Pocket

Speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde
lobbes.be

Met stip op 1: mijn absolute favoriet van vroeger: Polly Pocket! Ken je het nog van vroeger? De kleine setjes in handig zakformaat, met daarin een klein grappig speelfiguurtje. Urenlang kon ik mezelf hiermee vermaken, maar ook samen met mijn zus heb ik hier veel mee gespeeld, dan werden er verschillende sets naast elkaar gezet en ging iedereen bij elkaar op visite.
En het goede nieuws is: deze bekende Polly Pocket sets zijn weer terug! Ik heb al een aantal keren de reclame langs zien komen, en mijn meiden werden er erg enthousiast van. En ikzelf ook, kan ik weer lekker meespelen!

Rolschaatsen of skeelers

rolschaatsen
lobbes.be

Ik vind het grappig om te zien hoe bepaalde trends na een aantal jaren weggeweest te zijn, weer terugkomen.
Als je mijn leeftijd hebt, is dit waarschijnlijk ook speelgoed waar je vroeger als kind zelf mee speelde. Toen ik nog klein was, wilde ik heel graag rolschaatsen. Maar aan het einde van de basisschool begon de skeeler rage. Iedereen had ineens skeelers, of skates, zoals ze ook wel werden genoemd. Na schooltijd waren we de hele middag zoet op het fietspad.
En nu, nadat ze een aantal jaren niet meer zo in het zicht waren, is de rage weer helemaal terug! De afgelopen maanden dat we zoveel thuis zijn geweest, zijn de skeelers op heel veel plekken helemaal uitverkocht geweest….

Speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde: Domino

domino express
lobbes.be

Als kind kon ik reikhalzend uitkijken naar dat ene moment in het jaar: Domino Day! Met het hele gezin zaten we dan voor de buis om te kijken naar al die prachtige bouwwerken. Rond die tijd werd het zelf bouwen met domino een hele hype. Mijn zus had diverse sets, waarmee we probeerden een zo lang mogelijk parcours te maken.
En ik heb begrepen dat er dit jaar waarschijnlijk weer een nieuwe uitzending van Domino Day zal komen, dus wellicht komt dit speelgoed ook weer helemaal terug!

Make-up pop

Speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde
lobbes.be

Tja… de make-up pop: dat was echt de droom van elk klein meisje! Dat mocht daarom zeker niet ontbreken in mijn lijstje met speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde.
De pop was na een paar keer gebruiken vaak niet meer zo heel erg mooi, de make-up ging er niet meer zo fijn af én de haren waren meestal een grote puinhoop geworden, maar na al die jaren is de make-up pop nog steeds heel populair bij kleine meisjes.

Barbies

barbie
lobbes.be

Als ik denk aan speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde, denk ik al meteen aan Barbies! Ook met de Barbies waren mijn zus en ik uren zoet. Kleding uitzoeken, omkleden, alle Barbies klaarmaken voor een feestje…. Barbie is inmiddels al meer dan 60 jaar oud, maar gaat nog steeds mee met de laatste trends.

Elastieken

Speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde
lobbes.be

Vorig jaar kwam deze trend ineens weer voorbij: elastieken! Met zo’n simpel elastiek hadden we op de speelplaats de grootste lol. Vorige zomer kwam deze trend ineens weer terug: ook mijn meiden waren dus volop aan het elastieken!

Speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde: Lolo bal

Speelgoed waar je vroeger als kind ook zelf mee speelde
lobbes.be

En nog zo’n ding waar je vroeger mee speelde, maar wat ik nu weer in de speelgoedwinkel heb zien liggen: de Lolo bal. De bedoeling  was de bal tussen je voeten te klemmen en zo vaak mogelijk te springen zonder je evenwicht te verliezen. Of we deden een wedstrijdje: wie was het eerst aan de overkant?

Herken jij dit speelgoed ook nog van vroeger? Of heb je zelf nog een leuke aanvulling?

Footer3
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.