Skip to Content

Veilig naar buiten met je kindje in een ergonomische rugdrager

Met het coronavirus op de loer, wil je niet dat je kindje overal aankomt. Maar hoe doe je dat als je een loslopend ontdekkertje noodgedwongen ergens mee naartoe moet nemen? Om te voorkomen dat mijn zoontje in zijn enthousiasme allerlei dingen aanraakt en oppakt, zit hij in een ergonomische rugdrager, de Thule Sapling Elite. Geschikt voor kinderen vanaf 7,3 kg.

Naar de supermarkt met de ergonomische rugdrager

Natuurlijk is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk in je eentje naar de supermarkt gaat om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar dat heb je niet altijd voor het kiezen. Bijvoorbeeld als je alleen bent met je kind en er geen opvang voor hem is. En door de lange wachttijden bij het online boodschappen doen, móét je soms wel. Dus dan neem ik mijn zoontje mee. Hij is drie jaar en in de winkel helpt hij mama altijd graag door alle boodschappen te pakken. Vaak belanden er op die manier ongevraagd dingen in mijn mandje die niet op mijn boodschappenlijstje staan. Die ik vervolgens weer terug moet zetten. Om al deze aanrakingen te voorkomen, neem ik hem mee in mijn ergonomische rugdrager, de Thule Sapling Elite.

Traplopen met de ergonomische rugdrager: een heuse sport!

Thule Sapling Elite

En dan weer naar huis met de boodschappen. Mijn zoontje rent normaal gesproken graag hard naar de lift om als eerste op het knopje te drukken. Onze flat telt meer dan honderd adressen, dus erg hygiënisch zijn die liftknopjes niet. Ook weet je niet of er net iemand in de lift heeft gestaan die heeft geniest of een flinke hoestbui heeft gehad. Daarom neem ik de trap met de ergonomische rugdrager. Traplopen is goed voor de conditie én je traint de beenspieren. En, afhankelijk van het aantal boodschappen, óók mijn armspieren!

Veel opbergruimte in de Thule Sapling Elite

Maar het handige van deze ergonomische rugdrager is, dat het veel opbergruimte heeft. Dus je hebt daardoor grote kans dat je je handen vrij houdt. De rugdrager heeft onderaan een groot vak met een ritssluiting waar je veel in kwijt kunt. Daarnaast heeft het twee ruime vakken met een rits op de heupband. Ook zitten er gazen vakken op en het heeft een vak dat bedoeld is voor een waterzak. De Thule Sapling Elite heeft in tegenstelling tot de ‘gewone’ Thule Sapling ook nog eens een afneembare rugzak op de achterkant.

De heupbandvakken op de ergonomische rugdrager

In één van de twee ruime vakken op de heupbanden, past achter de ritssluiting gemakkelijk je portemonnee, telefoon en sleutelbos. En dan is er zelfs nog ruimte over voor een flesje handdesinfectiemiddel en zakdoekjes. In het andere vak heb je ruimte over voor een speeltje of iets te snacken dat je onderweg aan je kind kunt geven. Ik vind het een beetje jammer dat de ritssluiting van voor naar achteren loopt. Daardoor kun je wat lastig bij de ritsloper om het vak te openen. Maar wat wél weer handig is, is het bijgesloten spiegeltje. Daarmee kun je je kind bekijken en je kostbare lading in de gaten houden.

spiegel

Het grote vak

Het grote vak onderaan de ergonomische rugdrager gebruik ik in deze tijd voor wat kleine boodschappen. Het maximale laadvermogen van de Thule Sapling Elite is trouwens 22 kg, gecombineerd gewicht van kind en spullen. Dus heel erg veel boodschappen worden het niet met mijn zoontje van ruim 17 kg. Maar ach, hamsteren is toch taboe. 😉 Je kunt het grote vak ook gebruiken om (regen)kleding en/of een picknickkleed in mee te nemen als je een stuk gaat wandelen. Of natuurlijk voor luiers en billendoekjes als je kindje nog niet zindelijk is.

De afneembare rugzak

Heel handig vind ik dat er aan deze ergonomische rugdrager een rugzak is bevestigd die afneembaar is. Want wanneer je de Thule Sapling Elite meeneemt op reis, kun je deze rugzak dan dus ook als daypack gebruiken. Het heeft een inhoud van 18 liter.

Thule Sapling Elite met zonnescherm ergonomische rugdrager

Goed ontwerp voor ouder en kind

Tussen het zitje van het kind en de rug van de ouders kan frisse lucht goed circuleren. Ouders als meervoud, want de heupband en het rugpaneel zijn eenvoudig aan te passen in verschillende maten. De heupband verschuif je d.m.v. klittenband en de hoogte van het rugpaneel gaat eenvoudig via een schuif. Dus je kunt moeiteloos wisselen tussen volwassenen met dragen. Het rugpaneel heeft door het ergonomische ontwerp geen scherpe drukpunten. Wel moet je er rekening mee houden dat je door je kleding geen vervelende plekken krijgt. Dat had ik een keer door mijn broekriem. De ergonomische rugdrager is verder niet alleen voor de ouder, maar ook voor het kind comfortabel. Mijn zoontje hangt er heel relaxed in en hij kan door de afneembare voetensteuntjes zo nu en dan verzitten.

Even neerzetten

Thule Sapling Elite ergonomische rugdrager

Als de zon ineens gaat schijnen, kun je het ingebouwde zonnescherm gemakkelijk uit klappen om je kind te beschermen tegen de zon. De ergonomische rugdrager heeft een standaard. Daardoor zet je hem gemakkelijk even neer zonder dat de tas omvalt. En je moet er op letten dat je ze de standaard helemáál uit klapt, in een hoek van 45°. Dat deed ik de eerste keer niet en daardoor rolde mijn zoontje zo naar achteren. Gelukkig konden we erom lachen hoe hij daar als een schildpad op zijn rug lag. Maar je moet dus best wel hard aan de standaard trekken om het te helemaal uit te klappen. Ook het inklappen terwijl de Thule Sapling Elite op je rug hangt, kost eigenlijk net iets te veel kracht in een onhandige houding.

Het omhangen van de ergonomische rugdrager

ergonomische rugdrager

Wat ook veel kracht kost (en niet erg ergonomisch is…) is het omhangen van de Thule Sapling Elite. Dat geldt in ieder geval voor wanneer je alleen bent en een kind van ruim 17 kg op je rug moet slingeren… In de handleiding staat dat je de rugdrager niet op het aanrecht, de tafel of andere hooggelegen oppervlakken moet zetten. Maar het makkelijkste vind ik toch stiekem wel, om de ergonomische rugdrager op een bank of stoel te tillen, maar dan alleen heel even om het op die manier op je rug te krijgen. Mijn zoontje is gelukkig groot genoeg om te snappen dat dit gevaarlijk is en hij écht even stil moet blijven zitten!

Let wel zelf steeds goed op!

Je moet zelf wel constant op de veiligheid blijven letten. En bijvoorbeeld de hoogte van je kind mee te nemen bij de inschatting van deuropeningen. (Zo wilde ik laatst iets van de autostoel pakken en hoorde ik ineens “Au!” boven mijn hoofd…) En verder moet je voorzichtig zijn bij het bukken, vooroverbuigen of onverwachte bewegingen. Door het extra gewicht ligt je zwaartepunt anders.

Door weer en wind

Je weet het maar nooit met het weer in Nederland. Maar mijn zoontje blijft onderweg droog door de Thule Sapling Child Carrier Rain Cover. Deze regenhoes is zo klein opgevouwen dat ie gewoon altijd in het hoofdvak zit. Je voelt al meteen aan de stof dat het van goede, duurzame kwaliteit is (net als de ergonomische rugdrager zelf). Door de ‘raampjes’ (het voorste is oprolbaar) kan mijn zoontje gewoon meekijken waar we heengaan. En zorgt voor bescherming rondom tegen weer en wind. En tegen niezen en hoesten 😉

Een comfortabele rugdrager dus die niet alleen voorkomt dat mijn zoontje in aanraking komt met het coronavirus, maar tegelijkertijd fungeert als sportschool voor mama!

En hoe sleep jij je (kind) door deze tijd heen?

Lees ook deze blogs over Thule

Footer4
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.