Fuzzy Fun: maak je eigen knuffel! een diy project

Mijn meiden zijn gek op knuffels én op knutselen. Fuzzy Fun van JohnToy weet dit perfect te combineren: met deze set kun je namelijk je eigen knuffeltje in elkaar knutselen.
Ze waren dan ook door het dolle heen toen we dit product mochten reviewen!

Fuzzy Fun

Fuzzy Fun: zet je eigen Fuzzy Animal in elkaar

Ik had echt nog nooit van dit product gehoord, want het is nog niet zo heel lang op de markt. Wel is het product al opgepikt door de verkiezing voor ‘Het béste speelgoed van Nederland’. Daar is het namelijk genomineerd in de categorie schoolkind.
Voor wie het speelgoed ook niet kent, even de uitleg in het kort: je krijgt een haarloze basis van een knuffel, die je zelf kunt versieren met de mooiste kleurtjes. Daarna hoef je hem alleen maar te aaien, om hem lekker Fuzzy te maken.
En zo heb je dus je eigen knuffeltje gemaakt!

3 verschillende soorten Fuzzy Fun Animals

Er zijn 3 verschillende soorten Fuzzy Fun pets: Cotton Candy Bunny, Strawberry Hamster en Sunshine Mouse. Wij hadden deze laatste variant, en daar waren mijn kinderen heel blij mee! Er zijn ook grotere Fuzzy Fun dieren.

Nu zag ik dat dit speelgoed ook bijvoorbeeld via Bol.com te koop is. Het lastige is dan wel dat het een assorti is, je weet niet wat je geleverd krijgt. Als je dit product nog niet eerder gehad hebt, is dat wellicht niet erg, maar wel vervelend als je de hele collectie compleet wil krijgen. Dan zal je er wellicht toch in een speelgoedwinkel naar op zoek moeten.

Fuzzy Fun

Hoe werkt het?

Het concept van Fuzzy Fun is eigenlijk verrassend simpel: je knuffeltje wordt geleverd met een haarloze basis, en heel veel kleine buisjes, met daarin de haartjes. Deze zijn er in verschillende kleuren.
Het buisje met de haartjes heeft aan één kant een zwart stipje. Daarop plak je een stukje dubbelzijdig tape, en wat je vervolgens weer op de basis plakt.
Wanneer je alle buisjes hebt vastgeplakt, kun je het plastic dat om de buisjes zit verwijderen en je knuffeltje lekker fuzzy gaan maken. Dit is echt het leukste stuk!
Onze tip is wel om helemaal te wachten tot je alle buisjes erop hebt geplakt voordat je het plastic er pas vanaf haalt, anders is het wel moeilijk om de andere buisjes nog vast te plakken.

Fuzzy Fun

Onze ervaringen met Fuzzy Fun

Voordat mijn meiden eraan begonnen, was ik een beetje sceptisch. Vaak zat kom je knutselsetjes tegen die heel leuk lijken, maar in praktijk een beetje tegenvallen. Dan zijn ze veel te moeilijk te maken, valt de kwaliteit tegen of is het toch niet zo leuk als gedacht. Daar was ik bij Fuzzy Fun ook een beetje bang voor. Maar…..ik ben helemaal om! Mijn meiden waren razend enthousiast, en ik zelf ook.

De set is goed compleet, van elke kleur is er ook een extra buisje geleverd. Er zitten voldoende plakkertjes bij én deze zijn gelukkig heel stevig. Je moet het wel even goed aandrukken, maar dan blijven de haartjes wel echt goed zitten. En als het af is, heb je ook echt een leuk knuffeltje!
Mijn dochters zijn 6 en 9 jaar oud, en ik denk dat het voor die leeftijd echt een perfect cadeautje is. En wat ik ook echt een meerwaarde vind, is dat je ook nog eens heel goed oefent om instructies te volgen. In het instructieboekje kun je zien op welke plek je welke kleur moet plakken. Hierbij oefen je dus echt goed met het lezen van dit soort tekeningen. Dus naast een heel leuk knutselwerkje, is het stiekem ook nog eens heel leerzaam!

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.