Een blog met vijf tips om de juiste zorgverzekeraar te kiezen.

Zie jij door de zorgverzekeraars de verzekeraar niet meer? Ik help je graag om de juiste zorgverzekeraar te kiezen die bij jou past. Maar waar moet je allemaal op letten en wat is nou geschikt voor je? In mijn blog geef ik je vijf tips om de juiste keuze te maken.

zorgverzekeraar
Afbeelding door Steve Buissinne van Pixabay 

#1 Ga naar een vergelijkingssite voor zorgverzekeraars

De makkelijkste manier om zorgverzekeraars te vergelijken is om naar een site te gaan. Bij zo’n vergelijkingssite gaan ze verschillende zorgverzekeraars vergelijken met elkaar. Zo zie je op een rijtje staan hoe duur ze zijn, of je gelijk jezelf kan verzekeren en vaak ook welk cijfer ze krijgen. Laatst zag ik ook dat ze aangeven hoeveel keuze je hebt qua ziekenhuis, dokter of andere hulpverleners. Een zorgverzekering vergelijken met een vergelijkingssite is een makkelijke manier om te kijken wat je nodig hebt.

#2 Maak een lijstje met eisen

Om goed te kunnen beoordelen welke het beste bij jou past, is het belangrijk om te kijken wat jij nodig hebt. Maak je weinig gebruik van zorg, dan is het misschien handig om de eigen bijdrage te verhogen. Dit scheelt in de kosten. Is jouw gebit wat slechter maar maak je nooit gebruik van alternatieve geneeskunde? Dan is het goed om te kijken welke verzekeraar meer tandartscontrole aanbiedt en minder fysiotherapie. Kijk wat jij nodig hebt en kijk welke verzekeraar dit aanbiedt. Schrijf dit alles op zodat je voor jezelf duidelijk hebt wat jij de komende jaren nodig hebt

Weet jij waar jouw geld elke maand blijft
foto van pexels.com

#3 check de aanvullende verzekering

De basisvergoeding is voor iedereen gelijk, maar de aanvullende verzekering kan per zorgverzekeraar verschillen. Ga met je lijstje kijken welke extra verzekering je moet afsluiten. Wat je krijgt en wat je moet betalen verschilt per verzekeraar, dus je moet heel goed kijken wat je wil en hoe duur dit is. Zo kan het zijn dat je bij de één 18 behandelingen bij de fysiotherapeut 100% vergoed krijgt en bij de ander maar 10, terwijl ze even duur zijn. Check dus goed alle aanvullende verzekeringen en schrijf voor jezelf op wat je krijgt voor dat geld.

#4 vraag aan andere hoe ze hun zorgverzekeraar vinden

Een goede manier om te kijken of een zorgverzekeraar iets voor jou kan zijn, is om de ervaring van anderen te horen. Soms kan een verzekeraar goedkoop zijn, maar zijn ze nooit bereikbaar. Als er iets is en je wil een second opinion dan is het fijn als je zo’n verzekeraar kan opbellen en kan kijken wat je nodig hebt. En jou helpt de juiste personen te vinden. Juist dat soort dingen vind ikzelf erg belangrijk. Vraag dus om je heen en noteer deze ervaringen. Ook online zijn er veel reviews te vinden over de verschillende verzekeraars!

#5 Bereken het eindbedrag van je zorgverzekeraar

Sommige mensen staren zich blind op het maandbedrag, maar zit daar alles in? Heb je de die aanvullende tandarts verzekering die je wilde? Vul alles in wat je nodig hebt en ga dan pas met elkaar vergelijken. Soms lijkt een verzekeraar erg goedkoop maar kom je met de aanvullende verzekeringen toch een stuk duurder uit. Zorg ervoor dat je met je lijstje en je ervaringen klaar zit, vul alles in op een vergelijkingssite en beslis daarna. Pas dan kan je echt een goede keuze maken en kom jij terecht bij de zorgverzekeraar die jij nodig hebt. Veel succes met zoeken!

Lees ook deze blog over mantelzorg

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.