De makkelijke maaltijd – een blog met tips

Al in mijn eigen jeugd kenden wij de makkelijke maaltijd. Vaak was dat een boterham met een gebakken ei, of er werden kliekjes van de dagen ervoor opgewarmd en dan stond de tafel vol met kleine gerechtjes. Hollandse tapas zeg maar. Maar natuurlijk waren patatjes halen ook een mogelijkheid!

Wat eten we vandaag?

Nu ik zelf moeder ben hebben wij de term makkelijke maaltijd een andere invulling gegeven. Een boterham met gebakken ei eet ik nooit als avondeten, dat vind ik ontbijt of een lunchgerecht lekker met wat rauwkost erbij.
Patatjes halen deden we standaard na de zwemles en was een zwem maaltijd geworden.

Boodschappen doen is vergeleken met vroeger toen ik klein was een wereld van verschil. Supermarkten die bijna 24/7 open zijn, en de vele mogelijkheden om je boodschappen online te bestellen en te laten bezorgen maken je leven een heel stuk aangenamer.

makkelijke maaltijd

Dochterlief stelt in de ochtend al vaak de vraag: “Wat eten we vandaag?” Al heeft dat ook te maken met de vakantieperiode en thuisonderwijs periode. Toen mocht ze samen met haar buurmeisje steeds bij ons of bij haar eten. Dan werd er even druk onderhandeld waar ze natuurlijk het lekkerst konden eten, en of er wel toetjes in huis waren! Voor kinderen vaak ook een zeer belangrijk onderdeel van de maaltijd.

Ik kook vaak teveel dus geen probleem als we dan opeens een extra gast aan tafel hadden. Gezellig juist!
Kliekjes blijven hier bijna nooit over en als ik ruim kook, zoals met groentesoep, dan verdwijnt dat gewoon keurig in de vriezer om een andere keer eruit te halen. Dat noemen wij vanavond eten we mhm ping.
Ook een vorm van een makkelijke maaltijd, maar je moet er nog steeds enige moeite voor doen.

Ouders die alle ballen de lucht in houden

Ja je moet de avond van te voren al nadenken dat je het eten uit de vriezer in de koelkast moet zetten, of de ochtend op het aanrecht. Als je het op het aanrecht zet, moet je wel weer oppassen dat het niet te vroeg ontdooid is en uren naast de koelkast staat. Zeker niet als het een hittegolf is en je eten direct de prullenbak in kan. Op die dagen wil ik het liefst gewoon alleen maar in een koel zwembadje liggen en helemaal nergens over denken.

makkelijke maaltijd

Op dagen dat het zo warm is dat mijn hersenen letterlijk niet werken, is het tijd voor de makkelijke maaltijd anno 2020.
Eten vergeten te ontdooien. Tot laat moeten werken en heel erg laat je kinderen opgehaald van de BSO. Geen tijd voor boodschappen en maar die vraag wat eten we vandaag? Als ouder heb je soms je handen vol met alle ballen de lucht inhouden. De redding is gelukkig nabij! Tijd om eten te bestellen! Dat kan op allerlei sites zoals Butlon waar je ook je boodschappen online kunt bestellen overigens.

Makkelijke maaltijd anno nu

Ten tijde van de lockdown deden we dat standaard 1 keer per week overigens. We vinden het belangrijk om de locale horeca te steunen en waardeerden de vele restaurantjes die opeens ook een afhaalrestaurant werden enorm.
Niks beters dan thuis op de bank op je telefoon of laptop lekker eten te bestellen, nog even door te werken en dan ding dong staat daar opeens een complete maaltijd voor de deur!
Ja de tafel moet je zelf nog even dekken, en je hebt er misschien wel een beetje afwas aan, maar je makkelijke maaltijd staat voor je klaar en je kunt heerlijk genieten!

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.