Denkspellen voor kinderen van Hubelino – een educatieve speelgoed

Een paar weken voor corona uitbrak ontving ik van Hubelino hele leuke denkspellen voor kinderen. De review duurde wat langer dan gepland want ik had ze wel getest met mijn 7 jarige dochter, maar wilde ze ook met de 4 en 5 jarige kinderen uitproberen. Dan kon ik jullie namelijk goed laten weten wat wij er van vonden en of ze echt geschikt zijn voor de leeftijd wat er staat.

denkspellen voor kinderen van hubelino

Denkspellen voor kinderen vanaf 6 jaar

Hubelino heeft verschillende denkspellen voor kinderen. Vanaf 4 jaar en vanaf 6 jaar. Beide tot 99 jaar daarna kunnen oude mensen niet meer goed meedoen denk ik door trillende handen en het niet meer goed kunnen zien. haha nee gekheid hiermee wordt gewoon aangegeven dat het vanaf die leeftijd tot heel oud leuk is om te spelen!

Hubelino Tangram

denkspellen voor kinderen tangram hubelino

Hubelino Tangram is een denkspel voor kinderen vanaf 6 jaar. Eerder kan, maar is echt nog wel lastig. Zelfs ik moest bij sommige plaatjes echt goed denken. De vele driehoeken die net even anders zijn en op een andere plek beginnen zorgt voor genoeg valkuilen. Er staan moeilijke voorbeelden in waarbij je de lijntjes van je blokjes niet kan zien. Je kan het makkelijker maken door gelijk naar de antwoorden te gaan en vanaf daar na te bouwen mocht het te moeilijk zijn. Hier kan je kind zich wel wat uren mee vermaken!

Hubelino Regenboogdomino’s & Vier Op Een Rij

denkspellen voor kinderen hubelino domino 4 op een rij

Met deze 71 delige set kun je heel leuk een kleurendomino doen. 4 op een rij behoort ook tot de mogelijkheden maar dat vonden de jonge kinderen toch wat ingewikkeld door de andere kleuren ook. Dat is mooi wat voor de oudere kinderen om uit te proberen.

Het kleurendomino is een leuk denkspel voor kinderen die alleen of samen hiermee aan de slag willen gaan. Je kan kiezen voor 1 domino sliert of voor twee. Al heb ik ook andere kunstwerken voorbij zien komen met complete regenboog slierten.

Denkspellen voor kinderen aanrader: Hubelino Sudoku

hubelino sudoku denkspellen voor kinderen

Ja dit is echt een superleuk denkspel voor kinderen. Er zijn verschillende niveaus waardoor je ook nog een soort van competitie element er aan kan geven. Een jonge kleuter de makkelijke set en een oudste kleuter de moeilijke set bijvoorbeeld en dan kijken wie er als eerste klaar is. Er zit 1 onderbodem in en genoeg stenen voor 2 sets. Wat mij betreft een gemiste kans om er niet een tweede onderbodem in de doos te doen om zo met 2 kinderen samen met deze leuke doos Sudoku van Hubelino aan de slag te gaan.

Er zit een mooi boekje bij met allemaal opzetten en de antwoorden staan er ook in.

Denkspellen voor kinderen aanrader: Hubelino verstop je schaap

hubelino schaap denkspellen voor kinderen

Zeeslagje maar dan voor jonge kinderen. Dit leuke denkspel voor kinderen is superleuk om samen te spelen. Ook als ouder vond ik dit heel leuk om mee te doen want het bracht een jeugdsentiment van zeeslagje naar boven.

Het is de bedoeling dat je de buitenrand hetzelfde opzet en dan daarin je 5 schapen verstopt. Kun je raden bij elkaar waar de schapen zijn? Heb jij een schaap op de zon = hek plek? Ja heb jij dan een schaap op de laarzen huis plek, nee. ah jammer! Wie zal als eerste de schapen hebben gevonden?

Hubelino Blokletters leren

hubelino blokletters leren denkspellen voor kinderen

Dit denkspel voor kinderen van Hubelino is leuk om letters te leren, maar het is het net niet zowel in mijn rol als moeder en als kleuterjuf. Dat komt omdat de blokken letters plaatjes hebben van Duitse woorden waarbij de kinderen niet bij elke letter iets kunnen vinden.

Je ziet de lichte frustatie bij mijn dochter die al heel goed kan lezen, maar van dit denkspel voor kinderen toch wel erg gefrustreerd raakte. Op een gegeven moment hebben we de plaatjes maar op een hoop gegooid en gewoon zelf woorden bedacht waarin elke letter maar 1 keer voorkomt. Dat was nog genoeg uitdaging ook.

Hubelino leren tellen

hubelino leren tellen denkspellen voor kinderen

Voor mijn 7 jarige was dit spel veels te makkelijk, voor sommige kleuters uit groep 1 was dit ook te makkelijk, maar zeker voor net 4 jarigen was dit een mooi uitdagend spel.

Je kunt alles op 1 hoop gooien en kijken wat de kinderen er zelf van gaan maken. Het duurt soms even maar je zult zien dat ze al snel overgaan tot sorteren met de cijfers van Hubelino. Ze gaan zien dat er een dobbelsteen is met 3 stippen, het cijfer 3, een hand met 3 vingers, een telraam met 3 kralen en een vink met 3 strepen. Maar wat wel jammer is, is dat je dus 5 keer met 3 kunt tellen maar er maar 4 onder elkaar kunnen. Het ligt aan het karakter van het kind of dit een probleem is of niet.

Kinderen leren op een speelse manier de verschillende cijfer betekenissen kennen en leren ook dat je met vinken de vijfde en 10de altijd schuin zet.

En ja je hebt altijd wijsneuzen die zeggen, die is dezelfde kleur dus die is het zelfde, maar laat ze maar controleren en synchroon tellen om te controleren of er echt geen foutje zit in het spel. Daar sommige kinderen nog niet goed synchroon kunnen tellen verzeker ik je dat het dan opeens een zooitje kan worden. Maar in de regel is dit een mooi zelf corrigerend denkspel voor kinderen in de peuter en kleuter leeftijd.

Hubelino leren rekenen

denkspellen voor kinderen hubelino leren rekenen

Deze doos zit bomvol cijfers en symbolen om uitgebreid mee te rekenen. Super handig om kinderen op een spelende manier te laten automatiseren. Er zitten < > + – = tekens bij.

Leg als ouder of leerkracht wat rekensommen klaar en laat de kinderen de sommen oplossen. Kan het kind al wel goed rekenen, maar de cijfers nog niet lezen? geen probleem met de gele en rode blokjes kunnen ze ook al tellen of hetzelfde aantal na leggen met een andere kleur. Dit bevordert heel goed het synchroon tellen bij jonge kinderen.

Al moest ik de < en > symbolen wel even duidelijk uitleggen aan mijn dochter van 7 jaar. de + en – tekens snappen jonge kinderen met oudere broertjes en zusjes al heel snel tot mijn verbazing.

7 educatieve denkspellen voor kinderen van hubelino
Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.