Skip to Content

Denkspellen voor kinderen van Hubelino – een educatieve speelgoed

Een paar weken voor corona uitbrak ontving ik van Hubelino hele leuke denkspellen voor kinderen. De review duurde wat langer dan gepland want ik had ze wel getest met mijn 7 jarige dochter, maar wilde ze ook met de 4 en 5 jarige kinderen uitproberen. Dan kon ik jullie namelijk goed laten weten wat wij er van vonden en of ze echt geschikt zijn voor de leeftijd wat er staat.

Denkspellen voor kinderen zijn er in verschillende vormen. Hubelino denk spellen. cadeautip Denkspelletjes voor thuis en school

Wat zijn denkspellen?

Denkspellen voor kinderen zijn educatieve spellen die ontworpen zijn om de cognitieve vaardigheden en het denkvermogen van kinderen te stimuleren. Deze spellen kunnen variëren van eenvoudige puzzels tot complexere strategische spellen. Ze helpen kinderen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden, logisch denken, ruimtelijk inzicht en concentratie. Hier zijn enkele populaire denkspellen voor kinderen:

  1. Puzzels zoals legpuzzels, schuifpuzzels en raadsels zijn geweldige manieren om kinderen te laten nadenken over patronen, vormen en oplossingen.
  2. Memory games of concentratiespellen vereisen dat kinderen paren van bijpassende kaarten onthouden en omdraaien.
  3. Sudoku is een cijferpuzzel waarbij kinderen logische redenering moeten gebruiken om cijfers in een 9×9 rooster te plaatsen, zodat elk cijfer maar één keer voorkomt in elke rij, elke kolom en elk van de negen 3×3 subroosters.
  4. Kinderen moeten in een doolhof de juiste route vinden om naar het doel te komen, wat hun ruimtelijk inzicht en navigatievaardigheden verbetert.
  5. Mastermind is een spel waarbij een speler een reeks kleuren of cijfers moet raden op basis van aanwijzingen van een andere speler. Dit helpt kinderen bij het ontwikkelen van deductief redeneren.

Nog meer denkspellen

  1. Spellen zoals Tetris of Blokus, waarbij kinderen verschillende vormen moeten plaatsen om het speelveld te vullen zonder ruimte over te laten.
  2. Bordspellen zoals Schaken, Dammen en Stratego stimuleren het strategisch denken en planning.
  3. Spellen zoals Scrabble, waarbij kinderen woorden moeten vormen met beschikbare letters en punten verdienen op basis van de letterwaarde.
  4. Er zijn ook spellen beschikbaar die kinderen kennis laten maken met basisprogrammering en logisch denken, zoals LightBot en Scratch.
  5. Deze omvatten verschillende soorten raadsels, zoals rekenpuzzels, logische raadsels en denkspellen die kinderen uitdagen om creatieve oplossingen te bedenken.

Het kiezen van denkspellen voor kinderen hangt af van hun leeftijd, interesses en vaardigheidsniveau. Het is een geweldige manier om plezier en leren te combineren, terwijl ze belangrijke cognitieve vaardigheden ontwikkelen.

Denkspellen voor kinderen vanaf 6 jaar

Hubelino heeft verschillende denkspellen voor kinderen. Vanaf 4 jaar en vanaf 6 jaar. Beide tot 99 jaar daarna kunnen oude mensen niet meer goed meedoen denk ik door trillende handen en het niet meer goed kunnen zien. haha nee gekheid hiermee wordt gewoon aangegeven dat het vanaf die leeftijd tot heel oud leuk is om te spelen!

Hubelino Tangram – denkspellen legspel

denkspellen voor kinderen tangram hubelino Denkspellen voor kinderen zijn er in verschillende vormen. Hubelino denk spellen. cadeautip Denkspelletjes voor thuis en school

Hubelino Tangram is een denkspel voor kinderen vanaf 6 jaar. Eerder kan, maar is echt nog wel lastig. Zelfs ik moest bij sommige plaatjes echt goed denken. De vele driehoeken die net even anders zijn en op een andere plek beginnen zorgt voor genoeg valkuilen. Er staan moeilijke voorbeelden in waarbij je de lijntjes van je blokjes niet kan zien. Je kan het makkelijker maken door gelijk naar de antwoorden te gaan en vanaf daar na te bouwen mocht het te moeilijk zijn. Hier kan je kind zich wel wat uren mee vermaken!

Hubelino Regenboogdomino’s & Vier Op Een Rij

denkspellen voor kinderen hubelino domino 4 op een rij Denkspellen voor kinderen zijn er in verschillende vormen. Hubelino denk spellen. cadeautip Denkspelletjes voor thuis en school

Met deze 71 delige set kun je heel leuk een kleurendomino doen. 4 op een rij behoort ook tot de mogelijkheden maar dat vonden de jonge kinderen toch wat ingewikkeld door de andere kleuren ook. Dat is mooi wat voor de oudere kinderen om uit te proberen.

Het kleurendomino is een leuk denkspel voor kinderen die alleen of samen hiermee aan de slag willen gaan. Je kan kiezen voor 1 domino sliert of voor twee. Al heb ik ook andere kunstwerken voorbij zien komen met complete regenboog slierten.

Denkspellen voor kinderen aanrader: Hubelino Sudoku

hubelino sudoku Denkspellen voor kinderen zijn er in verschillende vormen. Hubelino denk spellen. cadeautip Denkspelletjes voor thuis en school

Ja dit is echt een superleuk denkspel voor kinderen. Er zijn verschillende niveaus waardoor je ook nog een soort van competitie element er aan kan geven. Een jonge kleuter de makkelijke set en een oudste kleuter de moeilijke set bijvoorbeeld en dan kijken wie er als eerste klaar is. Er zit 1 onderbodem in en genoeg stenen voor 2 sets. Wat mij betreft een gemiste kans om er niet een tweede onderbodem in de doos te doen om zo met 2 kinderen samen met deze leuke doos Sudoku van Hubelino aan de slag te gaan.

Er zit een mooi boekje bij met allemaal opzetten en de antwoorden staan er ook in.

Denkspellen voor kinderen aanrader: Hubelino verstop je schaap

hubelino schaap Denkspellen voor kinderen zijn er in verschillende vormen. Hubelino denk spellen. cadeautip Denkspelletjes voor thuis en school

Zeeslagje maar dan voor jonge kinderen. Dit leuke denkspel voor kinderen is superleuk om samen te spelen. Ook als ouder vond ik dit heel leuk om mee te doen want het bracht een jeugdsentiment van zeeslagje naar boven. Verstop je schaap!

Het is de bedoeling dat je de buitenrand hetzelfde opzet en dan daarin je 5 schapen verstopt. Kun je raden bij elkaar waar de schapen zijn? Heb jij een schaap op de zon = hek plek? Ja heb jij dan een schaap op de laarzen huis plek, nee. ah jammer! Wie zal als eerste de schapen hebben gevonden?

Hubelino Blokletters leren

hubelino blokletters Denkspellen voor kinderen zijn er in verschillende vormen. Hubelino denk spellen. cadeautip Denkspelletjes voor thuis en school

Dit denkspel voor kinderen van Hubelino is leuk om letters te leren, maar het is het net niet zowel in mijn rol als moeder en als kleuterjuf. Dat komt omdat de blokken letters plaatjes hebben van Duitse woorden waarbij de kinderen niet bij elke letter iets kunnen vinden.

Je ziet de lichte frustatie bij mijn dochter die al heel goed kan lezen, maar van dit denkspel voor kinderen toch wel erg gefrustreerd raakte. Op een gegeven moment hebben we de plaatjes maar op een hoop gegooid en gewoon zelf woorden bedacht waarin elke letter maar 1 keer voorkomt. Dat was nog genoeg uitdaging ook.

Hubelino leren tellen – denk spel

Denkspellen voor kinderen zijn er in verschillende vormen. Hubelino denk spellen. cadeautip Denkspelletjes voor thuis en school

Voor mijn 7 jarige was dit spel veels te makkelijk, voor sommige kleuters uit groep 1 was dit ook te makkelijk, maar zeker voor net 4 jarigen was dit een mooi uitdagend spel.

Je kunt alles op 1 hoop gooien en kijken wat de kinderen er zelf van gaan maken. Het duurt soms even maar je zult zien dat ze al snel overgaan tot sorteren met de cijfers van Hubelino. Ze gaan zien dat er een dobbelsteen is met 3 stippen, het cijfer 3, een hand met 3 vingers, een telraam met 3 kralen en een vink met 3 strepen. Maar wat wel jammer is, is dat je dus 5 keer met 3 kunt tellen maar er maar 4 onder elkaar kunnen. Het ligt aan het karakter van het kind of dit een probleem is of niet.

Kinderen leren op een speelse manier de verschillende cijfer betekenissen kennen en leren ook dat je met vinken de vijfde en 10de altijd schuin zet.

En ja je hebt altijd wijsneuzen die zeggen, die is dezelfde kleur dus die is het zelfde, maar laat ze maar controleren en synchroon tellen om te controleren of er echt geen foutje zit in het spel. Daar sommige kinderen nog niet goed synchroon kunnen tellen verzeker ik je dat het dan opeens een zooitje kan worden. Maar in de regel is dit een mooi zelf corrigerend denkspel voor kinderen in de peuter en kleuter leeftijd.

Hubelino leren rekenen – denkspellen voor kinderen

Denkspellen voor kinderen zijn er in verschillende vormen. Hubelino denk spellen. cadeautip Denkspelletjes voor thuis en school hubelino leren rekenen

Deze doos zit bomvol cijfers en symbolen om uitgebreid mee te rekenen. Super handig om kinderen op een spelende manier te laten automatiseren. Er zitten < > + – = tekens bij.

Leg als ouder of leerkracht wat rekensommen klaar en laat de kinderen de sommen oplossen. Kan het kind al wel goed rekenen, maar de cijfers nog niet lezen? geen probleem met de gele en rode blokjes kunnen ze ook al tellen of hetzelfde aantal na leggen met een andere kleur. Dit bevordert heel goed het synchroon tellen bij jonge kinderen.

Al moest ik de < en > symbolen wel even duidelijk uitleggen aan mijn dochter van 7 jaar. de + en – tekens snappen jonge kinderen met oudere broertjes en zusjes al heel snel tot mijn verbazing.

Lees ook deze blogs met denk spellen

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.