Batwoman – seizoen 1: een serie over een stoere vrouw

Batman is natuurlijk bij iedereen bekend! Deze films heb ik ook allemaal gezien. Batwoman was voor mij niet bekend, maar ook zij heeft haar eigen serie. Let op: deze review kan spoilers bevatten…..

batwoman

Batwoman – de opvolgster van Batman

Wie is dan die Batwoman? Batwoman is een nichtje van Batman. Haar echte naam is Kate Kanes. Kate is als jong meisje betrokken geraakt bij een auto ongeluk. Hierbij is haar moeder verongelukt, en haar tweelingzus Beth is sinds die dag spoorloos verdwenen. Na een zoektocht van vele jaren, zijn uiteindelijk de botresten van haar zus gevonden.  
Na een opleiding bij het leger, keert Kate terug naar Gotham. Daar teisteren de gestoorde Alice en haar Wonderland-bende de stad. En ze ontvoeren zelfs haar ex-vriendin. Dit laat Kate niet op zich zitten, en ze kruipt in de rol van Batwoman om actie te ondernemen.
Benieuwd? Kijk dan zeker even deze trailer:

Een stoere dame

Kate Kane is een stoere dame. Leuk om een vrouw in de rol van een superheld te zien. Waar superhelden vroeger vrij oppervlakkig waren, zie je dat Batwoman meer diepgang heeft. Ze is een vrouw die weet wat ze wil, maar ook behoorlijk wat heeft meegemaakt. Niet alleen is ze haar moeder en tweelingzus kwijtgeraakt, maar op de legeropleiding is ze geschorst, omdat ze lesbisch is en hier ook voor uitkomt.
In deze serie zitten meer stoere vrouwen, zoals ook haar stiefzus én Alice, de slechterik in dit verhaal.

batwoman

Series kijken vs. een televisieprogramma

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet echt een ‘serie-kijker’ ben. Natuurlijk heb ik sommige bekende series wel gekeken, maar ik hou ook van gezellige televisieprogramma’s en mooie films.
Bij een serie moet je echt goed je aandacht erbij houden, terwijl je tijdens het kijken van een televisieprogramma ook ondertussen iets anders zou kunnen doen. (bijv. even de was opvouwen, of een blog typen….)
En het kijken van een serie doe je niet zomaar even, deze serie van Batwoman omvat 20 afleveringen van 42 minuten. Daarom duurde het ook even voor ik een review kon schrijven over deze serie. We zijn nu ongeveer op de helft, en nu begin ik er goed in te komen!

alice

Onze mening over Batwoman – seizoen 1

Nu ik eenmaal op stoom ben gekomen met de serie Batwoman, begin ik er meer lol in te krijgen en het verhaal beter te begrijpen.
De eerste aflevering vond ik erg pittig. Er waren veel verhaallijnen die door elkaar liepen en ik had nog even niet door hoe het precies allemaal in elkaar zat. Nu ik wat meer afleveringen heb gekeken, begin ik de grote verhaallijn door te krijgen.

Natuurlijk komt er elke aflevering een nieuw probleem, en soms moet ik dan even bedenken hoe het ook alweer zat, maar uiteindelijk vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek.
Ik vind de serie spannend, maar vind het vooral goed dat er ruimte is genomen op de karakters van de personen voldoende uit te diepen. Je ziet Kate (Batwomen) vaak worstelen. Met zichzelf, de mensen om haar heen en de vraag waar ze nu eigenlijk goed aan doet. Maar ook haar tweelingzus Alice/ Beth is een persoon met veel diepgang. Zij is wellicht als persoon nog interessanter dan Batwoman zelf.
En omdat ik heel nieuwsgierig ben hoe het nu afloopt, stop ik nu even met het schrijven van deze blog, en ga ik met alle aandacht de volgende aflevering van Batwoman kijken!

batsign
Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.